Ankomst og afrejse

Velkomst søndag kl. 18.00, reception i centrum af Saint-Lary og derefter præsentation af programmet.
Forberedelse, måltid og overnatning i Saint-Lary.

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Fredag – Vi bestiger Sendrosa-passet (2450 m), går ned til Montanheta-broen (1950 m), bestiger Tuc de Salana (2483 m) og går derefter ned ad Arriu de Rencules til Ressec-broen, hvor vi henter køretøjet.
Stigning: 700 m. Nedkørsel: 1600 m.
Ankomst til bilerne omkring kl. 15.00 og til centret omkring kl. 17.30.

Dag for dag program

Mandag – Saint-Lary / Viella med minibus
To timers transport i minibus til Viella, Artiès pont de Ressec (1390 m), udgangspunktet for vores vandretur i Encantats. Opstigning til Restanca-refugiet (2000 m) og derefter DVA-søgningsøvelse.
Stigning: 630m

Tirsdag – Passage af Crestada-passet (2474 m) og derefter bestigning af Montardo-toppen (2826 m), et berømt udsigtspunkt, hvorfra vi kan se en stor del af Ariege-pyrenæerne.
Nedkørsel til Ventossa I Calvell-refugiet (2200 m), hvor vi passerer Estany Clot- og Estany de Traverssani-søerne.
Stigning: 860 m. Nedstigning: 760 m.

Onsdag – En meget lang etape, hvor vi skal krydse tre pas for at nå frem til Amitges-flygtningehytten ved foden af den navngivne nål. Vi passerer Port de Colomers (2600 m), 200 m nedstigning på Estany-søen ved Port de Colomers, opstigning til passet (2600 m) nær Tuc de Podo, nedstigning til 2400 m ved foden af Ratera-passet (2590 m), som vi bestiger, nedstigning i Ratera-dalen med 200 m højdeforskel, derefter 100 m opstigning, nedstigning på Estany dels Barbs og derefter til Amitges-hjemmet (2365 m).
Stigning: 900 m. Nedkørsel: 900 m.

Torsdag – Bestigning af Tuc de Ratera (2857 m), derefter nedtur til havnen i Ratera d’Espot (2534 m), Naut- og deth Miei-søerne til Saboredo-flygtningehytten (2290 m).
Stigning: 600 m. Nedkørsel: 600 m.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Individuelt ikke-teknisk udstyr er ikke inkluderet, så husk vandflaske eller termokande, personlig førstehjælpskasse (elastoplast, compeed).

Rygsæk med skiremme, åndbar undertrøje, fleece, gore-tex-jakke, varme bukser eller overtræksbukser, sokker, 2 par handsker, hue eller bjergpas, kasket, 1 eller 2 par solbriller, skimaske, personlig førstehjælpskasse, elastoplast, kompeed, vandflaske eller termokande med isolering, lommekniv, kødpose, pandelampe.

Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let.
Vejret skifter hurtigt i bjergene.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen.

Volumen og vægt bør være vejledende for dig. Vær først og fremmest praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, stigbøjler, seler, reb og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan sælges på stedet), skovle, sonder, slæder.

Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der halvpension på refugiet.
Kun frokosten og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
5 overnatninger på et refugium
Transport med minibus til raidet
Skipas til Saint-Lary for søndag
Udstyr til skiture
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde, rygsæk)
Uddannelse i eftersøgning med lavinesøgningsapparat
Grupper på højst 8 personer
Ledsaget af en højbjergsguide fra mandag til lørdag

Teknisk niveau

En charmerende razzia i hjertet af de fortryllede bjerge