Ankomst og afrejse

D1/D2 – Fly fra Paris til Kathmandu (overnatning i flyet).
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Fri tid til frokost. Overnatning på hotel i Kathmandu (1350 m).

D20 – Flyet ankommer til Frankrig.

NB: Afhængigt af hvilket flyselskab der benyttes, kan returflyvningen indebære afgang fra Kathmandu D19, overnatning i flyet og ankomst til Paris D20 eller overnatning på et hotel D19 og dagflyvning D20.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 3 – Kathmandu-dalen
Dagsudflugt til Kathmandu-dalen. Besøg Changu Narayan-templet, det ældste tempel i dalen, der er dedikeret til Vishnu og ligger på en belvedere. Oplev derefter den overdådige fodgængerby Bhaktapur, den smukkeste af de tre kejserbyer, en middelalderby, der er opført på UNESCO’s liste over verdensarv. Fri tid til frokost og overnatning på hotellet.

D4 – Kathmandu – Pokhara
Lang køretur til Pokhara langs hele Himalayakæden. Vi fortsætter til Beni i Myagdi-distriktet i den nedre Kali Gandaki-dal. Ca. 290 km, 5-6 timers kørsel. Måltider undervejs, overnatning på gæstehus.

D5 – Jomson – Kagbeni (2800m) – Chhusang (2950m)
Transport til Kagbeni (med jeep eller bus), indgangen til Mustang. Efter indtjekning fortsætter vi i køretøj op ad Kali Gandaki-flodens leje via Tangbe æbleplantager til de smukke røde klipper i landsbyen Chhusang. Vi spiser frokost undervejs. Transport med 4×4 til Jomson: 6 timer. Derefter transport (stadig i 4×4) til Kagbeni og derefter til Chhusang: 1.30 time. Aftensmad og overnatning på lodgen.

D6 – Chélé / Taklam-passet (3650 m) / Samar (3600 m)
Vi krydser Kali Gandaki-flodens kløft. Kort stigning til landsbyen Chélé. Den klippeskårne sti stiger op til Taklam-passet (3650m), og derefter begynder vi en smuk nedtur til landsbyen Samar. Frokost undervejs. Ca. 5 timers vandring. Højdeforøgelse +650m / -150m. Aftensmad og overnatning på lodgen.

D7 – Samar / Geling (3500m)
Vi passerer flere små pas mellem 3600 og 3800m, hvorfra udsigten mod syd er ekstraordinær. Efter Syangboche går vi ned til landsbyen Geling domineret af en gammel fæstning og et kloster af Sakya-skolen, som vi besøger. Frokost undervejs. Ca. 6 timers vandring. Højdeforøgelse +700m / -400m. Middag og overnatning på en lodge.

D8 – Nyi La- og Ghumi La-passene (3950m) / Ghemi / Dhakmar (3820m)
Vi fortsætter vores opstigning over Nyi La (3950m) og Ghumi La-passene for at nå landsbyen Ghemi (3520m) til frokost. Vi besøger det lille kloster i hjertet af landsbyen omgivet af grotter, der blev brugt som skjul mod angribere. Om eftermiddagen er der en let opstigning i en blændende kulisse med røde vægge med udsigt over landsbyen. Ca. 6 timers vandring. Stigning +650m / -550m. Middag og overnatning i en lodge.

D9 – Dhakmar – Mui La (4100 m) / Ghar Gompa / Marang Pass / Lomanthang (3809 m)
Dette er den længste dag på trekket, men ikke en særlig vanskelig dag. Vi klatrer op til Mui La-passet (4100 m) for at nå det ældste kloster i Mustang: Ghar Gompa, af Nyingmapa-skolen, hvis fresker er blevet restaureret. Efter frokost krydser vi Marang-passet til den gamle hovedstad i Mustang-kongedømmet, Lomanthang, som ligger i en fantastisk beliggenhed. Frokost undervejs. Ca. 7,5 timers vandring. Højdeforøgelse på 900 m / tab på 700 m. Middag og overnatning på en lodge.

Dag 10 – Lomanthang
Dag dedikeret til et besøg i Lomanthang, en lille hovedstad ved verdens ende, som oplevede sin storhedstid i det 15. århundrede. Lomanthang ligger i 3840 meters højde og er omgivet af mure og består af omkring 120 huse, tre klostre og et kongeligt palads. Gå en tur gennem byens snoede gader og oplev to af disse klostre, Jamba Lhakhang og Tukche, hvis overdådige fresker er blevet restaureret af italienske hold. Måltid og overnatning på samme overnatningssted som dagen før.

D11 – Loday Pass / Dhi / Yara
Vi klatrer op til Loday-passet (3950 m) og fortsætter på et plateau til 4050 m, inden vi går ned til Dhi for at krydse Khali Gandaki og nå landsbyen Yara. Frokost undervejs. Ca. 5 timers vandring. Højdeforøgelse på 500 m / tab på 700 m. Middag og overnatning på en lodge.

D-12 – Udflugt til Luri Gompa / Tashi Kabum-hulerne
Dag dedikeret til opdagelse af Luri Gompa klosteret, som huser fantastiske fresker fra det 15. århundrede. Udflugt til Tashi Kabum-hulerne. Frokost undervejs. Middag og overnatning på samme overnatningssted som D10 og D11. Højdeforøgelse +250 m / – 250 m.
Middag og overnatning på lodge.

Dag 13 – Sertangpasset / Tangge
Efter at have krydset et klippefyldt ørkenplateau går vi ned til Dhechyang Khola (den “sorte flod”), hvor der kan findes mange fossiler. Vi klatrer op til Sertangpasset (3975 m), hvor vi stopper for en picnic. Vi benytter lejligheden til at nyde den ekstraordinære udsigt over Dhaulagiri- og Nilgiri-toppene… Derefter går vi ned ad flere terrasserede plateauer til landsbyen Tangge. Ca. 6 timers vandring. Højdeforøgelse + 400 m / – 500 m. Middag og overnatning på en lodge.

D-14 – Paha / Tetang
Afgang tidligt om morgenen til en lang dag med vandring. Vi krydser Yak Jhola, inden vi begynder en jævn stigning til et pas i 4150 m højde. En kort nedstigning for at nå Paha, hvor vi spiser frokost. Vi genoptager vores vandring på højderyggene, inden vi går en stejl nedtur ned i Nursing Khola-dalen for at nå landsbyen Tetang. Ca. 8,5 timers vandring. Højdeforøgelse 1100m / tab 1300m. Aftensmad og overnatning på lodgen.

Dag 15 – Gyu Pass / Dzong / Chhusang
Lang klatring i en ekstraordinær kulisse af okkerfarvede klippevægge for at forlade det “høje Mustang” ved Gyu-passet (4050 m) og landsbyen Dzong. Vi benytter lejligheden til at besøge klostret, der ligger på en klippetop. Derefter stiger vi op til Longue-passet og stiger ned til landsbyen Chhusang. Frokost undervejs. Ca. 6 timers vandring. Højdeforøgelse 1100 m / tab på 450 m. Aftensmad og overnatning på lodgen.

D-16 – Muktinah / Jarkhot / Lupra Valley / Marpha
Dette er en forholdsvis let etape, der starter med en stigning gennem bjergmarker, inden du går ned i den tabte Lupra-dal. Sidste smukke udsigt over Mustang mod nord … vi vender tilbage til den støvede sti eller den vindblæste seng af Kali Gandaki … transfer med køretøj til landsbyen Marpha. Frokost undervejs. Ca. 3 timers vandring. Højdeforøgelse på 250m / tab på 1150m. Aftensmad og overnatning på lodgen.

D17 – Tilbage til Pokhara
Lang køretur til Pokhara. Frokost undervejs. Frokost og middag på egen hånd.
Ca. 9 timers kørsel (6 timer på landevej og 3 timer på “nice road”). Overnatning i B&B eller på hotel.

D-18 – Tilbage til Kathmandu
Tidlig morgen afgang for vores køretur til hovedstaden, igen i bil. Frokost og aftensmad på egen hånd. Overnatning på hotel.

D19 – Fri dag i Kathmandu. Måltider til fri afbenyttelse. Transfer til lufthavnen og overnatning i flyet.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (1 i kabinen og 1 i lastrummet):
– 1 rygsæk (30/40 liter) til vandreturen (bruges som håndbagage på flyrejsen)
– 1 stor rejsetaske (bruges som lastrumstaske til flyrejsen, maks. 18 kg til flyrejsen, maks. 12 kg til trekket, ekstra kg vil blive opkrævet, mulighed for at efterlade rejseeffekter i Kathmandu i en lille opbevaringstaske).
Kuffert skal undgås for enhver pris.

Anbefalet personligt udstyr
1 meget varm dyne (-10°)
Vandresko (af trekking-typen),
Træningssko,
Varme sokker,
lette sokker,
Lette bukser,
Varme bukser,
Varmt undertøj,
varm trøje eller fleece,
meget varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho,
varm hat,
1 par meget varme handsker eller vanter,
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
hue eller kasket
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Badetøj
Solbriller (et par ekstra briller på recept til de berørte personer),
Minitoiletartikler
Vandflaske af metal eller en brudsikker termokande
Elektrisk lommelygte med ekstra batterier (praktisk pandelampe)
2 store plastikposer
Kamera
Lidt let tøj til turen og opholdet i Kathmandu

Valgfrit:
Lagenpose

UCPA stiller ikke noget særligt udstyr til rådighed.

Forplejning

Under vandreturen serveres der vestlig og lokal mad.
Måltider i byen i Kathmandu og i Kathmandu-dalen er ikke inkluderet.
Restaurant i Kathmandu: 350 rupee for et simpelt måltid på en lokal restaurant, op til 1500 rupee på en mere sofistikeret restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler
Tilsyn
Indkvartering
Måltider undtagen de nedenfor nævnte
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Mustang, det sidste kongerige i Himalaya