Ankomst og afrejse

Reception i Messanges på campingpladsen Moussaillon fra kl. 17.30. Briefing og udlevering af udstyr.
Nat og måltid på campingpladsen

– Biarritz / Messanges .

Tilbage i morges på Vélodyssée. Denne etape mellem Baskerlandet og Landes fører os ind i hjertet af skoven i Landes, langs strandene, og vi forlader gradvist byerne. Opdagelse af Bayonne, en kunst- og historisk by. Vi passerer gennem Boucau, Adour-flodens udmunding. Derefter krydser vi Capbreton og Hossegor, der er kendt for sine gode surfbølger. Ankomst til Messanges midt på eftermiddagen. Slutning af turen.
69 km. Højdeforskel +90 m. 4H00 cykling

Dag for dag program

D2 – Messanges / Saint Girons / Messanges.
Opdagelse af skoven med hedeområder og dens fantastiske strande. Cykelstierne ligger i hjertet af en stadig vild vegetation, vi tager vélodyssée: en 1200 km lang sti, der starter i Bretagne og ankommer til Baskerlandet. Picnic i en storslået natur, svømning i havet og dets berømte bølger. På vejen tilbage oplever vi Huchet-bækkenet (beskyttet område, den lille amazone fra Landes!) samt stranden, golfbanen og Moliets-søen.
Nat og måltid på campingpladsen.
55 km. Højdeforskel + 185m. 4 timers cykling

D3 – Messanges / Hasparren.
På vej til Baskerlandet. Efter at have krydset fyrreskoven zigzagger vi gennem landskabet i Landes og når landsbyen Tosse. Vi kommer ind i den nedre del af Adour-dalen med Pyrenæerne i det fjerne. Vi krydser Adour og når vores første baskiske landsby Urt, hvorefter vi kommer ind i hjertet af denne region og dens grønne bakker, hvor der venter dig nogle smukke stigninger og nedkørsler. Vi følger en smuk lille vej gennem landsbyen Labastide-Clémence, der er klassificeret som en af de smukkeste landsbyer i Frankrig. For at nå Hasparren tager vi en balkonrute med en betagende udsigt over bjergene i Baskerlandet og traditionelle huse. Besøg i landsbyen Hasparren og dens dobbelte fronton.
Nat og måltid på campingpladsen.
69 km. Nedkørselsdybde + 330 m. 5 timers cykling

D4 – Hasparren / Col des veaux.
Spanien er vores! Olé! Denne morgen når vi frem til landsbyen Itxassou og dens smukke frontonplads. Et spil baskisk pelota er på programmet. Derefter rider vi langs Nive-floden for at nå Bidarray. En fantastisk rute på en lille malerisk vej med mulighed for at svømme i floden ved Rolland-broen. Derefter fører vores rute os til sommergræsningsplateauerne, GR 10 og gribekammen. Landskabet her er storslået. Her er vi i Spanien, en eksklusiv rute til Col des Veaux, en sportslig stigning venter os. Vi ankommer til venta Burkäitz sidst på dagen. Her omgiver bjergene os.
Overnatning og halvpension på en lodge.
52 km. Højdeforøgelse + 820m. 5h30 cykling

D5 – Col des veaux / Aïnhoa.
Opdagelse af typiske landsbyer: Espelette, Aïnhoa. En smuk nedkørsel denne morgen i retning af Pas de Rolland, og derefter ankommer vi til den berømte landsby Espelette og dens berømte peberfrugter. Afslapning, besøg og picnic. Efter at have krydset Pinodieta-passet ankommer vi til den maleriske landsby Aïnhoa, hvor et spil baskisk pelota er et must. Vi udforsker landsbyen med dens traditionelle farvede huse, hvoraf nogle er over 300 år gamle! Vi slår os ned på gîte d’étape sidst på eftermiddagen.
Nat og måltid på gîten.
41 km. Højdeforskel + 225 m. 3 timers cykling

D6 – Aïnhoa / Biarritz .
På opdagelse på den baskiske kyst. Vi cykler langs den fransk-spanske grænse på en ny rute. Vi klatrer op ad Saint Ignace-passet, Rhune-bjerget (905 m) er meget tæt på, vi når Saint Jean de Luz via Ciboure. Vi besøger havnen og kører derefter til Erromardie-stranden via klippevejen, hvor vi bader og picnicer. Vi kommer til Guétary, Bidart og selvfølgelig Biarritz ad små veje og den berømte cykelrute: Vélodyssée. Vi kommer forbi berømte surfspots. Sidst på dagen ankommer vi til vandrerhjemmet i Biarritz. Afslapning ved Mouriscot-søen.
Nat og måltid på vandrerhjemmet
55 km. Déni. + 525m. 4H30 cykling

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Vigtigt personligt udstyr
Sportssko
Shorts eller shorts til mountainbike
Kortærmet trøje eller t-shirt af nye åndbare tekstiler
Vanter
vindtæt og vandtæt jakke
Solbriller
Vandflaske eller vandpose, en kniv i opinel-stil
Letvægtssko (klipklappere)
Letvægtsbukser, badedragt, lille fleece eller softshell, t-shirts, sokker
Pandelampe
Lille toiletsæt
Lille sæt (solcreme, læbestift, bandager…)
30 l plastposer
1 x 20 liters rygsæk
1 stærk cykellås
1 komfortdyne 10°.
1 dynebetræk

Førstehjælpskasse og apotek
Hver guide har en førstehjælpskasse. Som navnet antyder, er dens funktion at blive brugt i tilfælde af større problemer, der opstår under udflugten eller raidet. Denne kasse kan ikke anvendes som gruppens førstehjælpskasse til mindre problemer, der er forbundet med aktiviteten eller turens begrænsninger.
Vi opfordrer derfor til, at du medbringer din egen personlige førstehjælpskasse.
Typisk indhold
Personlig medicin i tilfælde af behandling eller hvis du er udsat for særlige problemer (allergier osv.).
Forebyggelse og beskyttelse mod vabler: plaster af typen “Elasto” eller “Micropore”.
Pleje af vabler: forbindinger af typen “2nd skin”.
Til forebyggelse eller lindring af ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
Noget til at rense små sår: gennemblødte kompresser.
Solbeskyttelse til hud og læber.
Til at afhjælpe tarmproblemer efter kostændringer.
Noget til at lindre hovedpine og smerter.
Noget til at forebygge eller lindre insektbid.
I alle tilfælde skal du spørge din læge og apoteker til råds og huske, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Telte, madrasser, E-bikes, cykeltasker, hjelme

Forplejning

Picnic frokost og halvpension om aftenen. Du vil deltage i tilberedningen af måltidet og morgenmaden i Aïnhoa.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

En smuk E-bike rute mellem Aquitaines kyst og de baskiske bjerge