Ankomst og afrejse

Dag 1 – Lefkada Island
Fly til Athen. Velkomst i lufthavnen og transport med bus til Nidri på øen Lefkada (5 timers bustur). Check-in på Dessimi-campingpladsen på øens østkyst, middag på basislejren. (I tilfælde af sen ankomst, første nat i Athen, og tidlig overførsel på D2).

D15 – Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Introduktion til VTC
En session for at få styr på cyklerne for at sikre, at alle er i fysisk form til at tage på den anden uges cykeltur. Vi tager af sted på en tur langs øens små veje for at opleve de typiske landsbyer. Picnic frokost. Tilbage til basislejren, middag på stedet.
Ca. 28 km cykling i løbet af dagen.

Dag 3 – Introduktion til havkajaksejlads
Dag med kajaksejlads i en sløjfe for at gøre os bekendt med bådene og træne besætningerne. Afgang sent om morgenen til den lille ø Thylia syd for lejren, picnic på en af strandene. Sikkerhedsmanøvrer under sejladsen og hjemkomst til basislejren omkring kl. 17.00. Anden nat i lejren, middag på stedet.
Ca. 10 km kajaksejlads i løbet af dagen, eller 5,4 sømil (1 sømil = 1,852 km).

Dag 4 – Meganissi Island
Klargøring af udstyret til 5 dages vandring. Afgang omkring kl. 11.00 til vores første etape, picnic på øen Meganissi. På vej mod øst går vi rundt om den nordlige spids af Meganissi for at slå vores første bivuak op på Fanari-stranden, der ligger lige før øens østlige spids. Sidst på eftermiddagen går vi til landsbyen Katomeri. Aftensmad på vores bivuak.
En kort etape på 5 sømil.

Dag 5 – Overfart til Kalamos
Tidlig afgang til den første store overfart til Mitikas, en landsby beliggende på fastlandet. Efter 6 sømil sejlads stik øst, lægger vi til sidst på formiddagen. Besøg i landsbyen, svømning og frokost på en taverne. Sidst på eftermiddagen tager vi vores kajakker til den sydøstlige kyst af øen Kalamos, hvor vi etablerer vores bivuak. Aftensmad på stedet.
10 sømil i løbet af dagen.

Dag 6 – Kalamos / Kastos
Afgang om morgenen til landsbyen Kalamos for at genopfylde vores forsyninger. Spadseretur gennem landsbyen, kaffepause. Vi begiver os igen af sted mod øen Kastos. Undervejs på turen holder vi en pause på stranden og tager en svømmetur. Frokost på en taverne i landsbyen Kastos. Eftermiddag med afslapning, besøg på øen og møde på bivuak om aftenen til middag.
6 sømil i løbet af dagen.

D7 – Kastos
Afgang ved daggry for at nå den sydlige spids af Kastros og sejle til øen Formikoula. Efter en badepause sejler vi tilbage til den sydlige del af Megassini. Picnic frokost på stedet. Vi går op langs vestkysten for at opleve grotterne og de smukke klipper i området. Tilbage til basislejren sidst på dagen pakker vi vores grej sammen. Aftensmad på stedet.
15 sømil i løbet af dagen.

Dag 8 – Fri dag
Mulighed for at bruge sportsudstyret (under ansvarsfraskrivelse): kajakker, cykler, pagajer. Frit besøg på øen Lefkas. Fri frokost. Aftensmad og overnatning i basecampen.

Dag 9 – Overfart til øen Ithaka / Frikes
Afgang om morgenen til Nidri, hvor vi går om bord på færgen til Ithaka. Ankomst til Frikes, en kort pedaltur, som giver os mulighed for at justere vores cykler. Picnic frokost. Tilbage sidst på eftermiddagen og opbygning af bivuak i Frikes. Aftensmad på en taverne.
17 km på cykel, højdeforskel + 324 m.

D10 – Kammvejen
En dejlig cykeldag med tidlig start på øens højdedragsvej med en fantastisk udsigt over det Ioniske øhav. Efter et besøg i Katharon-klosteret går vi ned til havniveau for at holde en picnic i Vathy-bugten. Vi tager færgen tilbage til øen Kefalonia. Ankomst til Sami. Vi indretter vores bivuak på campingpladsen. Besøg i landsbyen, svømmehal, strand. Middag og overnatning i bivuak.
38 km på cykel, højdeforskel +560 m.

D11 – VTC til Kefalonia
Fremragende etape for at nå den overdådige vestkyst af Kefalonia. Afgang fra Sami tidligt om morgenen mod nord. Efter nogle få kilometer langs kysten, ved Agios Effimia, stiger vi ind i landet mod Drakopoulata, derefter Dilinata og Davgata, hvor vi spiser frokost på en taverna. Svømning i poolen på tavernen, hvor vi får en enestående udsigt. Fortsættelse på cykel til bugten Argostoli, retning Kardakata og ankomst på stranden Myrtos til en sublim solnedgang. Aftensmad og overnatning på samisk campingplads.
67 km på cykel, højdeforskel + 700 m.

D12 – Kefalonia / Lefkada
Tidlig afgang til Fiskardo, en lille havn beliggende nord for Kefalonia. Vi går om bord på færgen, der tager os tilbage til Nidri. Vi vender tilbage til basislejren på cykel. Aftensmad på stedet.
30 km på cykel, højdeforskel 400 m.

D13 – På Lefkadas tinder
Turens mest sportslige etape, men også den smukkeste (det kan sagtens lade sig gøre, hvis vi tager os god tid og beundrer landskaberne)’ med panoramaer over alle de øer, vi har besøgt de foregående dage. Frokost under etapen på Lefkadas højder ved siden af et lille kapel. Om eftermiddagen endelig bestigning af Mount Elati, en af Lefkadas højeste tinder (1135 m.). Om eftermiddagen cykler vi tilbage ned til vandfaldene i Nidri. Stop for en svømmetur (ferskvand) og tilbage til lejren. Aftenen er fri, middag på egen hånd (mulighed for at køre til Nidri med taxa).
52 km cykling, højdeforskel +1000 m.

D-14 – Delphi
Tidlig afgang i bil til det antikke sted Delphi. Dette storslåede sted, der blev bygget i det 4. århundrede f.Kr. ved foden af Parnassus-bjerget, havde en betydelig religiøs og politisk indflydelse. Du vil kunne beundre den hellige vej, den athenske skat, Apollontemplet og teatret. Gratis besøg på stedet (i 2017: 9 euro for det kombinerede sted og museum, 6 euro for stedet alene, gratis hvis du har et studiekort). Hvis du ikke ønsker at besøge stedet, kan du gå en tur i landsbyen Delphi (storslået byzantinsk kirke). Du kan også gå til Athenas Parthenon, som er gratis, alt dette i en overdådig bjerglandskab med udsigt over Pleistos-dalen, der som en flod, der er omdannet til en olivenlund, løber ud i Korinthbugten. Frokost i fritiden, middag på campingpladsens taverna og overnatning på campingpladsen i Delphi.

Påkrævet udstyr

Bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
1 lille rygsæk (20-30 liter) til korte vandreture
1 rejsetaske eller duffelbag, som kan efterlades i basecampen med de ting, du ikke har brug for på ruten
I kajakkerne lægges ejendele (tøj, dyne) direkte i vandtætte poser
Under VTC-rejsen bruges en bil til at transportere bagagen.

Anbefalet personligt udstyr
1 sovepose (kompakt) og 1 selvopblæsende madras
Let tøj: shorts, T-shirts, badetøj, lette bukser eller jeans
1 trøje
1 vindjakke
Toiletartikler
Et lille personligt apotek
Lommekniv, vandflaske
Lommelygte (praktisk pandelampe).
Lette sko til om aftenen (sandaler) og 1 par lette vandresko til vandreturene.

Til sejlads
Shorts eller badedragt
1 par vandresko med tykke såler eller 1 par gamle sportssko, der kan gå i vandet
Hat eller kasket påkrævet
1 langærmet T-shirt for at undgå solskoldning
1 overdel af syntetiske fibre, der holder dig varm, selv når du er våd
1 par handsker (for at undgå vabler i hænderne).

Valgfrit
1 lille vandtæt taske til dine ejendele for dagen
Evt. maske, snorkel og finner.

Til cyklen
Cykelshorts og / eller gel-sadel anbefales
Eventuelt et par cykelhandsker.

Billeder
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr.

Dækkajak (enkelt- og dobbeltsædet)
Padle
Redningsvest
Vandtæt skørt og to vandtætte poser
Telte
VTC, beskyttelseshjelm
Bemærk venligst: Sovepose og madras leveres ikke!

Forplejning

Skiftende måltider på kroer eller måltider tilberedt af gruppen (varme eller kolde).
På ruterne er der morgenmad og aftensmad baseret på lokale produkter, som tilberedes i bivuakker eller på lokale kroer. Vi køber mad i de landsbyer, hvor vi kommer forbi.
Nogle dage er der kold frokost.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Færgeoverfarter
Indkvartering
Måltider (undtagen frokost D8, middag D13, frokost D14, morgenmad D15, og måltider D15)
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte) og teknisk udstyr samt generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet (undtagen adgang til det antikke sted Delphi).

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Græsk eventyr under den evige sol