Ankomst og afrejse

Velkommen om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering (om morgenen har du et sikkert rum til at stille din bagage i), udstyr og dit skipas, der er gyldigt fra første kursusdag.

Den første dag, hvor du øver dig på egen hånd, giver vores teams dig alle de oplysninger, du har brug for for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinformation, sneforhold, oplysninger om pister.

Sportsbyens råd: vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at glide.

Om aftenen vil UCPA’s personale under velkomsttid og over en velkomstdrink give dig alle de oplysninger, du har brug for om UCPA, livet i sportsbyen og de overvågede sessioner, der starter næste dag: gruppedannelse, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres middagsmad indtil kl. 20.30.

Efter en sidste formiddag uden opsyn skal udstyret afleveres lørdag inden kl. 12.00.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.00.
Afrejse fra sportsbyen kl. 14.00.

Dag for dag program

Tirsdag til fredag, ca. 23 timers tilsyn, i form af hele dage, frokostpauser i form af picnic udenfor eller i særlige lokaler “off-sac” i skiområderne, afgang til skiområdet omkring kl. 9.00, afslutning af kurset omkring kl. 15.45.

Tirsdag – Domaine du Tour
Kontrol af deltagernes niveau på pisterne og på siderne af pisterne. Gruppens kendskab til de grundlæggende regler for offpiste-skiløb, sikkerhedstræning, briefing om D.V.A. Kørsel offpiste i henhold til instruktørens ekspertise. Der lægges vægt på teknisk tilpasning til terrænet og bevidsthed om de problemer, der er forbundet med at bevæge sig uden for pisterne, for gradvist at strukturere gruppen med henblik på større sikkerhed og den bedst mulige skikomfort i løbet af ugen.

Onsdag – Grands Montets, Tour / Balme, Brévent eller Flégère-området
Udveksling af viden om læsning af sneen og terrænet, valg af ruter og fortsættelse af uddannelsen i lavineforskning. Udøvelse af offpiste-skiløb i nærområdet og i stadig større områder, vekslende med tekniske sessioner: individuel forbedring, hastighed, glidning i skoven, stejle skråninger, spring.

Torsdag og fredag – Grands Montets, Le Tour, Brévent / Flégère eller Plan de l’Aiguille (hvis gruppens niveau eller sneforholdene tillader det)
Udarbejdelse af mere omfattende ruter alt efter gruppens tekniske niveau og de aktuelle forhold. Forbedring og teknisk tilpasning til de forskellige terræner (skiløb i skoven, stejlere skråninger) og opdagelse af bjergmiljøet (valg i forhold til sneens forvandling, skråningsretninger).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontrollér venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program. Så vidt muligt åbner vi (undtagen i undtagelsestilfælde) for 2 grupper for at tilpasse os eventuelle niveauforskelle.

Påkrævet udstyr

1 jakke og 1 par skibukser
1 eller 2 trøjer eller fleecejakker
1 par varme strømpebukser
1 par gode skihandsker eller vanter
1 skihue
1 par solbriller med UV-filter
1 skimaske
1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade

Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod varme.

Det anbefales at medbringe en hjelm (stilles ikke til rådighed af UCPA).

Medbring en rygsæk til din picnic og en vandflaske (eller termokande).

På offpiste-kurser skal du medbringe en 20-30 liters taske til at bære din skovl, sonde, ski eller snowboard.

Medbring dine egne håndklæder (UCPA sørger for lagner).

Medbring en hængelås til at lukke dit skab og en anden til at sikre dit udstyr.

Freeride ski, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: lavinesøger, skovl, sonde.
Af sikkerhedshensyn medfølger der ikke batterier, du skal selv sætte nye batterier i din lavinesender – de fås på stedet.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret af instruktøren.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra tirsdag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der forplejning, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, skal du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Skiliftene fra mandag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion i Grands Montets og Les Houches, som kun er tilgængelige med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

6 dage med offpiste-skiløb i Argentière-dalen i Chamonix