Ankomst og afrejse

Dag 1: Velkomst på Maintenon station fredag kl. 19.30 (afgang fra Paris Montparnasse kl. 18.39), 10 minutters gåtur til vores bivuakplads, opstilling af telte, præsentation af weekenden og middag på bivuakpladsen omkring et lejrbål.
Mulighed for om aftenen at tage til hjertet af byen for at se det oplyste slottet Maintenon.

D3 : Saint-Piat, Maintenon
Morgenmad på lejren, transport i bil til startstedet for vores vandretur (5 minutter). Vi vandrer op ad Eure-dalen til landsbyen Saint-Piat, hvor vi undervejs opdager et arkæologisk sted og et befæstet oppidum. Vi ankommer til landsbyen Saint-Piat efter ca. 2,5 timers vandring.
Picnic ved floden, derefter nedstigning af Eure til Maintenon, hvor vi slutter med opdagelse af den ødelagte akvædukt og besøg i slotsparken fra floden. Sejlads i voldgraven tæt ved slottet.
Sammenpakning af udstyret, sammenklapning af teltene, afslutning af weekenden omkring kl. 17.30. Du kan tage af sted når som helst, der er tog hver time.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2: Den middelalderlige gård og Néron-skoven / Kajak-initiering
Morgenmad på lejren, transport i bil til startstedet for vores vandretur (10 minutter).
Rundvandring fra den lille landsby Néron for at opleve skovene Feucherolles og Néron. Smuk vandretur, der veksler mellem åbne landskaber og skovpassager. I slutningen af vandreturen besøges middelaldergården Néron, som på det tidspunkt var en af Maintenon-slottets 5 gårde. 2.30 minutters vandring. Tilbage til lejren for at spise en picnic.
Introduktion til kano- og kajaksejlads om eftermiddagen på en rolig del af Eure lige nedstrøms vores bivuakplads. Ca. 2 timers sejlads.
Fri tid sidst på eftermiddagen, mulighed for at besøge slottet Maintenon, hvis du ønsker det.
Aftensmad og overnatning på bivuakpladsen, tilberedt over et træbål.

Påkrævet udstyr

Du skal medbringe: en let sovepose, en elektrisk lampe, en lille rygsæk til vandreturen (20 liter), 1 enkelt bestik (plastbeholder med låg, en god kniv), myggespray, en vandflaske på 1 liter, en vindjakke, solcreme, en kasket eller hat, lette vandresko, evt. en lille oppustelig pude og om nødvendigt ørepropper…
Til sejlads: sko, der kan gå i vandet (gamle kondisko eller neoprenstøvler), shorts eller badedragt, undertrøje af syntetiske fibre (eller lycra), håndklæde og en snor til dine briller, hvis du bruger dem.

Førstehjælpskasse
Guiden har en førstehjælpskasse, men vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Til kajak- og kanoture stiller vi både, pagajer, redningsveste, vandtætte tasker og/eller vandtætte beholdere til rådighed.
Til bivuak tilbyder vi telte, selvopblæsende madrasser, tallerkener, skåle, bestik og alt madlavningsudstyr.

Forplejning

Morgenmad og aftensmad tilberedes på bivuakpladsen ved hjælp af friske råvarer, der købes på dagen, og madlavningen foregår over træbål.
Der vil også blive tilberedt picnics af produkter, der er købt samme morgen.

Inkluderet med rejsen

2 overnatninger i telte
Forplejning fra middag D1 til picnic D3
Tilsyn under de 2 vandreture og de 2 kajakture
Særligt udstyr

Teknisk niveau

Eventyrlig weekend med kanosejlads og vandreture i Eure-dalen