Ankomst og afrejse

Søndag – Modtagelse fra kl. 8:30. Ankomst nødvendig inden kl. 9.
Morgenmad (8:30 til 10:00), uddeling af udstyr og forberedelse til raidet. Evalueringsniveau for ski.
Frokost i centret kl. 12, derefter afgang til Østrig. Overnatning på hotel eller i hytte på vejen.

Hvis du har købt “ankomst aftenen før” -muligheden, byder vi dig velkommen mellem 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (mail argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil så finde en kuvert med dit navn og vejledning til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20:30.

Lørdag – Retur rejse til Argentière.
Stadiet slutter omkring kl. 15.

Dag for dag program

Søndag – Modtagelse fra kl. 8. Ankomst er nødvendig inden kl. 9.
Udlejning af udstyr og forberedelse til raid. Vurdering af ski niveau.
Måltid i centret kl. 12, derefter afrejse til Østrig. Overnatning på hotel eller på et bed & breakfast undervejs.

Mandag – Opstigning enten med larvefødder eller ved at tage skiløjperne til Heidelberger Hütte (2.264 m). Eftermiddag med lette rygsække, opstigning til Piz Davo Sasse (2.792 m). Øvelse med lavinesøg. Tilbage til hytten. Opstigning på 528 m

Tirsdag – Bestigning af Breite Krone (3.079 m) efterfulgt af passage af Krone Joch (2.974 m) og nedstigning til Jamtal Hütte (2.165 m) (varme brusere). Opstigningen er på 700 m. Overnatning på Jamtalhütte.

Onsdag – Opstigning på Jamtal gletscheren, passage af Col Ochsenscharte og nedstigning til Wiesbadner Hütte (3.003 m) (varme brusere). Muligvis bestigning af Dreiländerspitze. Opstigningen er på 1.032 m. Overnatning på Wiesbadnerhütte.

Torsdag – Op ad Ochsental gletscheren, eventuel opstigning til Silvrettahorn (3.244 m) og nedstigning til Silvrettahütte (2.341 m). Opstigningen er på 900 m. Overnatning på Silvrettahütte.

Fredag – Passage af Rote Furka (2.688 m), meget lang nedstigning til Galtür. Opstigningen er på 300 m. Overnatning på et hotel på vej hjem.

Lørdag – Tilbage til Argentière og slutningen på etapen omkring kl. 15.

Afviklingen af dette program er angivet som en indikation. Det kan være nødvendigt at ændre eller tilpasse det af tekniske årsager, af hensyn til sikkerheden eller de aktuelle vejrmæssige forhold. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-lederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Påkrævet udstyr

Tur-ski, skistøvler, fæller og ski-knive er ikke inkluderet. Du har mulighed for at vælge “tur-ski udstyr” optionen samtidig med tilmeldingen til kurset.

Drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, lille førstehjælpspakke, lommekniv, simpel toilettaske, kleenex, kontanter. Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller med beskyttelse faktor 4, kvalitets ski-mask, åndbart undertøj, fleece jakke eller let dunjakke, vandtæt og vindtæt jakke som goretex, goretex bukser, tights, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter. Solcreme med høj solfaktor og læbestift. Lav en afvejning mellem skiløberens og bjergbestigers udstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, isoleret, let. Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene er undertiden meget store. Husk at beskytte dig selv både mod kulde og sol. Vægt og volumen skal være din guide: pakning og bæring af rygsæk. Vær praktisk frem for alt.

Rygsække, steigejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesøgere, skovl, sonde.
Vi råder dig til at medbringe det udstyr, du er vant til, og vi vil kontrollere det om nødvendigt.

Forplejning

Alt er inkluderet undtagen drikkevarer, som du selv skal betale for i refugiet.
Der er halvpension i refugiet (måltider leveres af refugieværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dine egne køretøjer mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Det ultimative inden for østrigsk randonné-ski!