Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 9 og ideelt set inden kl. 17.
Pakken, der bliver udleveret ved din ankomst, giver dig også adgang til svævebanen til Aiguille du Midi med dens berømte “skridt ud i det tomme”, eller til Montenvers-toget. Vores team vil give dig alle de oplysninger, du har brug for, for at starte dit ophold godt.
En specifik tid, efterfulgt af en aperitif, vil blive organiseret for at give dig alle oplysninger relateret til aktiviteten sidst på dagen.

Efter en sidste fri formiddag, slutter dit ophold senest lørdag kl. 14. Du skal på forhånd frigøre dit værelse. Tak for den “lille håndfuld” som er meget værdsat. Din skiliftbillet er stadig gyldig, til et sidste panorama fra toppen af en svævebane.

Dag for dag program

Mandag – Heldagstur
Genoptagelse af kontakt med klippen. Grundlæggende om klatring: placering, læsning af klippen, sikringsteknikker og relay, rappelling … Skolesite.

Tirsdag til torsdag – Heldagstur
Store ruter i de Røde Nåle eller andre steder omkring Chamonix-dalen

Fredag – Heldagstur
En sidste stor rute
Afsluttende balance. Returnering af udstyr.

Du vil klatre som anden og første, i grupper af 2, i ruter der passer til dit nuværende niveau. Vi vil besøge forskellige klipper for at variere stilarterne og vise dig alle stedets rigdomme. I slutningen af dette ophold, uanset dit niveau, vil du have forbedret dig i de forskellige registre, og du vil have nøglerne til at fortsætte med at klatre med større fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

Dette programforløb er kun vejledende.
Det kan ændres eller justeres, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I dette tilfælde er det kun UCPA ledelsen, der har myndighed til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Tøj og personligt udstyr til at medbringe
Kasket eller tørklæde, hue eller pandebånd, solbriller (mindst beskyttelse 3), “åndbar” t-shirt som Odlo, Capilene eller Carline, fleecejakke, vandtæt og åndbar jakke som Goretex, klatrebukser, varme tights, shorts, 2 eller 3 par sokker som frotté, et par lette handsker, sneakers eller tennissko, vandflaske eller plastflaske, en kniv, en stor affaldssæk på 50 liter (til at beskytte dine personlige ejendele i rygsæk), toiletartikler, lille håndklæde, lille personlig medicinskab (medbring en solcreme med fuld beskyttelse).

På stedet er der mange sportsbutikker med et stort udvalg. Hvis du er i tvivl om det nødvendige udstyr, kan du finjustere dit valg af udstyr med hjælp fra vores guider, afhængigt af vejret og sneforholdene i højden.

Førstehjælpskit
Vi opfordrer dig til at medbringe et lille personligt førstehjælpskit.

Typisk indhold
– Personlige medicin, hvis du lider af særlige lidelser (allergier osv.).
– Noget til at forhindre og behandle vabler.
– Noget til at forhindre eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto”-type bandager.
– Noget til at rense små sår: fugtede kompresser.
– Solskærme til huden og læberne.
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter.

Få råd fra din læge og apotek.

Alt teknisk udstyr kan lånes: klatresko, sele, hjelm, rygsæk, sikringsudstyr osv.
Udstyret er nyt og i orden.

Forplejning

Fra mandag til fredag er frokosterne i form af picnic.
Der er mad til løbet, men hvis du er storforbruger af cornflakes eller chokoladebarer, bedes du medbringe din egen mad!

Inkluderet med rejsen

Ski liftkort
Lokal transport (for mere fleksibilitet kan vi dog bede dig om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr – 0,4 €/km – og forsikring for køretøjet og dets passagerer)
Picnic frokoster
Tilsyn
Specifikt udstyr
Animation
10 klatringssessioner

Teknisk niveau

Forfin din klatreteknik ved foden af Mont Blanc.