Ankomst og afrejse

D1 og D2 – Fly til Kathmandu (overnatning på flyet). Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Overnatning på hotellet.

D-14 – Fri tid i Kathmandu (måltider på egen hånd) og fly hjem.

D-15 – Ankomst af flyet.

NB: Afhængigt af det anvendte flyselskab kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D14, overnatning i flyet og ankomst D15 eller overnatning på hotel D14 og dagflyvning D15.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Fri dag i Kathmandu. Frie måltider. Opdagelse af byen og dens omgivelser: Bhaktapur, Patan… Overnatning på hotellet.

Annapurna-balkonerne (7 dages vandring)

Dag 4 – Tidlig afgang fra Kathmandu med bus til Pokhara og Kande. I 5-6 timer (200 km) snor vejen sig gennem bakkerne, der adskiller Terai-djunglen fra Himalaya-kæden. Smuk udsigt til Ganesh Himal (7500 m), Himal Chuli (7864 m), Manaslu (8163 m). Start vandreturen med 45 minutters opvarmning til Australian Camp (2100 m). Overnatning på en lodge.

Dag 5 – En dag med klatring og nedstigning for at nå Landruk (1565 m) via Pothana, Deurali og Tolka. Smuk udsigt over Machhapuchhare, Annapurnas og Lamjung Himal. 5 timers vandring. Overnatning på en lodge.

D6 – Vi følger en sti gennem en skov og kommer til landsbyen Jhinu Danda (1780 m). Derefter stiger stien til Chomrong (2170 m), en smuk landsby på en balkon med udsigt over Macchapuchare-toppene, South Annapurna og Hiunchuli-toppene. 5 timers vandring. Overnatning på en lodge.

D7 – Vi går ned til Kyumrong Khola og klatrer derefter gennem en rhododendronskov for at nå landsbyen Tadapani (2590 m). Storslået panoramaudsigt over Annapurna-bjergkæden. 5 timers vandring. Overnatning på en lodge.

D8 – Stien stiger til Deurali (2990 m) gennem en rhododendronskov langs en lille flod. Efter en halv times klatring når vi dagens højeste udsigtspunkt, hvorfra vi kan se Dhaulagiris, Kali Gandaki-dalen og Annapurna-toppene. Vi stiger ned langs højderyggen til Gorepani (2870 m). 6 timers vandring. Overnatning på en lodge.

D9 – Tidligt om morgenen klatrer vi op til udsigtspunktet Poon Hill (3210 m) for at se solopgangen over Himalaya-kæden, hvorefter vi går ned til Hille (1350 m). 7 timers vandring. Overnatning på en lodge.

D10 – Efter morgenmaden går du ca. 2 timer gennem Birethanti for at nå vejen til Nayapul. Transfer med bus til Pokhara. Fri eftermiddag i Pokhara. Overnatning på hotel.

D-11 – Pokhara
Fri dag i Pokhara: mulighed for at sejle i kano på søen, besøg i Barahi Mandir, besigtigelse af Santi Stupa (fredspagoden), leje af cykler for at udforske søens bredder. Overnatning på hotellet. Manaslu-balkonerne (2 dages vandring).

D12 – Fra Pokhara ca. 2 timer med bus til Chirkini, derefter klatring til Magar landsbyen Ramkot, hvorfra vi går (ca. 2 timer) for at nå Bandipur, en smuk Newar landsby. Udsigten på 180° over Himalaya-kæden (fra Dhaulagiri til Jugal Himal) er simpelthen magisk. Nat på hotellet.

D13 – En fantastisk panoramaudsigt fra Bandipur over Manaslu-bjergkæden med dens strålende hvide gletsjere i horisonten. Efter morgenmaden går vi ned gennem en smuk regnskov til bredden af Seti-floden og kører derefter til Kathmandu (ca. 4 timer). Aftensmad i fritiden. Overnatning på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet):
– 1 rygsæk (30 liter) til vandreturen (bruges som håndbagage på flyet)
– 1 stor rejsetaske (bruges som lastrumstaske til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, maks. 12 kg til trekket, ekstra kg vil blive opkrævet, mulighed for at efterlade rejseeffekter i Kathmandu i en lille opbevaringstaske).
Kuffert skal undgås for enhver pris.

Anbefalet personligt udstyr
1 varm sovepose (meget varm fra december til februar)
Valgfri sovepose
Vandresko (vandresko af trekking-typen)
Træningssko
Flip-flops
Varme sokker
Letvægtsbukser
Trøje eller fleece
Regntøj som f.eks. en poncho
Hat
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Hovedbeklædning
Solcreme
Læbestift
Badedragt
Solbriller
Reservebriller med korrigerende linser til de berørte personer.
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lampe med 2 ekstra batterier
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Fra december til februar :
Varmt undertøj til om aftenen
Anorak
Et par handsker

Afslutning af vandreturen
Det er tilrådeligt at medbringe relativt brugt tøj, som du kan efterlade hos sherpaerne og bærerne. Dette tøj indsamles af gruppelederen og gives til sirdaren, enten midlertidigt (passage af et pas, lav temperatur) eller permanent ved afslutningen af vandreturen.

ALT ER KLART.
Bemærk venligst: soveposen er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Under vandreturen serveres vestlig og lokal mad: blandt andet chapatis, en slags pandekage, der erstatter brød, og som kan spises med salt eller sukker, og ris i alle former. Restaurant i Kathmandu-dalen (på egen regning), regn med 500 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1000 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Forplejning under vandreturen
Trekkingtilladelse
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale fly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Ideel til en første vandretur