Ankomst og afrejse

Modtagelse lørdag kl. 16.00 på Vieille Darse-havnen i Toulon (ved havnekaptajnens kontor), bådene ligger på ponton R. Du vil kunne genkende bådene takket være UCPA-flammerne, og instruktøren vil være der for at byde dig velkommen. Du vil kunne parkere langs quai des sous-mariniers eller på avenue de l’infanterie de marine.
Der dannes besætninger (højst 7 elever pr. båd og instruktøren), hvorefter der forberedes menuer for ugen, proviantering, sikkerhedsbriefing og afgang fra båden.

Kurset slutter på samme sted fredag kl. 16.00, båden er ryddet og rengjort.

Dag for dag program

I løbet af ugen vil du lære at sejle eller forbedre dine færdigheder alt efter dit niveau.
Du deltager i manøvrerne om bord og skifter mellem de forskellige positioner (vende, drejning, hejsning og justering af sejlene, meteorologi, deltagelse i navigationsprogrammet og mellemlandinger).
Livet om bord er organiseret dagligt, så I deltager alle i tilberedning af måltider, rengøring og oprydning af båden.

Nybegyndere lærer sejlads og de grundlæggende principper for kystsejlads at kende.

Hver dag er der tid til at slappe af og lade batterierne op igen, og det er en del af sejladsen og livet om bord på båden. Du vil nyde at ankre op i små isolerede bugter for at spise frokost og bade.
Afhængigt af rejseplanen kan du slentre gennem den lille landsby Cassis og besøge dens storslåede bugter.

Du kan også vandre til de vilde og uspolerede Paul Ricard-øer, opleve Cap Taillat eller udforske Porquerolles. Og for at slutte dagen i skønhed kan I tage en aperitif på båden, mens I nyder en storslået solnedgang.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde tasker, der nemt kan gemmes væk om bord, og tag ikke en hård kuffert med.
Medbring en let sovepose og et lagen, en pude (valgfrit), skridsikre lukkede sko (tennissko), en lommelygte eller pandelampe, sejlhandsker, en vandflaske, varmt og let ekstra tøj, kasketter, hatte, solcreme og solbriller, dit personlige apotek med smertestillende og antiinflammatoriske midler. Glem ikke at medbringe badetøj. Du kan også tage finner, maske og snorkel med, hvis du ønsker det.

Da vejrforholdene kan variere, er det tilrådeligt at forudse din uge ved at tjekke vejrudsigten, inden du tager af sted. Du bør derfor medbringe passende udstyr i tilfælde af regnvejr (vandtæt jakke, vandtætte bukser og støvler).

For måltider om bord: De bedes tage højde for et beløb på 15 €/dag, som skal afleveres til sejladsinstruktøren i begyndelsen af opholdet.

Vores både fra 9 til 11 m er komfortable liveaboard-yachter.
De er valgt på grund af deres tekniske egenskaber og deres manøvredygtighed under alle forhold/situationer.
Det gør det til en sand fornøjelse at sejle og bo om bord.

Indvendig indretning
To eller tre dobbeltkahytter afhængigt af båden med opbevaringsplads.
Et sanitetsområde med håndvask og toilet.
En hyggelig salon.
Et fuldt udstyret køkken.
Et søkortbord.

Hygiejne om bord
Alle havne er udstyret med brusere for sejlere. Bådene har brusehoveder til skylning efter endt svømmetur. Det er tilrådeligt at bruge havsæbe for at sikre en bedre forvaltning af ferskvand om bord.

Forplejning

Mad til hele sejlugen leveres i begyndelsen af kurset.
Måltiderne indtages om bord på båden. Der opkræves et tillæg på 15 euro pr. dag og pr. person til skibskassen (som bruges til at betale havneafgifter, mad, brændstof, gas og mindre forbrugsgoder).

Inkluderet med rejsen

Tilrådighedsstillelse af båden
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Indkvartering om bord på bådene
Sikkerheds- og redningsudstyr
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

En uge til at genoplade batterierne på en sejlbåd på den franske riviera