Ankomst og afrejse

Velkommen mandag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra den første kursusdag. Selvstændig skiløb i Mont Blanc-dalens skiområde.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at kunne nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Om aftenen vil UCPA’s personale give dig alle oplysninger om de superviserede sessioner, der starter den næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Fra tirsdag til fredag, ca. 23 timers vejledning i form af hele dage med et koldt måltid på pisterne, afgang til skiområdet mellem 8.45 og 9.00 om morgenen, afslutning af kurset omkring kl. 16.00.

Tirsdag – Kontrol af deltagernes niveau på pisten og på pisterne. Teknisk genopfriskningskursus. Uddannelse i brugen af sikkerhedsudstyr.

Onsdag – Pist og off-track. Teknisk forbedring. Begreber om at bevæge sig i en gruppe uden for pisten. Søgning efter D.V.A.

Torsdag og fredag – Udarbejdelse af større ruter i overensstemmelse med gruppens tekniske niveau og de aktuelle forhold. Forbedring og teknisk tilpasning til forskellige terræner (skiløb i skoven, stejlere skråninger osv.) og opdagelse af bjergmiljøet (sneens forvandling, valg af ruter og retninger).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Der leveres ikke individuelt udstyr, så husk vandflaske eller termokande, førstehjælpskasse, lommekniv, kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller og/eller kvalitetsmaske, tyndt åndbart undertrøje, T-shirt(s), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker og vanter.

Solcreme og solcreme.
Skiløberens udstyr skal være praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isoleret og let. Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Tag en lås til at lukke dit skab, en vandflaske og en lille rygsæk til at bære dit kolde måltid.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Ski: Partnerskab på dette program med Rossignol (topklasse, meget alsidige ski til både på og uden for pisten).
Stokke, støvler og sikkerhedsudstyr: lavinesøger, skovle, sonder.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr, det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Kollektiv catering af høj kvalitet i form af picnics til frokost og varme måltider om aftenen i et lokale med et fredet loft.
Vegetariske retter

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Pakken er gyldig indtil kursets afslutning
Adgang til Aiguille du Midi (3842 m) og Mer de Glace-toget (ikke inkl. skisessioner)
Udstyr til offpiste-skiløb
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 9 personer
23 timer i 4 dage med instruktør

Teknisk niveau

Chamonix, det mytiske feriested, afslører sine smukkeste off-piste skiløb i løbet af 6 dage!