Ankomst og afrejse

Velkomst fredag aften kl. 18.00 på Langeac SNCF togstation, derefter kort transport til UCPA sportsbyen Prades, i hjertet af Allier-slugterne. Nat i telt i en af vores bivuakker i Prades.

Stor dag med kanosejlads fra Prades til Lavoute Chilhac på Allier. Du kommer igennem et væld af landsbyer. En picnicpause på flodbredden. I alt 20 km kanosejlads i hvidt vand.
Nat i telt i en af vores bivuakker i Prades.

Hvis du har købt muligheden for at ankomme dagen før, kan du ankomme til centret aftenen før fra kl. 18.00.
For sent ankomne vil vi efterlade en kuvert, så du kan finde dit værelse.

Fra Lavoûte Chilhac til Brioude
Du ankommer til Val d’Allier, en flod, der er mere åben for svømning og afslapning. En lang dag venter jer med en rejse langs Allier på 15 km. Retur med shuttlebus til Langeac station
Afslutning af opholdet omkring kl. 17.00

Der er en shuttlebus mellem centrum og Langeac station.

Dag for dag program

Fra Prades til Lavoute Chilhac
En fantastisk dag med kanosejlads på Allier. Du vil krydse et væld af landsbyer. En picnicpause på flodbredden. I alt 20 kilometer kanosejlads på hvidt vand. Nat i en bivuak.

Tilrettelæggelse af turen :
– Programmet for en typisk dag på en trekkingtur: Opvågning mellem 7 og 9 om morgenen, morgenmad, oprydning i lejren (personlige ejendele, telte…), udendørs sportsaktivitet, frokost, ankomst til en ny lejrplads, opbygning af lejren, forfriskninger, middag.
– Shuttles transporterer personlige og kollektive ejendele fra den ene etape til den anden. Du bærer kun de ting, du har brug for i løbet af dagen (vandflasker, picnic, solcreme, vindjakke …) i vandtætte beholdere (stilles til rådighed) under vandaktiviteter eller i rygsække under aktiviteter på land.
– Det er ikke altid muligt at købe forsyninger på campingpladserne: nogle landsbyer er isolerede og har ingen butikker, intet telefonnet osv. Der er ingen hæveautomater på ruten, og kort accepteres sjældent, så medbring kontanter.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Medbring dine personlige ejendele, håndklæder og toiletartikler.
Der er sengelinned og sengetøj til rådighed, men medbring dyner til bivuakkerne (komfort 10°C).
Til vandaktiviteter skal du medbringe sko, der sidder godt på fødderne, og som kan gå i vandet, samt en vindjakke som f.eks. en K-Way. Hvis du bruger briller (solbriller eller briller), skal du huske at medbringe en snor til at fastgøre dem, da det er meget let at miste dem på vandet.
Medbring også en lille rygsæk til at bære dine personlige ejendele til aktivitetsstederne.
Hvis du ønsker det, kan du også medbringe en lille hængelås til at låse din garderobe med.
Der er ingen mulighed for at hæve penge eller bruge bankkort i Prades. Husk at medbringe kontanter eller checks, hvis du ønsker at foretage indkøb på stedet. Kreditkort accepteres ikke på centret.
Der er en bar til rådighed.

UCPA stiller udstyr til rådighed til sportsaktiviteter. Både, våddragter, sikkerhedsudstyr, klatreudstyr, vandrestave osv.

Forplejning

Den første og sidste middag finder sted på UCPA-centret i Prades.
Under raidet skal du tilberede dine måltider sammen med din guide og deltage i de daglige opgaver (indkøb, opvask, osv.).

Inkluderet med rejsen

Overnatning i vildmarken og bivuakudstyr
Måltider fra middag fredag aften til frokost søndag
Tilsyn af en passioneret instruktør med speciale i området
Det særlige udstyr
Den hyggelige atmosfære i bivuakken
2 dage med kanosejlads, kajakroning og kanoraft

Teknisk niveau

Et par dage på farten for at opleve et eventyr på vandet