Ankomst og afrejse

D1 – Fly til Marrakech
Velkommen i lufthavnen. Direkte transport ad landevej fra Tahannaout til vores første indkvartering, der ligger i foden af det høje Atlas, nær landsbyen Outgual i 1100 meters højde. Indkvartering i et lodgetelt for en nat, middag på stedet. 35 km med minibus.

D8 – Lufthavnstransport og returfly.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Imsker
Muldyrførerne slutter sig til os denne morgen for at læsse vores bagage og udstyr til vandreturen. Vi begiver os af sted ad en smuk sti på bjergsiden, der er omkranset af stenege og enebærtræer. Vi passerer det første pas og følger derefter en højderyg. Picnicstop med en betagende udsigt over Toubkal-massivet. Om eftermiddagen går vi ned til Imnane-dalen, hvor vi finder grønne afgrøder. Vi slår vores bivuak op i nærheden af landsbyen Imsker (1400 m). 5h30 vandring. Højdeforøgelse: + 500 m / – 300 m.

Dag 3 – Azzadene-dalen
En smuk, savtakket mellembjerg-etape, der begynder med at krydse Tizi-n-Elbour-passet (1600 m), inden vi går ned til landsbyen Imi Oughlad. Stig op til dagens andet pas (Tizi-n-Tacht 2000 m), hvorfra der er udsigt over Azzadene-dalen. Om eftermiddagen går vi ned til vores bivuak, ikke langt fra landsbyen Id Aissa (1650 m). 6 timers vandring. Højdeforskel: + 900m / -400m. Nat i telte.

Dag 4 – Fårefoldene i Tamsoult
Vi går op ad dalen og passerer gennem landsbyen Tizi Oussem for at nå til fårefoldene i Tamsoult (2200m), høje græsgange ved landsbyen. Frokost på bivuakpladsen, eftermiddagsvandring til Ighouliden-vandfaldene (2500 m). 5 timers vandring. Nat under telt. Højdeforskel: +800/-200m

Dag 5 – Mod Neltner-refugiet
Vores sti passerer foden af vandfaldet, inden vi går mod Lepiney-kirken. Vi klatrer op til Aguelzim-passet (3500 m) ad en snoet sti. Det er en 3-4 timers opstigning med smukke landskaber. Derefter når vi til Neltner-refugiet (3207m). En 6 timers vandring. Overnatning i telte. Højdeforskel +1300m/-300m

Dag 6 – Bestigning af Toubkal (4167 m)
Tidligt om morgenen tager vi af sted til bestigning af Toubkal, det højeste topmøde i Nordafrika (4167 m). 3 timers opstigning, derefter nedstigning til refugiet for frokost. Om eftermiddagen fortsætter vi vores nedstigning til Imi-n-Tamlilt, ca. 2900 m. Ca. 5h30 vandring. Overnatning i telte. Højdeforskel: +1000m/-1400m

Dag 7 – Marrakech
3 timers nedstigning til Imlil, på vejen passerer vi det hellige sted Sidi Chamarouche (2450m), derefter landsbyen Aremd. Frokost i Imlil, vi forlader muldyrsholdet og vender tilbage til vores minibusser. Transport til Marrakech (80 km) om eftermiddagen, fri middag. Nat på hotellet. Højdeforøgelse: -1200m

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg)
1 lille rygsæk (20/30 l) til at bære dagens ejendele (frokost, vandflaske, trøje, kamera osv.)
1 stor rejsetaske eller duffelbag til at blive båret af muldyrene (undgå kufferter).
2 store plastikposer (af skraldespandstypen) til at holde dine ejendele tørre i tilfælde af regn.

Anbefalet personligt udstyr
Varmt tøj og undertøj til om aftenen (en trøje og en simpel K-Way er ikke tilstrækkeligt til en bivuak i 3200 m højde)
1 uld- eller fleecetrøje
1 anorak eller dunjakke
2 til 3 T-shirts
1 sweatshirt
1 eller 2 store bomuldsbukser, 1 par shorts (ikke for korte)
1 badedragt
1 regnkappe
1 vindjakke
2 til 3 par sokker til vandreture
Toiletartikler, lille personlig førstehjælpskasse
1 pandelampe
1 eller 2 vandflasker (mindst 1 liter), solbriller, hat/kasket
1 lommekniv
Toiletpapir og lighter til ødelæggelse.

Til overnatning
1 varm sovepose (komforttemperatur på 5 °C fra juni til midten af september, temperatur på 0 °C før eller efter denne periode).
Det er altid muligt at tilføje en sovepose af silke eller fleece for at styrke den termiske beskyttelse af din dyne).

Til vandreture
Solide trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne.
På grund af terrænets beskaffenhed anbefales det ikke at gå i tennissko. De vil dog være meget velkomne om aftenen på bivuakken som afslapningssko.

Telte, skummadras, skål og bestik
Bemærk venligst: Der leveres ikke en sovepose

Forplejning

Morgenmad: kaffe, te, chokolade, korn, brød og syltetøj.
Frokost: blandede salater, frugt.
Aftensmad: varme retter, lokale eller europæiske. Aktiv og spontan deltagelse i tilberedningen af måltiderne er velkommen.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Alle måltider fra middag D1 til frokost D7
Tilsyn
Kollektivt udstyr (telte, madrasser, bestik) og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt dit program med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Marokko, hovedet i skyerne!