Ankomst og afrejse

Du rejser med UCPA:
Flytider vil blive kendt et par uger før afrejse. Der er mulighed for en flyvning lørdag aften.
Bemærk venligst, at valget af fly fra Paris til Hurghada er meget begrænset og restriktivt: sen ankomst lørdag aften kan være så sent som kl. 4 om morgenen i nogle uger.

> Du rejser ikke med UCPA:
Hvis du ankommer på samme tid som UCPA-flyet, kan du benytte dig af en transfer arrangeret af UCPA, forudsat at du informerer centret på forhånd (til den angivne e-mailadresse) og betaler prisen for denne transfer til vores repræsentant inden afrejse. En taxa fra lufthavnen til hotellet koster ca. 40 euro.

Første nat på båden.

Afslutning af sejladsen / Fritid i Hurghada
Vi går fra borde i Hurghada efter morgenmaden.

Du har bestilt flyet hos ucpa:
Fritid i Hurghada (spadseretur gennem souks)
Transfer til lufthavnen sidst på dagen og internationalt fly hjem.

Under dette krydstogt vil du have mulighed for at foretage et natdyk. Dette vil blive gjort i henhold til vejrforholdene og efter aftale med din dykkerleder. Der betales for det på stedet.

Dag for dag program

Dag 2 – Dolphin House
Afrejse om morgenen eller tidlig eftermiddag. Vi foretager vores første to dyk ved Shaab el Erg, som ligger 10 sømil nord for Hurghada. Denne spørgsmålstegnformede ø er hjemsted for en smuk koralhave. Stedet er ideelt til et genoptræningsdyk, som giver os mulighed for at tjekke gruppens niveau. På dette sted (også kaldet Dolphin House) er det ikke ualmindeligt at møde delfiner … Første nat på havet.

D3 – “Global” sted
Dyk på Global-stedet, tæt på Jubalstrædet, 9 sømil længere mod nord, hvor vi kan se accroporaborde, der besøges af mange revfisk. De heldigste vil kunne observere skildpadder, og hvorfor ikke leopardhajer. Overnatning for anker.

Dag 4 – Shab Abu Nuhas Reef
To dyk på Shab Abu Nuhas-revet, 2 sømil nord for Shadwan Island, hvor 4 vrag ligger på 20 meters dybde. Vi dykker på 2 vrag efter eget valg mellem Giannis D, Carnatic, Chrisoula K eller Seastar. Vragene, der er koloniseret af Zobarber, muræner, papegøjefisk eller stenfisk, vil forbløffe os. Fjerde nat på båden.

Dag 5 – “Ras Mohamed”-stedet
Dagens program omfatter Ras Mohamed, et af de mest bemærkelsesværdige steder i Det Røde Hav. Det blev klassificeret som et havreservat i 1980’erne og er hjemsted for et væld af koralfauna og -flora. Vi foretager dagens to dyk på dette enestående sted med sine pletter og hulrum, sine svimlende faldgruber dækket af hvide, lyserøde og lilla alcyonarier, hvor der svømmer et væld af revfisk rundt.

Dag 6 – Shaab Ali Plateau
På Shaab Ali-plateauet, på vej tilbage til Hurghada, ligger vraget af Thistlegorm, et britisk militærskib, der blev sænket i 41. Meget overraskende, man kan endda se 2 lokomotiver ligge på sandet i nærheden af skibet… Farvestrålende alcyonarier, Zombier, kuglefisk og glasfisk forbedrer vores dyk. 6. nat om bord.

D7 – Sidste dyk mod Hurghada
Et eller to valgfrie dyk er mulige (betales på stedet) på de mange steder, vi passerer på vej tilbage til Hurghada (begrænsede dyk afhængig af tidspunktet for afgang på D8). 7. og sidste nat om bord på båden i Hurghada-bugten.

Dette program er givet som en indikation. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s personale, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (maks. vægt 15 kg pr. person)
1 stor sportstaske eller 1 stor rygsæk til opbevaring af dine ejendele på båden.
1 lille rygsæk (20/30 liter).

Anbefalet personligt udstyr
Syntetisk undertøj (Damart, fleece…), til om aftenen
2 par lette bomuldsbukser,
Bermudashorts
vindtæt jakke
Hue
Pullover eller sweatshirt
1 let langærmet skjorte
T-shirts
1 badedragt
1 par sandaler.
Fra maj til september skal du ikke pakke varmt tøj.

Tilbehør
Dykkecomputer
Solbriller
Toiletartikler og et lille individuelt apotek (se listen under sundhed/apotek)
Lommelygte med batteri og reservepære (pandelampe, praktisk).

Fotos
UV-filter, vandtæt pose til beskyttelse af dit udstyr mod fugt
25, 50 eller 100 ASA-film.

Alt sportsudstyret udlånes af UCPA bortset fra dykkercomputeren: våddragt, finner, maske, snorkel, bælte og ballast, flaske og regulator, stabiliseringsjakke.

Forplejning

Varme måltider til middag og aften (lokale retter tilberedt om bord).

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Fuld pension
10 dyk
Sportslig overvågning
Sportsudstyr

Hvis du har bestilt transport hos UCPA :
Internationale returflyvninger
Transport mellem lufthavnen og centret

Teknisk niveau

Vrag, rev, naturreservater… oplev det nordlige Røde Hav!