Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30, morgenmad fra 8.30 til 10. Det er afgørende at ankomme før kl. 11. Uddeling af udstyr. Informationsmøde med din guide kl. 11.
Måltider på sportslandsbyen. Ski på Chamonix området, verificering af niveauer.
Afgang til Oberland i minibus om eftermiddagen.
Overnatning i Brig.

Hvis du har købt “ankomst dagen før” optionen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du venligst kontakte sportslandsbyen (email argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig koden til hoveddøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og instruktioner til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Fredag – Stigning til Abeni Flue (3962 m) frem og tilbage. Højdeforskel på 600 m opad og derefter en stor og smuk nedstigning (omkring 20 km) til Blatten (1540 m negativ højdeforskel). Overførsel til Brig. Tilbage til Argentière sidst på eftermiddagen.

Kurset slutter omkring kl. 18.

Fredagens aftensmad er ikke inkluderet. Mulighed for at reservere den (mod ekstra betaling) den første dag på kurset.

Hvis du ønsker at forlænge med en nat efter kurset
– Normalt ingen ledige pladser på sportslandsbyen. Tjek via e-mail ugen før: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over overnatningssteder på Chamonixs hjemmeside.

Dag for dag program

Mandag – Transfer til Münster. Opstigning til Galmilhornhütte (2113 m). Højdeforskel på opstigningen er 745 m. Sikkerhedsøvelser. Overnatning på Galmihornhütte.

Tirsdag- Fra Galmihornhütte opstigning til Galmilücke (3293 m) eller til det øverste pas af Galmihorn (3382 m) og efter en kort nedstigning, opstigning til Oberaarjochhütte (3258 m). Højdeforskel på opstigningen er cirka 1500 m. Overnatning på Oberaarjochhütte.

Onsdag – Fra Oberaarjochhütte vi følger Fieschergletscher til Grünhornlücke (pas på 3286 m) og derefter opstigning til Wysnollen (3590 m) eller Gross Wannenhorn (3905 m) og nedstigning til Konkordiahütte (2850 m). Højdeforskel på opstigningen er cirka 1100 m til 1350 m. Overnatning på Konkordiahütte.

Torsdag – Fra Konkordiahütte, opstigning mod Kranzberg (3738 m) eller Gletscherjoch (3769 m). Højdeforskel på opstigningen er cirka 1100 m. Overnatning på Hollandiahütte (3240 m).

Forløbet af dette program er vejledende.
Det kan blive ændret eller tilpasset, afhængigt af tekniske krav eller organisatoriske forhold, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset efter deltagernes tekniske og fysiske niveau samt deltagernes fysiske tilstand.

Sørg for at du er på det krævede niveau for træning. Hvis du ikke er på det krævede niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et alternativt program.

Oplysningerne om overnatningssteder uden for sportsbyen, indkvarteringsfaciliteter, komfort og catering er vejledende, de er ikke kontraktmæssige.

Påkrævet udstyr

Randonnéeski, støvler, fælde og knive er ikke inkluderet. Du har muligheden for at tilvælge ‘randonnéeskimateriale’ samtidigt med din tilmelding til kurset.

Drikkedunk (eller plastflaske) eller termoflaske, pandelampe, personligt førstehjælpskit, lommekniv, lille toiletmappe, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, kvalitets solbriller, kvalitets skibriller, åndbar tynd turtleneck, t- shirts, sweatshirt, fleece jakke, vandtæt jakke som goretex, goretex bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
solcreme med høj faktor og læbepomade. Sovesæk lagen er obligatorisk.

Lav et kompromis mellem skiløberens og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, isoleret, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store. Husk at beskytte dig selv både mod kulde og sol.

Volumen og vægt skal guide dig: pakning og bæring af rygsækken. Vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Raid i hjertet af de schweiziske alpers gletsjere