Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Reykjavik
Møde i Keflavik lufthavn og transport til Reykjavik. Overnatning på vandrehjem eller tilsvarende kollektiv indkvartering.

Dag 11- Landmannalaugar til Reykjavík – returfly
Sidste gåtur (2 timer), afvikling af lejren, derefter hjemrejse med bus til Reykjavík gennem det sydlige landskab (200 km, 4 timer og 30 min.). Tilbage til Reykjavik med almindelig bus gennem det sydlige landskab. Fri middag i byen. Transfer til lufthavnen om aftenen og returflyvning natten fra D11 til D12.

D12 – Ankomst af flyet

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Fri dag i Reykjavik, opdagelse af den islandske hovedstad, der byder på kontrasterende aspekter fra den ene bydel til den anden, både en stor moderne by og en stor landsby. Måltider til fri afbenyttelse. Nat på vandrehjem eller tilsvarende kollektiv indkvartering.

Dag 3 – Geysir / Gullfos / Kerlingarfjöll
Kørsel til Geysir for at beundre de geotermiske manifestationer og dens gejser Strokkur, der reguleres som en metronom. Besøg derefter Gullfoss-vandfaldene (“gyldne vandfald” på islandsk), som er blandt de smukkeste på øen. Derefter kan du via Kjölur-stien, der snor sig mellem Langjökull- og Hofsjökull-gletscherne, køre nordpå til Kerlingarfjöll, “heksekæden”. Ca. 400 km, 5 timer med bus. Indkvartering i lejren og første vandring (3 timers vandring). Overnatning i telte i Kerlingarfjöll-området (ca. 500 m højde).

Dag 4 – Vandretur til Hveradalur
Lang vandretur til Hveradalur-dalen mellem snefelter, vandløb, fumaroler og flerfarvede bjerge under Langjökull- og Hofsjökull-gletschernes blik. Overnatning i telte. 7 timers vandring. Overnatning i telte i Kerlingarfjöll-området.

Dag 5 – Kerlingarfjöll – Hveravellir – Akureyri – Mývatn-søen
Morgenvandring (2 timers vandring), inden du tager bussen for at skifte region og nå den nordlige del af landet og bredden af Mývatn-søen. Undervejs første stop ved det geotermiske område Hveravellir med mulighed for at bade i den varme kilde med udsigt over gletsjerne. Efter det øde højland dukker de nordlige enge og byen Akureyri, der ligger i bunden af Eyafjörður, op. Vi skifter bus i Akureyri og tager vores sidste tur til Mývatn. Sen ankomst, efter ca. 330 km og 7 timers bustur. Indkvartering for 3 nætter. Overnatning i telte i området ved Mývatn-søen (ca. 300 m over havets overflade).

Dag 6 – Dettifoss-vandfaldene
Afgang sidst på formiddagen til Dettifoss-vandfaldene, som er blandt de kraftigste i Europa og de mest imponerende på øen. Vandmasserne fra Vatnajökull strømmer ud i Jökulsá-kløften med et øredøvende brag. Vandretur i nærheden af vandfaldene Hafragilfoss og Réttarfoss på højderne af denne enorme kløft, der er resultatet af gigantiske oversvømmelser. 6 timers vandring. Overnatning i telte i området ved Mývatn-søen.

D7 – Dimmuborgir og Krafla-vulkanen
Dagsvandring på de forskellige steder ved Mývatn-søen, et naturreservat, der er begunstiget af palmerne, som nyder godt af den unikke rigdom i økosystemet. Gå en tur langs søens grønne bredder, der er omgivet af bløde skove af arktiske birkeskove, som dækker lavastrømme, hvorunder varme kilder syder. Oplev Dimmuborgirs fantastisk formede lavalabyrinter. Bestig slaggekrateret Hverfell, som dominerer hele søområdet og dets forskellige geologiske formationer: pseudokratere, rygende bakker og kaotiske lavafelter.
Kør til Krafla-vulkanen og dens caldera. Udforskning af Leirhnjúkurs muddergryder og dens monumentale lavastrømme, der stadig ryger fra de mange udbrud i 70’erne og 80’erne. Vandretur rundt om disse udbrudsspalter og derefter tilbage til søens bredder. 6 timers vandring. Overnatning i telte i Mývatn-søområdet.

Dag 8 – Mývatn til Landmannalaugar
Stor etape med bus nord-syd for at nå Landmannalaugar. Afgang om morgenen til en dagsbustur med lejlighedsvise stop. Oplev det mytiske Goðafoss-vandfald, der er kendt som gudernes vandfald, og det ikke mindre smukke Aldeyjarfoss-vandfald, der ligger i en ramme af basaltorgler. Via Sprengisandur-stien krydser vi ørkenområderne i det centrale højland til Landmannalaugar, Islands største rhyolitmassiv. Picnicstop ved Nýidalur under Tungnafellsjökull-gletscheren, inden vi fortsætter mellem Vatnajökull- og Hofsjökull-iskapperne. Ankomst sidst på dagen i hjertet af Fjallabak-reservatet, hvor vi slår lejr for 3 nætter. Ca. 340 km og 10 timer med almindelig bus. Opstilling for 3 nætter. Overnatning i telte i Landmannalaugar (ca. 500 m over havets overflade).

Dag 9 – Vandretur i Landmannalaugar
Dagsvandring til højlandet i Hraftinnusker, på den brede ryg af “den store bølge”, Háalda, eller på højderne af Skalli, “den skaldede”, med udsigt over Jökulgil-dalen. På en klar dag er udsigten til regionens gletsjere betagende fra toppene. Grønne, orange og gule bjerge, regnbuefarver, dybe kløfter og gejsere skaber tilsammen et unikt og surrealistisk billede. Badning i en varmtvandsflod ved lejren. 7 timers vandring. Overnatning i telte i Landmannalaugar.

Dag 10 – Vandretur i Landmannalaugar
Vandretur til Suðurnamur- og Brennisteinsalda-kammene eller til sølandskaberne ved Fróstaðavatn. Mulighed for at opdage Ljótipollur, en kratersø med skarlagenrøde læber, som er resterne af en kraftig eksplosion, der gennemhullede grundvandsspejlet. Fredelige søer og slyngende floder følger hinanden på baggrund af obsidianstrømme, grønne mosbeklædte bjerge og strækninger af sort sand. 7 timers vandring. Overnatning i telte i Landmannalaugar.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 rygsæk med middelstor kapacitet (40 l) til dine ejendele for dagen og lidt mad.
– 1 stor taske til dine ubrugelige ting i løbet af dagen.
I betragtning af de mange overførsler er en stor rygsæk (60/70 l) mere praktisk end en rejsetaske.
– 2 store plastikposer (af skraldespandstypen), som holder dine ting tørre i tilfælde af regn.

Vigtigt personligt udstyr
Terrænet og klimaet i Island kræver, at man bruger passende udstyr:
Varmt undertøj
uldne fleece(r) eller trøje(r)
En quiltet anorak (dunjakke) til de mere kølige, som du kan tage på om aftenen på bivuakken (men husk, at den vil fylde meget i din taske)
Hue, handsker eller vanter af uld eller syntetisk materiale
Tykke, varme sokker
Vandafvisende, behagelige og hurtigtørrende vandrebukser af syntetisk materiale (ingen jeans! De tørrer meget langsomt og bidrager til kuldefornemmelsen.
Vandtæt og åndbar Goretex-jakke med en hætte, der ikke kan tages af (ingen nylon K-way eller oliefyr, som ikke er åndbare og er besværlige.
Goretex-overbukser
Shorts (hurtigtørrende, ikke bomuld)
Badedragt (varme kilder)
Solbriller
Læbestift
Solcreme
Lille personligt apotek
Lille toiletsæt
Lommekniv
Vandflaske eller termokande
Lommelygte eller pandelampe (fra august)

Til vandreture :
Skoene bliver sat på prøve. Det er derfor vigtigt at medbringe bjergstøvler af god kvalitet, der er brugt før, og som har en god vandtæthed (velholdt læder eller Goretex).
Varme uld- og syntetiske sokker (ingen bomuld)
Sandaler med god fodfæste til passage af vadesteder
gummistøvler, teleskopstokke

Til at sove :
Varm sovepose (komfort: -10°C)

Telte, skummadrasser og fælles køkkenudstyr.

Forplejning

Frokosten vil være kold. Om aftenen vil der blive tilberedt varme måltider af rejselederen og deltagerne.
Måltider i Reykjavik er ikke inkluderet. Leveomkostningerne i Island er højere end i Frankrig, så du bør regne med mindst 25 euro for et simpelt måltid på en snackbar.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Indkvartering
Forplejning (undtagen i Reykjavik)
Tilsyn
Kollektivt udstyr
Alle de ydelser, der er angivet i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Island, den mystiske ø