Ankomst og afrejse

Modtagelse lørdag kl. 16.00 på Vieille Darse-havnen i Toulon (ved havnekaptajnens kontor), bådene ligger på ponton R. Du vil kunne genkende bådene takket være UCPA-flammerne, og instruktøren vil være der for at byde dig velkommen. Du vil kunne parkere langs quai des sous-mariniers eller på avenue de l’infanterie de marine.
Der dannes besætninger (højst 7 elever pr. båd og instruktøren), hvorefter der forberedes menuer for ugen, proviantering, sikkerhedsbriefing og afgang fra båden.

Kurset slutter på samme sted fredag kl. 16.00, båden er ryddet og rengjort.

Dag for dag program

Hver dag vil du optimere de tekniske og teknologiske aspekter af båden (sømandskab, rigning, mekanik) og manøvrerne (ankomst i havn og fortøjning, vending, stagning, kørsel under spinnaker, sejl trimning…). Teamwork vil få sin fulde betydning og vil vække alles talenter.

Livet om bord er organiseret på daglig basis, så I deltager alle sammen i tilberedning af måltider, rengøring og oprydning af båden.

Sejlturen er en rejseaktivitet, et eventyr, der fører jer fra havne til velvalgte ankerpladser.
Ud over det generelle mål med kurset vil du også kunne opleve Middelhavskysten gennem vandreture, udflugter eller besøg under dine ophold på land. Afhængigt af den valgte rute vil du kunne udforske nationalparken Port-Cros, halvøen Giens eller besøge Cassis’ pragtfulde bugter.

Opdagelsen og bevidstheden om bevarelse af havmiljøet er også nøglepunkterne på dette sejlads, men det er også et ægte menneskeligt og venligt eventyr, hvor manerer og deling er en og samme ting.

Ved kursets afslutning vil du kunne fortsætte med kurset “Navigation og kartografi” eller, hvis du allerede har gjort det, tage “Konfirmeret besætningsmedlem – forberedelseskursus til skipper”.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold.
I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der let kan gemmes om bord, og tag ikke en hård kuffert med.
Medbring en let sovepose og et lagen, en pude (valgfrit), skridsikre lukkede sko (tennissko), en lommelygte eller pandelampe, sejlhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit personlige apotek med smertestillende og antiinflammatoriske midler. Glem ikke at medbringe badetøj. Du kan også tage finner, maske og snorkel med, hvis du ønsker det.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at forudse din uge ved at tjekke vejrudsigten, inden du tager af sted. Du bør derfor medbringe passende udstyr i tilfælde af regnvejr (vandtæt jakke, vandtætte bukser og støvler).

Vores både fra 9 til 11 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
En hyggelig salon.
Et fuldt udstyret køkken.
Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge havsæbe for at sikre en bedre forvaltning af ferskvand om bord.

Forplejning

Mad til hele sejlugen leveres i begyndelsen af kurset.
Måltiderne indtages om bord på båden. Der opkræves et tillæg på 15 euro pr. dag og pr. person til skibskassen (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Forbedre dine færdigheder i manøvrering og de tekniske aspekter af sejlads