Ankomst og afrejse

Dag 1 – Ankomst / Transport til Pakostane
International flyvning til Split. Velkomst i lufthavnen og transport til Pakostane (110 km, ca. 1.30 min. kørsel). Indkvartering på pensionen, fritid indtil kl. 18.00. Præsentation af programmet af guiden, middag på restauranten. Overnatning.

D8 – Afhængigt af starttidspunktet er der fri tid i Pakostane til at nyde en sidste dukkert i Adriaterhavet. Transfer til Split lufthavn og internationalt fly hjem.

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller justeres afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold på det pågældende tidspunkt. Dette gælder i endnu højere grad for et katamaranprogram, som er meget afhængigt af vejrforholdene. I dette tilfælde er det kun UCPA’s personale, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Murter / Kajakrute (på havet)
Formiddagen er afsat til forberedelse af vores 3-dages kajakrute. Efter en kort transport i bil til Tisno og derefter Betina (35 km) tager vi vores havkajakker i besiddelse, og guiden hjælper os med at justere bådene og giver os de vigtigste navigationsråd. Første etape midt i Murter-arkipelaget, som omfatter ca. femten øer og småøer. Bivuak i Mondrava-bugten, middag på stedet. 8 sømil eller ca. 3 timers kajaksejlads i et roligt tempo (1 sømil svarer til 1,852 km).

Dag 3 – Øen Zizanj / Kajaktur (til søs)
Vores kajakker snor sig ind og ud af småøerne for at nå den store ø Vrgada, og vi fortsætter sejladsen mod nordvest langs øen Gangaro. Picnic, svømning, sidste slag med pagajerne for at nå vores anden bivuak på øen Zizanj, der ligger lidt længere mod nord. Det er ikke usædvanligt at se delfiner i dette område. Ca. 10 sømil i løbet af dagen.

D4 – Pasman / Pakostane / Kajaktur (på havet)
Vi sejler rundt om Kosara, en af øerne på sydkysten af den store ø Pasman, inden vi krydser korridoren. Vores sidste padler i nordøstlig retning fører os til Pakostanes strand. Efter denne sidste strækning på ca. 8 sømil har vi tilbagelagt i alt 26 sømil på tre dage, eller knap 50 km i kajak. Opbevaring af udstyret. Nat i Pakostane i samme pension som D1, middag på stedet.

D5- Vandreture i Velebit-parken
Ingen kajaksejlads i dag for at give armene ro. Transport med minibus til Golubic nordøst for Pakostane (80 km kørsel). Vi begynder en vandretur langs Krupa-floden i Velebit-bjergene, det største bjergmassiv i de dinariske alper, som strækker sig over 150 km. Vi ender i en kløft med vandfald ved sammenløbet af floderne Krupa og Zrmanja. Vi holder en picnic ved vandkanten. I dalen er terrænet relativt fladt. Vi indretter vores bivuak ved floden. Ca. 4h30 vandring i løbet af dagen.

Dag 6 – Zrmanja-flodens kløft
Kort transport med køretøj til landsbyen Obrovac, som markerer indgangen til Zrmanja-flodens kløft. Et radikalt landskabsskifte på denne meget originale dag. Med havkajakker sejler vi ned ad den 12 km lange flod, der snor sig i bunden af en dyb kløft. Landskabet er overdådigt, farverne skifter med hver slynge. Tæt på udgangen af kløften, lige før Novigradsko-søen, overhænger klipperne os 160 meter. Vi overnatter på en campingplads i vandkanten.

D7 – Havkajaksejlads syd for øen Pag
Transport med køretøj til Rtina (20 km). Vi begiver os igen ud på saltvand … for at opleve bække og småøer på den sydlige del af den store ø Pag. Landskabet i denne del af øen er meget tørt, mineralsk. Det er meget anderledes end det, vi så i begyndelsen af ugen (Vrgada og Pasman er ret vegetationsrige øer). Relieffet er også mere markant, med en stejlere kystlinje. Sidst på dagen kører vi til Pakostane, hvor vi møder vores pension. Aftensmad i Pakostane.

Påkrævet udstyr

Anbefalet personligt udstyr
Bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg)
– 1 lille rygsæk (20-30 liter) til korte vandreture.
– 1 rejsetaske eller duffelbag, hvori du skal lægge dine ubrugelige ejendele undervejs, taske, som du finder i Pakostane på D4.
Vi giver dig 2 vandtætte poser til at bære dine soveposer og personlige ejendele i kajakkerne.

Anbefalet personligt udstyr
1 dyne og en selvopblæsende madras (mere komfortabel);
let tøj: shorts, t-shirts,
badetøj,
lette bukser eller jeans,
1 trøje eller fleece,
1 vindjakke,
toiletartikler,
et lille personligt apotek,
lommekniv, vandflaske,
Lommelygte (praktisk pandelampe).
Lette sko til om aftenen.

Til sejlads
1 par nautiske støvletter (men med tykke såler) eller 1 par gamle sportssko til at gå i vandet
Hue eller kasket er obligatorisk,
langærmet T-shirt for at beskytte sig mod solen.
Vær opmærksom på, at tøj, der bæres om dagen, vil være vådt (vælg hellere uld, der holder på varmen, selv når det er vådt, eller syntetiske fibre som f.eks. lycra i stedet for bomuld, som tørrer langsomt).

Til svømning
Maske, snorkel og evt. finner

Billeder
Medbring vandtætte poser til dit udstyr

Dækkajakker (tosidede og ensidede),
padle,
redningsvest,
vandtæt skørt,
vandtæt taske.
Telte, skål og bestik.
Bemærk venligst: dyne og madras er ikke inkluderet i prisen.

Forplejning

Måltider på restauranten i Pakostane.
Undervejs på ruten morgenmad og aftensmad baseret på lokale produkter tilberedt i bivuak eller på et lokalt værtshus (“Konoba”)
Hvis sejladsen finder sted om dagen, koldt måltid ved middagstid.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider (undtagen frokost på D1 og måltider på D8)
Tilsyn, kollektivt udstyr (telte) og teknisk udstyr samt generelt alle de ydelser, der er angivet i programmet.

Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport.

Teknisk niveau

6 etaper af havkajaksejlads for at opdage en juvel på den dalmatiske kyst