Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad, indlogering (om formiddagen har du et lokale til rådighed til at efterlade din bagage), stilles skiudstyr og dit ski-pass til rådighed, gyldigt fra den første dag på kurset. Selvstyret skiløb i skisportsområdet i Mont Blanc-dalen.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag, og begynde at stå på ski.

Om aftenen giver UCPA-personalet dig alle oplysninger om de planlagte sessioner, der begynder den næste dag: dannelse af grupper, mødetider, højdepunkter i ugen.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før”-optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 19.30. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon) så vi kan give dig koden til hovedindgangen. Du vil så finde en konvolut med dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn, skal udstyret returneres lørdag før kl. 12.
Dit værelse skal være frigivet senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Funktion i fulde dage. Bevægelser i dalen med bus eller tog. Husk at medbringe en flaske eller vandflaske og en rygsæk (20L) til picnic.

Mandag til fredag, omkring 23 timers vejledning, i form af fulde dage, med kold mad på pisterne.

Mandag – Kontrol af deltagernes niveau på piste og off-piste. Teknisk opgradering. Sikkerhedsuddannelse: Første tilgang til sikkerhedsudstyr og dets brug.

Tirsdag – Piste og nær off-piste. Teknisk forbedring. Begreber om off-piste gruppebevægelse. D.V.A søgning.

Onsdag – Ikke-overvåget skidag. Du kan tage dig tid til at stå på ski i dit eget tempo, slentre rundt i Chamonix, besøge ishavet, Aiguille du midi, hvile …

Torsdag og fredag – Gennemførelse af større ruter afhængigt af gruppens tekniske niveau og de nuværende forhold. Teknisk forbedring og tilpasning til forskellige terræner (ski i skoven, stejlere hældning,…) og opdagelsen af bjergmiljøet (sne transformation, valg af ruter og orienteringer,…).

Implementeringen af dette program er angivet til orienteringsformål.
Det kan være underlagt ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske krav, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrbetingelser. I dette tilfælde er det kun UCPA vejledningens ledere, der er autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt udstyr er ikke forsynet, så glem ikke 1 drikkedunk (eller plastflaske) eller termokande, personlig medicin, lommekniv, kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller og/eller kvalitetsmaske, åndbart tyndt underlag, t-shirt(s), sweatshirt, fleecejakke eller tyk trøje, vandtæt jakke i goretex-stil, goretex-stil bukser, strømpebukser eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, votter.

Solcreme af typen total solbeskyttelse og læbepomade.
Skiløberens udstyr skal være praktisk, komfortabelt, vandtæt, isolerende, let. Husk at beskytte dig selv lige så meget mod kulde som mod solen.

Medbring en hængelås til at låse dit skab, en drikkedunk og en lille rygsæk til at transportere dit kolde måltid.

Medbring dit eget badehåndklæde (sengetøj er forsynt af UCPA).

Ski: topklasse, meget alsidige ski til både på og uden for pisten.
Stokke, støvler og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr, som vil blive kontrolleret.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget
Udstyr til skiløb uden for pisterne Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 10 personer
23 timer i 4 dage med instruktør eller bjergfører

Teknisk niveau

Oplev glæden ved off-piste