Ankomst og afrejse

Reception søndag morgen fra kl. 8.30, morgenmad fra kl. 8.30 til 10.00. Det er vigtigt at ankomme inden kl. 11.00.
Udlevering af udstyr. Briefing med din guide kl. 11.00.
Frokost i sportsbyen. Skiløb i Chamonix-området, tjek dit niveau.
Afrejse til Oberland med minibus om eftermiddagen.
Nat i Brig.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Fredag – Opstigning til Abeni Flue (3962 m) og tilbage. Opstigning på 600 m, derefter lang og smuk nedtur (ca. 20 km) til Blatten (1540 m negativ højdeforskel), transfer til Brig. Tilbage til Argentière sidst på eftermiddagen.

Afslutning af løbet omkring kl. 18.00.

Måltidet fredag aften er ikke inkluderet. Mulighed for at bestille det (med tillæg) den første kursusdag.

Hvis du ønsker at forlænge dit ophold med en nat efter kurset
– Normalt er der ikke plads i sportsbyen. Tjek venligst ugen før på e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gîtes på Chamonix’ websted.

Dag for dag program

Mandag – Transport til Münster. Opstigning til Galmilhornhütte (2113 m). 745 m stigning. Sikkerhedsøvelser. Overnatning på Galmihornhütte.

Tirsdag – Fra Galmihornhütte stiger vi op til Galmilücke (3293 m) eller til det øvre Galmihorn-pas (3382 m) og efter en kort nedkørsel til Oberaarjochhütte (3258 m). Stigningen er ca. 1500 m. Overnatning i Oberaarjochhütte.

Onsdag – Fra Oberaarjochhütte over Fieschergletscher til Grünhornlücke (pas i 3286 m højde), derefter op til Wysnollen (3590 m) eller Gross Wannenhorn (3905 m) og ned til Konkordiahütte (2850 m). Højdeforskel ved opstigning på ca. 1100 m til 1350 m. Overnatning i Konkordiahütte.

Torsdag – Fra Konkordiahütte stiger vi op til Kranzberg (3738 m) eller Gletscherjoch (3769 m). Stigning: ca. 1100 m. Overnatning på Hollandiahütte (3240 m).

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau, alt efter deres kondition.

Kontroller venligst det niveau, der kræves for at deltage i kurset. Hvis du ikke har det krævede niveau, kan vi ikke systematisk tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsmuligheder uden for sportsbyen, indkvartering, komfort og forplejning er kun vejledende og ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Turski, støvler, skind og knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at tage tilvalget “ski touring udstyr” samtidig med tilmeldingen til kurset.

Vandflaske (eller plastflaske) eller termokande, pandelampe, personlig førstehjælpskasse, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge, papir, blyant.

Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af høj kvalitet, maske af høj kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, polarpelsjakke, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter.
Solcreme og solcreme. Lagtaske obligatorisk.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.

Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er til tider meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør vejlede dig: sammensætning og bæreevne af tasken. Vær frem for alt praktisk.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Raid i hjertet af gletsjerne i de schweiziske alper