Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst til Grækenland / Athen
Velkomst i lufthavnen af guiden og transport til byens centrum. Check-in på hotellet. Afhængigt af ankomsttidspunktet, opdagelse af byen. Middag på en restaurant i det maleriske kvarter Plaka, ved foden af Akropolis.

D15 – Transport til lufthavnen og hjemrejse.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Naxos
I morgen tidlig går vi om bord til Naxos. Vi forlader den store bugt i Piræus og sejler langs de første øer. Efter 5 timers sejlads lægger vi til kaj på Kykladernes største ø. Indkvartering på et hotel i tre nætter i hjertet af øens hovedstad, som hedder Chôra eller Naxos, ligesom øen. Frokost på en taverna, fri eftermiddag til at opleve byens forskellige monumenter, især en stor port, “Portara”, den eneste rest af et ufærdigt Apollontempel. Fra byen er der adgang til smukke strande til fods. Middag på en taverne, overnatning på hotellet.

Dag 3 – Naxos: fra kloster til kirke
Denne vandretur starter i hjertet af øen Naxos, midt i bjergene. En første sti fører os til klosteret Fotododi (9. århundrede). Derefter fortsætter vi til Apeiranthos, en landsby beliggende i en dal. Efter en pause fortsætter vi vores vandring gennem landsbyens haver for at nå frem til den byzantinske kirke Kiriaki, der er bygget i tørre sten. Hjemturen foregår i skyggen af stenegene. Tilbage til Naxos by, middag på en taverna i byen, overnatning på hotellet. Ca. 5 timers vandring, højdeforskel +150 m / – 150 m.

Dag 4 – Naxos: Kykladernes tag
Bestigning af Kykladernes højeste top, Zeus-bjerget, som når en højde på 1001 m. Fra toppen ser vi de mange øer, der omgiver os. På vejen ned stopper vi ved grotten af Zeus, “gudernes gud”, som blev født på Kreta, men voksede op på Naxos. Tilbage til byen, middag på en taverne, tredje nat på et hotel i Naxos. 5h30 vandring, højdeforskel +600 m / – 600 m.

Dag 5 – Naxos: marmorkæmpen
Denne vandretur starter i den maleriske landsby Melanes, et par kilometer fra hovedstaden. Vi følger en sti, der fører os til en “kouros”, en kæmpestatue fra det 8. århundrede f.Kr. Derefter krydser vi et lille plateau og følger en gammel brolagt sti. Vi holder picnicpause ved foden af et kapel. Efter en græsk kaffe følger vi en lille bæk op ad en dal for at afslutte rundturen. Ca. 5 timers vandring, højdeforskel +190 m / – 190 m. Tilbage med taxa til havnen, hvor vi går om bord til øen Milos sidst på eftermiddagen (overfart 4.30 min.). Indkvartering i 4 nætter på et gæstehus i byen Pollonia i den nordlige del af øen.

D6 – Milos / nordkysten
4 timers vandring, lille højdeforskel. Stien krydser først bække, derefter går vi langs strande, små naturhavne med mange Syrmatas (bådhuse gravet ned i klipperne), inden vi ankommer til månestedet Sarakiniko: storslået! Efter en badepause fortsætter vi vores vandring på hvide klipper til den smukke havn Mandrakia. Middag på en taverna i Tripiti eller Plaka, hjemkomst til pensionen.

D7 – Milos
Øen Milos rejser sig omkring en central caldera og er på sin kystlinje afgrænset af et imponerende netværk af rosa, orange og rødfarvede klipper, der huser grotter, som i lang tid var piraternes tilflugtssted. Opdagelsen af den berømte statue af Venus de Milo vidner om dens gamle velstand. Transport i bil til Plaka, en lille landsby med hvide huse og stejle gader. Udgangspunkt for vores vandretur på stier med en smuk udsigt over Det Ægæiske Hav. Tilbage til vores indkvartering, middag og overnatning.

D8 – Fri dag på Milos
Fri dag på øen Milos. Flere muligheder tilbydes dig. Frokost og aftensmad på egen hånd, fjerde overnatning på pension.

D9 – Overfart til Kimolos
Kort overførsel med færge (1 time) til den lille ø Kimolos, der er mindre kendt af turisterne. På Kimolos synes tiden at være gået i stå for 50 eller 60 år siden. Ingen biler (eller meget få), et landbrugsliv, der stadig er til stede, en ø lige så vulkansk som vulkanisk og utrolige strande. En kort transport til øens centrum, hvor vi begynder vores vandretur for at beundre “stensvampen”, en klippe, der er formet af vindene, også kaldet “skiadi”. Vi fortsætter vores vandring mod den sydlige del af øen til Kalamitsi, hvor vi kan spise middag på en taverna og slå lejr på stranden.

Dag 10 – Overgang til Sifnos
Transfer med færge til øen Sifnos, der også er forskånet for masseturisme … vilde sandstrande, hvide bygninger og blå kupler, muldyrstier, øen ligner et postkort! Afhængigt af bådens tidsplan, vil vi tage til øens smukkeste strand, Platis Gialos. Middag og indkvartering i tre nætter i Apollonia eller Artemonas.

D-11 – Sifnos
Dag dedikeret til opdagelse af denne lille ø fuld af charme. Fra Artemonas fører en sti til den befæstede landsby Kastro, der ligger på toppen af en bakke. Landsbyen har bevaret mange levn inden for sine befæstninger, alle i et utroligt arkitektonisk virvar. Vi fortsætter til bugten Faros, hvor vi besøger klosteret for øens skytshelgen, Panaghia Chryssopighi, der blev bygget for enden af en lille halvø i det 8. århundrede (passende påklædning er påkrævet). Tilbage til vores indkvartering fra dagen før, middag og overnatning.

D-12- Sifnos
Sidste dag til at nyde dette lille paradis. I dag vil en storslået vandretur føre os til øens vigtigste kloster, Prophitis Ilias, som troner på toppen af et bjerg. Vi bliver belønnet for vores anstrengelser (klatringen er ret besværlig) med det storslåede syn af denne byzantinske bygning og den utrolige udsigt over det azurblå hav, der strækker sig ud i det uendelige. Vi vender tilbage til vores indkvartering, spiser middag og tilbringer den tredje nat der.

D-13 – Overfart til Serifos
En kort overførsel med færgen mod nord (mindre end en time), og vi går i land på øen Serifos. Naturen synes at herske på denne lille og rolige ø. Vi vandrer til vores bivuak i Sykamia. Middag på en taverne.

D-14 – Serifos / Athen
Morgenmad på taverne og anden dag med vandring på øen, inden vi går om bord til havnen i Piræus, som ligger 73 sømil væk (ca. 2 timer og 15 minutter). Middag og overnatning på hotellet i Athen.

Påkrævet udstyr

Bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
1 lille rygsæk (20-30 liter) til dagsudflugter
1 rejsetaske, rygsæk eller kuffert med hjul til dine ejendele

Anbefalet personligt udstyr
1 trøje
2 til 3 T-shirts
1 par shorts
1 badedragt
1 vindjakke
Toiletartikler, lille personligt apotek
1 lommelygte
1 eller 2 vandflasker (mindst 2 liter)
Solbriller
Hat/kasket
1 lommekniv, 1 lukkelig plastbeholder til picnic (af Tupperware-typen) og campingbestik
Toiletpapir
For at besøge kirker og klostre bedes du bære anstændigt tøj (bukser, nederdel).

Til vandreture
Trekkingsko med takkede såler og god støtte for anklerne.

Til overnatning
En sovepose og et liggeunderlag (to nætter i bivuak).

Ucpa har ikke leveret noget specifikt materiale.

Forplejning

For det meste er frokosten en picnic.
De fleste middage indtages på taverner eller i den pension, hvor vi skal bo.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler og færgeoverfarter
Indkvartering
Al morgenmad
Måltider (undtagen frokost på D1, måltider på D8 og eventuelle måltider på D15)
Tilsyn og generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale flyrejser til og fra lufthavnen og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

De hvide landsbyer på Kykladerne