Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Bodø via Oslo
Velkomst i lufthavnen og transport til byen. Afhængigt af ankomsttidspunktet, en kort opdagelse af Bodø, hovedstad i Nordland og vigtig fiskerihavn. Middag til fri afbenyttelse. Nat på vandrehjem.

Dag 8 – Hjemrejse via Oslo.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Kajaksejlads: de første cirkler i vandet
Om morgenen overfart med færge til Moskenes havn på øen Moskenes, den sydligste af de store øer i Lofoten-arkipelaget (3 timers overfart). Transport til landsbyen Fredvang, der ligger på den nordligste del af øen, og forberedelse til vores kajaktur. Om eftermiddagen begynder vi at padle i den beskyttede fjord Selfjord, fra klippefyldte småøer til sandstrande, for at gøre os fortrolige med vores både og deres håndtering. 2 til 3 timers kajaksejlads. Vi slår bivuak for 2 nætter op på Yttersand strand på Mulstøa halvøen med udsigt til midnatssolen. Nat under telt.

Dag 3 – Vandretur til toppen af Ryten
Vandretur over den arktiske hede mod højderyggene med udsigt over Selfjord. Fra toppen af Ryten (543 m) er der panoramaudsigt over Moskenesøens toppe og Kvalvika’s hvide sandstrand. Højdeforøgelse 550 m, 4 til 5 timers vandring. Tilbage til lejren om eftermiddagen og afgang i kajak til en fisketur (1 time) i havstrømmene ved indgangen til fjorden. Hvis fiskeriet er godt, vil vi nyde det til aftensmad. Overnatning i telte.

Dag 4 – Kajaksejlads mellem 2 øer
Vi pakker lejren sammen, læsser kajakkerne og kører sydpå over Selfjord for at tage kanalen mellem øerne Moskenes og Flakstad. Vi slår lejr i nærheden af fiskerbyen Sund. Oplev landsbyen og dens autentiske røde rorbus på pæle, der farver granitkysten. 4 timers kajaksejlads, 1 times vandring. Overnatning i telte.

Dag 5 – Kajaksejlads i Skjelfjord og vandring til Volandstinden
Vi sejler i kajak til bunden af Skjelfjord, som er udgangspunktet for vores vandretur til Volandstinden. Fra toppen (457 m) har vi en fantastisk udsigt over de omkringliggende fjorde og tinder. Højdemæssig stigning 450 m, 3 timers vandring. Om eftermiddagen returnerer vi i kajak til vores lejr. Overnatning i telte.

Dag 6 – Nusfjord by
Om morgenen besøger vi Nusfjord, en af de smukkeste landsbyer på Lofoten, som er på UNESCO’s verdensarvsliste.
Derefter tager vi vejen (60 km, 1 time) til landsbyen Fredvang og derefter til Moskenes. Vi opbevarer vores kajakudstyr og overnatter i en rorbu (fiskerhytte).

D7 – Reine landsby – Reinebringen opstigning
Vi kører til landsbyen Reine (15 km, 10′). Opdagelse af denne typiske landsby, “Lofotens Venedig”, og dens torsketørreskibe. Derefter afgang til en mytisk vandretur, Reinebringen. Stien er blevet omlagt i 2019. 1664 trin adskiller os fra topkæden. På toppen, når vejret er klart, er det et ægte postkort over Lofoten med en styrtende udsigt over Reinefjorden og Floan-bjerget. Højdeforøgelse 500 m, 3 til 4 timers vandring.
Vend tilbage ad samme rute eller ved at gå rundt om Dupfjordsøen for at forlænge vandreturen. Tilbage til landsbyen, middag i fritiden. Om aftenen færge til Bodø (3 timers overfart). Nat på vandrehjem.

Påkrævet udstyr

Ud over det nødvendige udstyr, der er anført nedenfor, er det muligt at efterlade gadeidræt i en rejsetaske i depotet i Fredvang.
Til vandring deles dine ejendele op i to vandtætte poser på 13 liter, som UCPA stiller til rådighed (en pose til soveposen og en anden til resten), og jakker og vandresko lægges i vandtætte kasser. Da pladsen i kajakken er reduceret, er det nødvendigt at gå til det væsentlige.

Medbring 2 stykker bagage (vær forsigtig, ikke mere end 15 kg pr. person)

– 1 stor rejsetaske eller 1 stor rygsæk (i lastrummet i flyet)
– 1 lille rygsæk (20/30 liter) til dagen (i flyets kabine) med en fleksibel ramme, så den let kan opbevares i kajakkens rum.
– Små vandtætte fryseposer med lynlås er meget praktiske.

Anbefalet personligt udstyr

Vær opmærksom på, at temperaturerne kan være køligere sidst på sæsonen, så planlæg dit udstyr i overensstemmelse hermed.
Kraftig fleecejakke
vindtætte bukser og jakke (Gore-Tex eller tilsvarende)
Bjergbukser
2 eller 3 langærmede syntetiske eller hurtigtørrende uld-T-shirts med lange ærmer og bukser af samme materiale
Hue
Regnkappe
Varm hue eller balaclava
Fleece- eller uldhandsker (ingen store skihandsker)
Svømmedragt
Gode solbriller
Minitoiletartikler (biologisk nedbrydelig sæbe eller showergel)
Lille personlig førstehjælpskasse
lommekniv
Toiletpapir
Pandelampe i slutningen af august
En individuel tupperware-boks til frokost

Til overnatning
En sovepose (komforttemperatur 0° til – 5°C), diameter 21 cm, højde 36 cm sammenfoldet.

Til aktiviteterne :
Til kajaksejlads er der “krokodiller” til rådighed
Vandresko i høj højde til bjergvandring
Vandrestave (valgfrit)
3 til 4 par uldsokker

Foto
Medbring en vandtæt taske til dit udstyr, eller en vandtæt lynlåspose, hvis dit kamera ikke er vandtæt. Et vandtæt engangskamera til engangsbrug kan ikke anbefales, da det er praktisk, men ikke tager gode billeder.

To-sæders havkajak, pagaj, redningsvest, våddragt, “crocs”, vandtætte tasker, 2-personers telte og selvopblæsende madras, skål og bestik.

Forplejning

Kolde måltider ved frokosttid. Om aftenen tilberedes måltider på campingpladsen af gruppen med hjælp fra guiden.
2 middage, D1 og D7, er ikke inkluderet. Leveomkostningerne i Norge er meget højere end i Frankrig, så du skal regne med mindst 30 euro for et måltid på en restaurant.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Forplejning, undtagen i Bodø til middage D1 og D7
Tilsyn
Kajakker og deres udstyr
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Havkajaksejlads og vandreture i Lofoten skærgård.