Ankomst og afrejse

Velkommen søndag morgen fra kl. 8.30.
Morgenmad (8.30 til 10.00), indkvartering, udstyr og dit skipas, der gælder for søndag.

Sportsbyens råd: Vi foreslår, at du ankommer inden kl. 13.00 for at nyde din første feriedag og begynde at stå på ski.

Bemærk venligst, at receptionen og værkstedet er lukket mellem kl. 12 og 14.
Møde kl. 18.30 med din guide (deltagelse er nødvendig for at forberede ugen).

Hvis du har købt muligheden “ankomst dagen før”, vil vi tage imod dig mellem kl. 18.00 og 20.00. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20.00, bedes du kontakte sportsbyen (e-mail eller telefon), så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil derefter finde en kuvert med dit navn på og en vejbeskrivelse til dit værelse. Der serveres aftensmad indtil kl. 20.30.

Fredag – Opstigning til Dôme de Polset og derefter en smuk nedkørsel til Pralognan.
Højdeforskel: + 1000 m / – 1900 m
Afslutning af løbet kl. 18.00.

Hvis du ønsker at blive en ekstra nat, inklusive middag, overnatning og morgenmad, skal du bestille direkte i sportsbyen til en samlet pris på 40 euro.

Dette program er kun angivet som en indikation.
Det kan blive ændret eller justeret i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Dag for dag program

Mandag – Opstigning til Grande Casse-passet (3096 m – Stigning: + 1086 m / – 600 m). Sikkerhedsøvelse undervejs. Aftensmad indtages på Vanoise-refugiet.

Tirsdag – Opstigning til Dôme de Chasseforêt og en smuk nedkørsel på Maurienne-siden til Arpon-hytten (vinterhytte – ubevogtet).
Højdeforøgelse: + 850 m / – 1050 m

Onsdag – Opstigning til Col de l’Abby og nedstigning til Dent Parachée-hytten.
Højdeforøgelse: + 1010 m / – 820 m

Torsdag – Opstigning til Col d’Aussois og en smuk nedkørsel til Ritor-almområdet. Kort opstigning til Peclet Polset-refugiet.
Højdeforøgelse: + 600 m / – 1000 m

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller justeres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA-ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Der leveres ikke individuelt ikke-teknisk udstyr, så glem ikke din rygsæk (mindst 50 liter) (vi kan undtagelsesvis hjælpe dig, ring til os for at reservere en, hvis det er nødvendigt), en vandflaske (eller plastikflaske) eller termokande, en personlig førstehjælpskasse, lommekniv og penge samt en lagenpose til hygiejne i refugiet.

Beklædning
Kasket eller tørklæde, hat og pandebånd, solbriller af god kvalitet, tyndt åndbart undertrøje, t-shirt(e), sweatshirt, fleecejakke eller kraftig trøje, vandtæt Goretex-jakke, Goretex-bukser, strømpebukser eller træningsbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter. Solcreme og solcreme.

Kompromis mellem ski- og bjergbestigningsudstyr: praktisk, komfortabelt, vandtæt, vandtæt, isotermisk, let. Vejret skifter hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig mod kulde såvel som mod solen. Volumen og vægt bør vejlede dig: sammensætning og bæreevne af tasken. Frem for alt skal du være praktisk.

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, steigeisen, seler, reb og sikkerhedsudstyr: D.V.A. (af sikkerhedshensyn medfølger batterier ikke, men kan købes på stedet), skovle, sonder.

Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret. Hvis du har en sele, bedes du medbringe den.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der halvpension på refugiet.
Kun middagsmaden og maden til løbet tages fra taskerne.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
5 overnatninger i refugiumSki touring-udstyr
Skipas til søndag
Sikkerhedsudstyr (lavinesøger, skovl, sonde og sele)
DVA-sikkerhedsuddannelse
Gruppe på højst 6 personer
Ledsaget mandag til fredag af en instruktør eller en højbjergguide

Teknisk niveau

Gletschertrekking i Alperne