Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering, udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

På den første dag, hvor du øver dig på egen hånd, giver vores teams dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen og de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Kurset slutter fredag omkring kl. 18.00.

Måltidet fredag aften er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (med tillæg) på kursets første dag.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads i sportsbyen. Tjek venligst ugen før på e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gîtes på Chamonix’ websted.

Dag for dag program

Mandag – Skiløb i Chamonix-dalen. Kontrol af deltagernes niveau på pisten og på skiferien. Gruppens kendskab til de grundlæggende regler for offpiste-skiløb, sikkerhedstræning, briefing om D.V.A.-søgning.
Offpist-ture i henhold til instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og bevidsthed om problemerne ved offpistkørsel for gradvist at strukturere gruppen med henblik på større sikkerhed og den bedste skikomfort i løbet af ugen. Sidst på eftermiddagen afrejse med minibus til Italien. Nat i en gîte eller på et hotel i nærheden af Courmayeur.

Tirsdag – Ski i Courmayeur, på den italienske side af Mont Blanc. Et populært feriested for freeriders. Hvis forholdene er bedre i Chamonix, er det muligt at blive en ekstra dag. Nat i en gîte eller på et hotel nær Courmayeur, varm italiensk atmosfære garanteret.

Onsdag – Flere muligheder: Courmayeur, La Thuile, Pila, Cervinia.
Sidst på dagen afgang til Greissoney, i den østlige ende af Aosta-dalen og ved foden af Mont-Rose. Overnatning i en gîte eller på et hotel i Greissoney.

Torsdag og fredag – Skiløb i “Monterosa ski”-området. Det italienske eldorado for freeride består af flere områder: Greissoney, Alagna og Champoluc. Nat i en gîte eller på et hotel i Greissoney.

Tilbage til Argentiere sent fredag eftermiddag.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, personlig førstehjælpskasse. Freeride-rygsæk (20-30 l) til at bære skovl, sonde, dagens udstyr og picnic.
Det anbefales at medbringe en freeride-hjelm.
En hat eller et pandebånd, solbriller og goggles af god kvalitet, tyndt åndbart undertøj, fleecejakke eller outdoor-dunjakke, varm og vandtæt skijakke og -bukser, varme strømpebukser eller boxershorts, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme.

Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Freeride ski, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: lavinesøger, skovl, sonde.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret af instruktøren.

Forplejning

Alt er inkluderet undtagen drikkevarer og frokost i Italien.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen frokost uden for Chamonix-dalen)
Tilsyn
Det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødetidspunktet på den første dag på stedet til det planlagte afgangstidspunkt på den sidste dag

Teknisk niveau

Aosta-dalen, en ideel legeplads for offpiste-entusiaster og opdagelsesrejsende!