Ankomst og afrejse

Søndag, åbning af sportslandsbyen kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil I tage til sengs i sovesalene, og derefter mødes vi kl. 19 til en kort velkomsttale, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne tid, lige inden middagen, med en hyggelig aperitif for at give jer mulighed for at lære hinanden at kende.

Ingen shuttle er organiseret direkte fra SNCF stationen. For dem, der ankommer fra SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, har I en aftale med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de andre, har I en aftale direkte på sportslandsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have spist din morgenmad og nydt et sidste bad, skal du betale for eventuelle køb (bar, butik…).

Derefter, for dem som skal til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA bil køre jer til Sormiou-Jarre busstoppested fra 9.30.
Du kan planlægge et returtog fra 11.
For de andre, kan I nyde sportsbyen indtil kl. 11, den tid den lukker.

Dag for dag program

Hver dag forskellige klippebugter, smukke steder at besøge afhængigt af vejret. Dagene vil være kontinuerlige, men afbrudt af picnic, svømning, tid til at opdage omgivelserne, dyrelivet og plantelivet.

Mandag – mens du opdager Sormiou-bugten og dens Capelan-grotte, vil du gøre dig bekendt med din både og navigationsinstruktioner. Denne første dag vil være en mulighed for at integrere de rigtige bevægelser til nemt at padle resten af ugen.

Tirsdag – Du vil gå på opdagelse i Morgiou, med dens blå grotte og dens lille fiskerihavn. Du vil også se Sugiton-bugten med dens atypiske torpedo-klippe samt de faldne stenstrand.

Onsdag – Tag afsted for en stor dag på opdagelse på øen Riou. Her vil du finde den smukkeste strand i bugterne “monasteria” til en uforglemmelig picnic. Denne ø er også et reservat og et helligdom for havfugle (ask-sooter, middelhav eller endda stormfuldmåge). Det vil også være en mulighed for at opdage Saint-Exupéry’s historie, som hans fly blev opdaget der.

Torsdag – En dag mod En-Vau-bugten venter dig. Denne bugt er den smukkeste i området, den ligner en fjord flankeret af en svimlende klippe på hver side. I løbet af denne tur vil vi også opdage smukke steder som Devenson-bugten, Eissadon eller Oule-bugten.

Fredag – Du vil drage i retning af Podestat-bugten for at opdage Marseilleveyre-massivet og de omkringliggende øer.

Planlægningen af dette program er vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses i henhold til tekniske krav, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-overvågningsledere berettiget til at tage den nødvendige beslutning.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau. For information, aktiviteten er ikke obligatorisk, du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

En elektrisk lampe, myggemiddel, en drikkeflaske på omkring 2 liter, en vindjakke, syntetiske underbukser, briller med snor, solcreme, kasket eller hue, lukkede sportsko uden snørrebånd til sejlads og om nødvendigt ørepropper…

Forvent at have brug for en solbruser og en vaskeklud.
Medbring fins, maske og snorkel til opdagelse efter aktiviteten, hvis du har det.
Forvent at skulle betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar etc.

Medbring en lille hængelås for at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig medicinkasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har specifikke lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabeler
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “elasto” type bånd
– Noget til at rense små sår: fugtede kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Søg råd fra din læge og apotek.

Til havkajaksejlads: Vi leverer en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neoprendragt, vindjakke, vandtæt taske.
Hvis udstyret beskadiges eller går tabt, refunderes det til UCPA’s pris.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne vil blive indtaget på midten i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med sin utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 kajaksessioner

Teknisk niveau

En opdagelse af calanques i havkajak