Ankomst og afrejse

Dag 1 – Lefkada-øen
Fly til Athen. Velkomst i lufthavnen og transport med bus til Nidri på øen Lefkada (5 timers bustur). Check-in på Dessimi-campingpladsen på øens østkyst (i tilfælde af sen ankomst, første nat i Athen og tidlig overførsel på D2).

D15 – Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Bemærk: Besøget i den antikke by Delphi (D14) er kun muligt, hvis det ovenfor beskrevne program overholdes, dvs. at man vender tilbage i kajak til Meganissi på D13 sidst på formiddagen. Hvis det på grund af vejrforholdene (eller for at lette etaperne i forhold til gruppens niveau) kun er muligt at afslutte kajakruten på D14, vil transporten med bus ske direkte til Athen uden stop i Delfi.

Dag for dag program

Dag 2 – Scorpios Island / Madouri Island
En rundtur rundt om øerne Skorpios og Madouri for at gøre os fortrolige med kajakkerne, sikkerhedsøvelser og nogle udholdenhedstests. Tilbage i basislejren forberedes bådene til næste dags vandretur. Picnic frokost, middag og overnatning i basislejren.
Ca. 8 sømil i løbet af dagen (1 sømil = 1,852 km).

Dag 3 – Basislejr / Meganissi-øen / Fanari
Afgang sidst på formiddagen til ruten langs den nordlige kyst af Meganissi. Stop i bugten Spilla for at spise frokost på en taverna. Om eftermiddagen går du til landsbyen Spartokhori. Sidst på eftermiddagen sejler vi til bivuak ved Fanari-kappen N-E Meganissi. Middag og overnatning.
6 sømil i løbet af dagen.

D4 – Mitikas / Kalamos Island
Tidlig afgang til den første overfart til Mitikas, en landsby beliggende på fastlandet. Efter 6 sømil sejlads stik øst, lægger vi til sidst på formiddagen. Besøg i landsbyen, svømning, frokost på en taverne.
Sidst på eftermiddagen tager vi vores kajakker for at nå den sydøstlige kyst af øen Kalamos, hvor vi etablerer vores bivuak. Aftensmad og overnatning.
8,5 sømil i løbet af dagen.

Dag 5 – Kalamos-øen / Kastos-øen
Afgang i kajak til landsbyen Kalamos. Her gør vi et kort kaffestop og begiver os ud på en meget flot kystsejlads langs øen Kastos. Vi spiser frokost på en taverna, og derefter indretter vi vores bivuak for aftenen. Fri tid om eftermiddagen til vandreture, snorkling m.m. Middag og overnatning på bivuak.
6,5 sømil i løbet af dagen.

D6 – Kastos Island / Formikoula / Base Camp
Vi går om bord ved daggry på en smuk etape (14 sømil). Efter at have nået den sydlige spids af Kastos Island fortsætter vi mod nordvest for at nå den lille ø Formikoula, der ligger isoleret midt i øgruppen.
Efter en badepause fortsætter vi til sydspidsen af Meganissi og følger derefter hele den vestlige kystlinje, som er meget spektakulær med storslåede klipper omkranset af talrige havgrotter. Vi ankommer til basislejren sidst på dagen, hvor vi finder lidt hygge. Ca. 4h30 eller 5h00 kajaksejlads i løbet af dagen.

Dag 7 – Base camp / Ithaca Island
Dette er en ret kort etape i dag. Klargøring af taskerne til en anden uge, derefter lastning af kajakkerne. Kort sejlads til havnen i Nidri, (3 sømil, 1 times kajaksejlads). Vi tager kajakkerne på færgen for at krydse over til øen Ithaka, nærmere bestemt til havnen i Frikes (et tidligere piratskjulested). Vi slår bivuak op i en bugt nær havnen, spiser middag i landsbyen og overnatter i bivuakken.

Dag 8 – Ithaca-øen
Ingen kajaksejlads i dag efter 6 dage i træk. En afslappende dag på den smukke ø Ithaca. Du kan tage til Vathy (øens hovedstad) med bus eller taxa for at besøge museer, den gamle byzantinske kirke fra det 16. århundrede og nymfernes hule, eller du kan blive på den nordlige del af øen for at opleve de omkringliggende landsbyer som Kioni, eller du kan ikke gøre andet end at ligge og svømme hele dagen. Frokost til fri disposition, og om aftenen mødes vi til middag og overnatning i bivuak.

Dag 9 – Afales Bay / Polis Bay / Stavros
Vi tager vores kajakker for at passere det nordlige kap tidligt om morgenen og krydser Afales-bugten, hvorefter vi går ned mod syd i korridoren mellem Ithaka og Kefalonia, den største af de joniske øer. Efter 9 sømil sejlads ankommer vi til stranden i Poli, frokost på en taverne. Om eftermiddagen går vi op til landsbyen Stavros for at få noget mad (traditionel landsby med et hundrede år gammelt træ på den centrale plads, et mødested for landsbyboerne, der nyder dets skygge. Der er også et lille, men interessant arkæologisk museum i Stavros). Grillmiddag på bivuak.
9 sømil i løbet af dagen.

D10 – Ithaka-øen / Pighadi
Afgang til turens (næst)længste og en af de smukkeste etaper, hvor vi sejler langs vestkysten og derefter syd om øen. Stop ved Ithakas sydspids for at holde en picnic, og om eftermiddagen sejler vi kortere for at nå østkysten og den storslåede bivuak i Pighadi. Aftensmad og overnatning.
14 sømil i løbet af dagen.

D-11 – Pighadi / Ghidaki Beach
Rolig sejlads nordpå for at komme til hægterne efter gårsdagens etape. Ankomst sidst på formiddagen til en drømmestrand – Ghidaki Beach – hvor vi spiser frokost på en taverna. Om eftermiddagen vandrer vi til Vathy for at nyde den smukke udsigt og for at få noget mad. Tilbage til stranden, middag og overnatning på bivuak.
Ca. 5 sømil i dag.

Dag 12 – Ithaca Island
Endnu en formiddag med relativt kort sejlads. Vi krydser Molosbugten og sejler langs østkysten i nordlig retning og stopper ved havnen i Kioni. Efter en kort pause går vi til Voukendri-bivuak nord for Frikes, under Kap Nikolaou. Vi indretter vores sidste bivuak på Ithaka. Mulighed for at vandre til Frikes om eftermiddagen. Picnic frokost, middag og overnatning i bivuak.
10 sømil i løbet af dagen.

D13 – Arkoudi-øen / Meganissi / Lefkada
Afgang til en storslået dagstur (ca. 4h30 kajaksejlads). Krydsning i to etaper; først til Arkoudi Island, derefter til den sydøstlige spids af Lefkada (hvor der er en smuk havgrotte), videre til Lefkadas basecamp og langs østkysten. Skylning af udstyret. Fri aften (mulighed for at tage til Nidri, et nærliggende feriested). Picnic frokost, fri middag og overnatning i basislejren.
13 sømil i løbet af dagen.

D-14 – Delphi
Afgang om morgenen i bil til den antikke by Delphi. Dette storslåede sted, der blev bygget i det 4. århundrede f.Kr. ved foden af Parnassus-bjerget, havde en betydelig religiøs og politisk indflydelse. Du vil kunne beundre den hellige vej, den athenske skat, Apollon-templet, teatret… Gratis besøg på stedet (i 2017: 12 euro for det kombinerede sted og museum, gratis hvis du har et studiekort). Hvis du ikke ønsker at besøge stedet, kan du gå en tur i landsbyen Delphi (storslået byzantinsk kirke), du kan også gå til Athenas Parthenon, som er gratis, alt dette i en overdådig bjerglandskab med udsigt over Pleistos-dalen, der som en flod, der er omdannet til en olivenlund, løber ud i Korinthbugten. Frokost i fritiden, middag på campingpladsens taverna og overnatning på campingpladsen i Delphi.

Påkrævet udstyr

Bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
1 lille rygsæk (20-30 liter) til korte vandreture
1 rejsetaske eller duffelbag, som kan efterlades i basecampen med de ting, du ikke har brug for på ruten
I kajakkerne lægges ejendele (tøj, dyne) direkte i vandtætte poser.

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (kompakt) og 1 selvopblæsende madras
Let tøj: shorts, T-shirts
1 badedragt
lette bukser eller jeans
1 trøje, 1 vindjakke
Toiletartikler
Lille personligt apotek
lommekniv, vandflaske
Lommelygte (praktisk pandelampe).
Lette sko til om aftenen (sandaler) og 1 par lette vandresko til vandreturene.

Til sejlads
shorts eller badedragt
1 par vandresko med tykke såler eller 1 par gamle sportssko, der kan gå i vandet
Hat eller kasket påkrævet
1 langærmet T-shirt for at undgå solskoldning
1 overdel af syntetiske fibre, der holder dig varm, selv når du er våd
1 par handsker (for at undgå vabler i hænderne).

Valgfrit
1 lille vandtæt taske til dine ejendele for dagen
Evt. maske, snorkel og finner.

Billeder
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr.

Dækkajak (enkelt- og dobbeltsædet)
Padle
Redningsvest
Vandtæt skørt og to vandtætte poser
Telte
Bemærk venligst: sovepose og madras leveres ikke!

Forplejning

Skiftende måltider på kroer eller måltider tilberedt af gruppen (varme eller kolde)
I løbet af ruten morgen- og aftenmåltider baseret på lokale produkter tilberedt i bivuakker eller på lokale kroer. Vi køber forsyninger i de små havne og landsbyer under vores stop.
Hvis vi sejler i dag, får vi en kold frokost.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen middage D7 og D13, frokoster D8 og D14, morgenmad D15 og måltider på D15)
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte) og teknisk udstyr samt generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet (undtagen adgang til det antikke sted Delphi).

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Kajaksejlads mellem øer og småøer i Det Ioniske Hav