Ankomst og afrejse

Reception på toppen af calanque. Der er ingen transportservice direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra Marseille Saint-Charles togstation, mødes du med UCPA kl. 18.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (overfor Leclerc-butikken). For de øvrige skal man gå til sportsbyen fra kl. 18.00.
Du er ankommet til UCPA’s sportsby i Sormiou, der ligger midt i calanque, over stranden og midt mellem de traditionelle provencalske hytter. Du træder ind i hjertet af et unikt, magisk og bevaret sted.
Måltid og overnatning i landsbyen.

Du vil opdage Morgiou, dens blå grotte og dens lille fiskerihavn. Du vil også se calanque Sugiton med sin atypiske Torpilleur-klippe samt Pierres Tombées-stranden. Tilbagevenden til sportsbyen er planlagt til kl. 16.00.

Efter tilbagelevering af det lånte sportsudstyr og betaling af eventuelle indkøb (bar, butik…), vil et UCPA-køretøj for dem, der skal til togstationen Marseille Saint-Charles, bringe dem tilbage til busstoppestedet Sormiou-Jarre mellem kl. 16.30 og 17.00.
Du kan planlægge en returrejse med toget fra kl. 18.30.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 18.00, som er dens lukketid.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Dag for dag program

På denne første dag med havkajaksejlads vil du blive fortrolig med din båd og navigationsinstruktionerne, mens du udforsker Calanque de Sormiou og Capelan-hulen. Denne udflugt vil være en mulighed for at lære de rigtige bevægelser for at padle let og beherske din båd.

Påkrævet udstyr

En elektrisk lampe, myggespray, en 2 liters vandflaske, en vindjakke, syntetisk undertøj, briller med snor, solcreme, kasket eller bobslæde, lukkede sportssko uden snørebånd til navigation og om nødvendigt ørepropper…

Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Til havkajaksejlads: Vi leverer en- eller to-sæders både, pagaj, skørt, redningsvest, kort eller lang neoprendragt, vindjakke, vandtæt taske.
Hvis udstyret beskadiges eller går tabt, refunderes det til UCPA’s pris.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering i hjertet af nationalparken Calanques
Måltider fra middag fredag aften til frokost søndag
Tilsyn af en kajakinstruktør med speciale i området
Særligt udstyr
4 kajaksessioner

Teknisk niveau

Weekend med havkajak-eventyr i hjertet af nationalparken Calanques