Ankomst og afrejse

På søndag åbner sportsbyen kl. 17.00.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter går I ind på sovesalene, hvorefter vi mødes igen kl. 19.00 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne gang, lige før middagen, ved en hyggelig aperitif, så I kan lære hinanden at kende.

Der vil ikke være nogen transportservice direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, mødes med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de øvrige er der en aftale direkte i sportsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have spist morgenmad og taget et sidste bad, kommer du og betaler for dine indkøb (bar, butik…).

Derefter vil et UCPA-køretøj for dem, der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, bringe jer tilbage til Sormiou-Jarre-busstoppestedet fra kl. 9.30.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 11.00.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 11.00, hvor den lukker.

Dag for dag program

Hver dag vil der være forskellige bække og storslåede steder at besøge, afhængigt af vejret. Dagene vil være sammenhængende, men afbrudt af picnic, badning og tid til at opleve miljøet, faunaen og floraen.

Mandag – Mens du udforsker Calanque de Sormiou og Capelan-hulen, vil du blive fortrolig med din båd og sejladsinstruktionerne. Denne første dag vil være en mulighed for at lære den rigtige måde at padle let på resten af ugen.

Tirsdag – Du vil opleve Morgiou, dens blå grotte og dens lille fiskerihavn. Du vil også se Sugiton-kalanen med dens atypiske torpedobådssten og stranden med nedfaldne sten.

Onsdag – Tag på en dejlig dag på opdagelse på øen Riou. Her finder du den smukkeste strand i calanques “monasteria”, hvor du kan holde en uforglemmelig picnic. Denne ø er også et reservat og et fristed for havfugle (gråhejre, middelhavshejre eller stormfalk). Det vil også være en mulighed for at opleve Saint-Exupérys historie, da hans fly blev opdaget her.

Torsdag – En dagstur til En-Vau-bugten venter på dig. Denne bugt er den smukkeste i massivet, den ligner en fjord, der er omkranset af en svimlende klippe på hver side. På denne overfart vil vi også opleve storslåede steder som Devenson-, Eissadon- og Oule-bugterne.

Fredag – I tager af sted til Podestat-bugten for at opleve Marseilleveyre-massivet og de omkringliggende øer.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s ansvarlige for at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

En elektrisk lampe, myggespray, en 2 liters vandflaske, en vindjakke, syntetisk undertøj, briller med snor, solcreme, kasket eller bobslæde, lukkede sportssko uden snørebånd til navigation og om nødvendigt ørepropper…

Medbring en solbruser og en flanel.
Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Til havkajaksejlads: Vi leverer en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neoprendragt, vindjakke, vandtæt taske.
Hvis udstyret beskadiges eller går tabt, refunderes det til UCPA’s pris.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne vil blive indtaget på midten i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med sin utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 kajaksessioner

Teknisk niveau

En opdagelse af calanques i havkajak