Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Lanzarote.
Velkommen i Arrecife lufthavn og kort transport (15 minutter) til vores indkvartering (private villaer eller lejlighedshotel afhængigt af tilgængelighed) i Costa Teguise, en badeby på østkysten. Installation på værelserne. Fri tid i henhold til flyets ankomsttid. Sidst på dagen, præsentation af programmet af guiden, derefter middag i byen og hjemkomst til vores indkvartering.

Dag 8 – Hjemrejse
Transport til Arrecife lufthavn og hjemrejse.

Dette program er angivet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Casitas de Femès / Playa Quemada
Transport mod syd til landsbyen Casitas de Femès i hjertet af et meget tørt landskab. Efter at have krydset et lille pas fortsætter vandreturen ad en altansti. Stien følger derefter havet for at nå frem til den lille fiskerby Playa Quemada, hvis navn betyder “brændt strand” på grund af det meget sorte vulkansand (15 km, 4 timer og 45 min. vandring, højdeforskel: + 410 m / – 410 m).
Under vandreturen kan du besøge Femès’ gedeostbutik og smage på osten. Svømning mulig på den brændte strand…
Sidst på eftermiddagen besøg på vulkanen El Golfo, et par kilometer længere mod nord: Caldera, der er faldet sammen i havet, med en stor sort sandstrand og en grøn lagune. Stedet er spektakulært: hydromagmatisk lava med smukke former og farver. Tilbage til Costa Teguise, fri middag i byen.

Dag 3 – Timanfaya vulkanparken / Famara Beach
Vandretur i nærheden af Timanfaya vulkanparken tæt på den lille landsby Mancha Blanca, hvor lavastrømmen fra 1730 mirakuløst stoppede. En 14 km lang sløjfe i hjertet af vulkanerne, der starter fra Los Rodeos-krateret til Pico Partido (3,5 timers vandring, højdeforskel: + 240 m / – 240 m). Månelandskabet er særligt spektakulært, og denne vandretur er den perfekte mulighed for bedre at forstå øens nylige vulkanske aktivitet. Tidligt på eftermiddagen, opdagelse af Famara-stranden, der ligger under klipper, der er mere end 600 meter høje. Svømning mulig. Tilbage til Costa Teguise, middag i byen.

D4 – Monte Corona-krateret / Risco de Famara
Tidligt om morgenen besøg på Mirador del Rio skabt af César Manrique i 1973, en maler, arkitekt, billedhugger og naturforkæmper, der i høj grad har haft indflydelse på øens fornuftige turistudvikling. Et smukt udsigtspunkt beliggende i 475 meters højde og med en enestående udsigt over øen La Graciosa.
Kort transport til landsbyen Ye, hvor den 180° azimutale vandretur begynder. Klatring til Monte Coronas krater, hvorefter vi går rundt om vulkanen mod syd. Picnic i Guinate-dalen, hvorefter vi følger Famara-klippens højderyg (Risco de Famara), inden vi går ned til landsbyen Haria. Slut på vandreturen (3 timer om morgenen, 2 timer om eftermiddagen, 12 km i alt, højdeforskel + 635 m / – 690 m).
Besøg i Jameos del Agua, en gigantisk lavatunnel bygget af César Manrique i 1968. Tilbage til Costa Teguise, fri middag i byen.

Dag 5 – Øen La Graciosa / vulkanen Montana Amarilla
Transfer til havnen i Orzola, en lille havn på øens nordlige spids, for at tage båden til øen La Graciosa. Dette er en smuk ø uden asfaltveje og med himmelske strande.
Indlogér dig på et gæstehus og begynd derefter at gå fra Caleta Del Sebo (den eneste landsby på La Graciosa) i sydvestlig retning for at nå stranden La Cocina under den “gule vulkan” (Montana Amarilla 172 m), picnic, badning mulig.
Tilbage til Caleta Del Sebo om eftermiddagen ad en sti, der går langs vestkysten og omgår Montana Del Mojon (185 m) fra nord. Aftensmad og overnatning i Caleta Del Sebo. En rolig dag med ca. 3 timers vandring i løbet af dagen.

D6 – Øen La Graciosa / Playa de Las Conchas på mountainbike
Anden dag på La Graciosa for at opleve den nordlige del af øen, meget vild, men på en mountainbike, som giver os mulighed for at opleve hele denne sektor af øen. Loop rundt om øens højeste punkt Agujas Grande (266 m), stop ved Playa de Las Conchas, som ligger over for den lille ø Montana Clara. Det er forbudt at bade på disse (smukke) nordlige strande, da der ofte er store rullesten. Vend tilbage via landsbyen Pedro Barba, hvor det er muligt at bade.
Sidst på eftermiddagen tager vi en båd til hovedøen Lanzarote. Tilbage i bil til vores indkvartering i Costa Teguise, middag i byen. Ca. 3 timers cykling i løbet af dagen, uden højdeændringer.

D7 – Vinmarkerne i La Géria
Transport mod syd, stop ved et pas nord for landsbyen La Asomada. Vandring i en sløjfe til toppen af Montana Guardilama (603 m). Stien fortsætter mod sydvest til Tinasoria-kalderaen, en gammel vulkan, der eroderer.
Vend tilbage ad en sti i hjertet af vinmarken Géria med dens karakteristiske lave basaltvægge. Slut på vandreturen efter 12 km og 4 timers vandring, højdeforskel: + 590 m / – 590 m.
Gratis besøg på Rubicon-vinhuset med mulighed for en smagning (mod betaling). Tilbage til Costa Teguise med et stop i Tahiche for at besøge César Manrique-fonden, der har til huse i hans hus/værksted, et meget overraskende sted. Middag i byen.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (vægten af indskudsbagagen bør ikke overstige 15 kg)
1 lille rygsæk (30-45 l) til dagsvandringer
1 stor rygsæk eller rejsetaske, som du efterlader på hotellet.

Anbefalet personligt udstyr
1 par shorts og 1 par lette bomuldsbukser
3 til 4 T-shirts
1 let sweatshirt
1 badedragt
1 trøje eller fleece
1 par lette sko til om aftenen
1 vindjakke, solbriller og hat
solcreme
Toiletartikler og et lille personligt apotek
1 vandflaske
1 let elektrisk lampe
Plastikskål, lommekniv (i lastrummet), bestik (frokost).

Til vandring
Trekkingsko med en god sål med slidbane (tennissko anbefales ikke, da de ikke er egnet til det til tider aggressive (basalt), stejle og glatte terræn).
2 til 3 par sokker.

UCPA stiller intet udstyr til rådighed, bortset fra en mountainbike og en hjelm på D6.

Forplejning

Morgenmad i hver villa: kaffe eller te, brød, smør, syltetøj… alt hvad du har brug for er tilgængeligt i villaen, og du tilbereder selv din egen morgenmad.
Frokost: kolde måltider under vandreturene.
Aftensmad: normalt på en lokal restaurant.

Inkluderet med rejsen

Overførsler og lokal transport
Indkvartering
Måltider fra aftensmad D1 til morgenmad D8 (undtagen 2 middage, så 5 middage er inkluderet)
Lån af mountainbike og hjelm D6
Tilsyn
Kollektivt udstyr og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

Vandreture på de evige forårsøer