Ankomst og afrejse

Modtagelse om morgenen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), overnatning (om morgenen har du et sikkert sted til rådighed for at efterlade din bagage), levering af udstyr og dit ski-pas gældende fra den første dag på kurset.

For den første dag, praktiser efter eget ønske selvstændigt, vores team giver dig alle de informationer du har brug for at starte dit ophold i sneen: sikkerhedsrådgivning, vejrmeldinger, sneforhold, banerinformation.

Rådgivning fra sportslandsbyen: Vi foreslår, at du ankommer før kl. 13 for at få mest muligt ud af din første feriedag, og begynde at stå på ski.

Om aftenen, under velkomsttiden og omkring en velkomstdrink, giver UCPA-personalet dig alle de informationer, du har brug for om UCPA, livet i sportslandsbyen, de planlagte sessioner, der starter fra næste dag: Oprettelse af grupper, mødetider, ugens højdepunkter.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og kl. 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørens kode. Du vil så finde en kuvert med dit navn og instruktioner for at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20:30.

Efter en sidste ustruktureret formiddag, aflevering af udstyr lørdag før kl. 12.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

Mandag til fredag, cirka 23 timers vejledning, i form af fulde dage, frokostpause i form af picnic udendørs eller i dedikerede “takeout” lokaler indenfor skiresorterne, skiløb starter omkring kl. 9, og slutningen af kurset er omkring kl. 15:45.

Mandag – Kontrol af deltagernes niveau på skiløjperne og ved skiområdernes kanter. Gruppen gøres opmærksom på de grundlæggende regler for off-piste skiløb, sikkerhedsundervisning, briefing om D.V.A. søgning. Off-piste skiløb efter instruktørens ekspertise. Fokus er på teknisk tilpasning til terrænet og på at gøre opmærksom på problemerne med off-piste bevægelse for at strukturere gruppen gradvist for større sikkerhed og den bedste ski komfort i ugen.

Tirsdag – Deling af viden om fortolkningen af sne og terræn, valg af ruter, og fortsættelse af undervisning i lavinesøgning. Udførelse af lokale off-piste løb og gradvis større omfang veksler med tekniske sessioner: individuel forbedring, udviklingshastighed, skiløb i skoven, stejl hældning, hop

Onsdag – Ikke vejledt dag
Som det passer dig, hvile, selvstændigt skiløb, besøg i Chamonix, besøg Aiguille du Midi. (Ekstraordinært, hvis vejret er dårligt, kan det blive brugt som en joker dag under ledelsen af aktivitetslederen.)

Torsdag og fredag – Udførelse af større omfangsruter afhængigt af gruppens tekniske niveau og aktuelle forhold. Forbedring og teknisk tilpasning til forskellige terræn (skiløb i skove, stejlere hældning) og opdagelse af bjergmiljøet (valg afhænger af sneens transformation, skråningernes retninger).
Hvis forholdene tillader det enten torsdag eller fredag, udførelse af ruten Vallée Blanche.

Gennemførelse af dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er det kun UCPA-tutorerne, der har myndighed til at tage de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau, afhængigt af deltagernes form.

Kontroller omhyggeligt det nødvendige niveau for kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, vil vi ikke altid kunne tilbyde dig et andet program.

Påkrævet udstyr

1 ski jakke og 1 ski bukser
1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer
1 par varme leggings
1 par gode ski handsker eller vintervanter
1 ski hue
1 par solbriller som filtrerer UV stråler
1 ski maske
1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbepomade

Husk at beskytte dig selv lige meget om det er meget koldt eller varmt.

En hjelm anbefales (ikke inkluderet af UCPA).

Forbered en rygsæk til din picnic, en drikkeflaske (eller vandflaske, eller termos).

For off-piste kurser, forbered en taske på 20 til 30 liter som kan bære en skovl, en probe, ski eller snowboard.

Medbring dit eget håndklæde (lagner er leveret af UCPA).

Forbered en hængelås til at lukke dit skab og et andet til at sikre dit udstyr.

Freeride ski, støvler, stave, sikkerhedsudstyr: lavinesøger, skovl, sonde.
Af sikkerhedshensyn medfølger der ikke batterier, du skal selv sætte nye batterier i din lavinesender – de fås på stedet.
Du kan naturligvis medbringe dit eget udstyr. Det vil blive kontrolleret af instruktøren.

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, fra morgenmad på den første dag til frokost på kursets sidste dag.
Fra mandag til fredag er frokostpakkerne madpakker.
Husk at medbringe en vandflaske.

Til heldagsaktiviteterne er der mad til rådighed, men hvis du er storforbruger af cornflakes, chokolade eller energibarer, bedes du medbringe noget!

Inkluderet med rejsen

Indkvartering (lagner, men ikke håndklæder)
Liftkort fra søndag morgen til lørdag kl. 13.00 (undtagen 2. sektion af Grands Montets og Les Houches, som kun kan besøges med en instruktør, afhængigt af niveau, program og betingelser) i henhold til programmet
gæstekortet (gratis transport i dalen i løbet af dagen)
Forplejning
Tilsyn i 23 timer fordelt på 8 sessioner
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
Animation

Teknisk niveau

Denne praktikplads, der tilbydes fra midten af sæsonen, giver dig det bedste af Chamonix-dalen.