Ankomst og afrejse

Dag 1 – Sintra
International flyvning til Lissabon. Modtagelse i lufthavnen og transport til byen Sintra, 30 km fra Lissabon. Indkvartering på et familiehotel i 4 nætter, middag på en lokal restaurant.

Dag 8 – Tilbage til Frankrig
Efter morgenmaden er der fritid, afhængigt af afrejsetidspunktet. Transfer til lufthavnen og fly tilbage til Frankrig.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – La Pena Park
Denne etape tager os med på opdagelse i Sintra-bjerget, der er klassificeret som et verdensarvsområde af UNESCO. Afgang fra det historiske centrum af Sintra mod Parc de la Pena, der er rig på arter fra hele verden. Besøg i Palacio do Pena, med sine røde og gule farver og ekstravagante arkitektur. Vi opdager en række værelser i arabisk og indisk stil og et kapel fra det 16. århundrede. Gennem en skov af laurbærtræer og fyrretræer kommer vi til parken og Monserrat-paladset med sin orientalske arkitektur og ekstraordinære vegetation. Vi vender tilbage til Sintra og besøger paladset, som er en værdig repræsentant for azulejos-stilen (håndmalede vægfliser). 5 timers vandring.

Dag 3 – Sintra Naturpark / Azoia
En dag med vandring mellem klipper med udsigt over havet og dale, der er dækket af et sandt tæppe af sjældne blomster. Vi følger “smuglernes vej” og udforsker et landskab med forterræner, øde strande og klipper mod Cabo da Roca, den vestligste spids i Europa. Om eftermiddagen fører kyststien os til den spektakulære klippeformation Ursa og landsbyen Almoçageme, der er berømt for sine “akrobatiske fiskere”. Tilbage til Sintra. 6 timers vandring.

Dag 4 – Lissabon
Afgang med tog (en halv time) til Lissabon, hvor vi går på opdagelse i de populære og historiske kvarterer. Vi starter med en kort gåtur i en af de største byparker i verden, Monsanto-parken. Vi når frem til bydelen Belem, der ligger ved Tejo-flodens udmunding og hvor karavellerne afgår. Om eftermiddagen udforsker vi Baixa-kvarteret og dets berømte Praça do Comercio. Tilbage til Sintra med tog. 5 timers gåtur.

Dag 5 – Naturparken Arrabida
Transport med minibus til Cabo Espichel i den vestlige del af Arrabida-naturparken. Vi følger en sti, der engang blev brugt af pilgrimme i middelalderen til at vandre op ad en del af Setubal-halvøens kystlinje. I et landskab med buskads og fyrretræer når vi frem til klosteret Espichel. Vi vender tilbage til udgangspunktet ad en sti langs de vilde klipper i Serra d’Azoia. Vi kører til Portinho og dens smukke strand, hvor vi holder en badepause. Indkvartering på et hotel i Setubals historiske centrum for 2 nætter. 4 timers vandring.

Dag 6 – Serra de Louro
Vi tager af sted til Serra de Louro, nord for Arrabida-naturparken. Fra Anjo vandrer vi langs Serra dos Moinhos mod Palmela, en smuk landsby på bjergsiden til middelalderborgen. Vi går ned gennem Alcube-dalens frugtbare slette med det storslåede kalkstensmassiv Arrabida foran os. Ca. 5 timers vandring. Anden overnatning i Setubal.

D7 – Alfama / Naturreservatet Tagus
Efter morgenmaden tager en transfer (1 times kørsel og 30 min. med tog) os til Alfama, Lissabons ældste bydel. Vi vil opleve dette historiske kvarter til fods og besøge Pantheon. Om eftermiddagen afslutter vi vores besøg med Chiado- og Bairro Alto-kvartererne. Overnatning på et gæstehus i Vila Franca de Xira-området.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg i alt)
1 lille rygsæk (30 liter) til dagen
1 robust rejsetaske til at bære dine personlige ejendele fra etape til etape

Anbefalet personligt udstyr
2 shorts
2 til 3 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 trøje af uld eller polarpels
1 vindjakke
1 regnkappe, der dækker tasken
1 eller 2 lette bomuldsbukser
Solbriller og hat, solcreme
Toiletartikler, lille personligt apotek
1 to-liters vandflaske (uundværlig!)
1 stor plastikpose til at holde dine ejendele tørre (f.eks. en affaldssæk)
Lommekniv (i lastrummet), bestik og plastikskål (picnic til frokost)

Til vandreture
Trekkingsko med en god sål med hak (kondisko kan ikke anbefales, da de ikke er egnet til det til tider stejle og glatte terræn)
2 til 3 par sokker

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Frokosten vil være en picnic (brød, ost, salat, frugt).
Varme måltider om aftenen på små, enkle, men gode restauranter.

Inkluderet med rejsen

Overførsler og lokal transport
Indkvartering
Besøg
Måltider fra middag D1 til frokost D7.
Tilsyn
Kollektivt udstyr og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Arrabida, Sintra og Lissabon på én rejse!