Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der gælder fra første kursusdag.

Vores teams giver dig alle de oplysninger, du har brug for, når du skal begynde dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrudsigt, oplysninger om sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Sidst på eftermiddagen mødes UCPA-holdet med dig for at præsentere dit ophold: UCPA-ånden, gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.
Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi byde dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

9 sessioner fra mandag til fredag.
Typisk dag – 1 formiddagssession + 1 eftermiddagssession eller 1 dagsudflugt.

Mandag til fredag, ca. 23 timers tilsyn i form af hele dage med et koldt måltid på pisterne (men mulighed for at vende tilbage til sportsbyen afhængigt af forholdene og gruppens motivation). Afgang til skisportsstedet mellem 8.45 og 9.00 om morgenen, afslutning af kurset omkring kl. 16.00.

Mandag – Kontrol af deltagernes niveau på pisterne og på siden af pisterne. Teknisk genopfriskningskursus. Sikkerhedsuddannelse: første tilgang til sikkerhedsudstyr og dets anvendelse.

Tirsdag – Pister og offpiste. Teknisk forbedring. Begreber om at bevæge sig i en gruppe uden for pisten. Søg efter D.V.A.

Onsdag – Kort halvdagsudflugt på en nærliggende off-piste.

Torsdag og fredag – Mere omfattende udflugter afhængigt af gruppens tekniske niveau og forholdene på det pågældende tidspunkt. Forbedring og teknisk tilpasning til forskellige terræner (skiløb i skoven, stejlere skråninger osv.) og opdagelse af bjergmiljøet (sneens forvandling, valg af ruter og retninger osv.).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 jakke og 1 par skibukser, 1 eller 2 pullovers eller fleecejakker, 1 par varme strømpebukser, 1 par handsker eller vanter, 1 skihue eller hjelm, 1 par UV-filterende solbriller, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelsesgrad, 1 læbestift.

Medbring en lille lås til at lukke dit skab eller til at sikre dit udstyr, en vandflaske og en lille rygsæk i tilfælde af måltider på pisterne.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Ski, støvler og stave.
Sikkerhedsudstyr (D.V.A., taske, skovl, sonde).

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Valloire / Valmeinier-skipas gyldigt indtil kursets afslutning
Udstyr til offpiste-skiløb
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
8 til 9 sessioner, 23 timer med instruktør

Teknisk niveau

Har du lyst til at køre uden for banen? Så gå over stregen og kør!