Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Delhi. Velkomst i lufthavnen, transport til byen og overnatning på hotellet.
NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan ankomsten være sen (ankomst kan ske om natten fra dag 1 til dag 2) eller endda om dagen på dag 2.

D-15 – Ankomst af flyvningen.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Delhi D14, overnatning i flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel (i Agra eller Delhi) D14 og dagflyvning D15.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Delhi / Mandawa (250 km / 6 timers kørsel)
Afgang med minibus mod vest i retning af Rajasthan, indtil Mandawa, der ligger i Shekhawati-regionen. Oplev byen, dens fort, havelierne (traditionelle sandstenshuse) og markedet fra det 18. århundrede. Om eftermiddagen kan du besøge Nawalgarh-fæstningen (30 km), som blev bygget af Nawal Singh i 1737. Overnatning på hotellet.

D3 – Mandawa / Bikaner (195 km / 4h30 kørsel)
Om morgenen kort køretur til Fathepur (20 km), og besøg de overdådige havelis, der er berømte for deres vægmalerier. Kør derefter til Bikaner, som engang var et stop på karavaneruten. Besøg Lalgarh Palace og Bikaner Fort. Overnatning på hotellet.

D4 – Bikaner / Jaiselmer (330 km / 7 timers kørsel)
Kort transport til Deshnok (30 km) og besøg i det berømte rottetempel (Karni Mata-templet). Derefter kører du til Jaiselmer, et vigtigt stop for silkevejskaravanerne, der krydsede Thar-ørkenen for at nå Sindh-provinsen i Pakistan. Sidst på eftermiddagen kan du besøge Gadi Sagar Fortet og Jain-templet med en storslået solnedgang. Overnatning på hotellet.

D5 – Jaiselmer og Thar-ørkenen
Besøg havelierne Patwa Ki og Salim Singh (huse i flere etager fra det 18. århundrede). Om eftermiddagen afgang mod Thar-ørkenen (40 km), og gå en tur i klitterne i Sam, mens du nyder solnedgangen i ørkenen.
3 til 4 timers vandring. Overnatning i en fast lejr.

D6 – Jaiselmer / Khuri (40 km / 1 times kørsel)
Tidlig afgang mod Khuri. Kameltur (2 timer) i sandklitterne. Det er muligt at gå til fods for dem, der ikke ønsker at ride på kamel. Den stjerneklare ørkenhimmel vil oplyse din aften. Nat i en fast lejr.

D7 – Khuri / Jodhpur (280 km / 6 timers kørsel) – Kort gåtur i den blå by og madlavningskursus.
Tidlig afgang til Jodhpur, og besøg byen på kanten af Thar-ørkenen, hvor den magtfulde Rajput-klan Rathore havde et stærkt greb. Stop undervejs og besøg en eller to landsbyer, og få et glimt af spøgelsesbyen Kuldhara. Jodhpur har fået tilnavnet Den Blå By på grund af den gamle bys indigofarve. Hvis tiden tillader det, er det muligt at gå en tur gennem den blå bys farverige basar. Traditionelt betød blå, at huset tilhørte brahminerne. Indisk madlavningssession i et lokalt hus. Overnatning på hotellet.

D8 – Jodhpur på cykel
Afgang i bil til cykelturens udgangspunkt. 2 timers cykeltur for at opleve byens skjulte side, fra de snoede gader i den gamle bydel til citadelets volde. Mød lokalbefolkningen og lær om de forskellige samfund og deres historie. Derefter en vandretur til fods til det imponerende Meherangarh Fort fra det 15. århundrede og Jaswant Thada-graven af hvidt marmor i Sadar Bazaar. Udsigten over den blå by er storslået! Overnatning på hotellet.

D-9 – Jodhpurr / Pushkar (180 km / 4 timers kørsel)
Kør til Pushkar, hvor der afholdes en årlig kamelmesse. Efter frokost besøges den hellige by, et vigtigt pilgrimssted for hinduer, som siges at skulle besøges mindst én gang i livet. Mange saddhus samler sig primært omkring søerne og templerne. Flere ghats ligger omkring søerne, hvor pilgrimme kommer for at udføre deres rituelle afvaskninger og ofre til Brahmase og bade i det hellige vand. Når du har besøgt ghats, kan du gå 3 km gennem den gamle bys gader efter Heritage Walk. Overnat på hotellet.

D-10 – Pushkar
Om morgenen, ca. 2 timers gåtur til Savitri-templet, der ligger på en bakke over byen, 200 m højdeforøgelse. Tilbage til hotellet til frokost.
Om eftermiddagen jeepsafari i Thar-ørkenen (2 til 3 timer), mulighed for at opleve nogle landsbyer, deres levevis og indbyggernes kultur. Mulighed for at observere dyrelivet. Overnatning på hotellet.

D-11 – Pushkar/ Jaipur (150 km / 3 timers kørsel)
Afgang til Jaipur, “den lyserøde by”, Rajasthans kulturelle og kommercielle hovedstad. Besøg Hawa Mahal (Vindenes palads) kun udefra, og slentre derefter gennem de myldrende basarer i den lyserøde by. Om aftenen kan du besøge biografen Raj Mandir. Overnatning på hotellet.

D-12 – Jaipur
Besøg i Jaipur og udflugt til Amber Fort, der ligger 10 km fra byen. Besøg Amber Fort, dimensionerne af denne fæstning er imponerende, strategisk placeret på en bakke med udsigt over søen. Besøg derefter til fods templet dedikeret til gudinden Kali. Tilbage til Jaipur, besøg “City Palace”; derefter en kort rickshawtur i byen, fritid. Overnatning på hotellet.

D-13 – Jaipur / Agra (240 km / 6 timers kørsel)
Vej til Agra (35 km), by hvor mogulernes magt blev udøvet i lang tid. Besøg Taj Mahal, et af de mest overdådige monumenter i verden, et mausoleum bygget i det 17. århundrede af kejser Shah Jahan som et tegn på evig kærlighed til sin yndlingskone Mumtaz. Overnatning på hotellet.

D-14 – Agra / Delhi (230 km / 5 timers kørsel)
Om morgenen besøges det røde fort, der blev bygget af kejser Akbar og rummer Motu Masjid (Perlemoskeen), og derefter afgang til Delhi. Transfer til lufthavnen og returflyvning.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage
1 lille rygsæk på 20 liter til vandreture og besøg
1 kraftig rejsetaske (mange overførsler)
+ 1 bæltetaske eller “nakketaske”, som du kan bære skjult under tøjet til pas og penge

Anbefalet personligt udstyr
Meget let tøj
Shorts (bør undgås ved visse besøg)
T-shirts (med ærmer til tempelbesøg)
Lette og luftige bomuldsbukser (undgå stramme bukser)
Trøje eller fleece til om aftenen
vindtæt jakke
Regnkappe
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Lommekniv
Lommelygte (praktisk pandelampe) med ekstra batteri
Visirhætte til beskyttelse mod solen

Til vandring
Letvægtsvandresko med slidbanesåler

Cykler

Forplejning

Alle måltider er inkluderet, lokal indisk mad, små restauranter eller hoteller.

Inkluderet med rejsen

Alle måltider
Adgangsgebyrer til de steder, der er anført i programmet
Tilsyn
Alle de tjenester, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Rajasthans must-sees