Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Lima. Modtagelse i lufthavnen og transport til byen. Middag til fri afbenyttelse. Nat på hotellet.

D-20 – Fly Cuzco-Lima, et par timers ventetid, derefter international flyvning. Gratis måltider. Nat i flyet.

D-21 – Ankomst af flyet.

Dette program gives som en indikation. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Peru til Chile – 80 km
Fly Lima-Tacna. Din guide byder dig velkommen i lufthavnen i Tacna, den sydligste by i Peru. Frokost på egen hånd. Afgang i bil til Arica, den første chilenske by, lige på den anden side af grænsen, tæt på Stillehavet. Overnatning på hotel.
NB: Indtil La Paz benytter vi en kombination af private minibusser, almindelige busser og 4×4 køretøjer.

Dag 3 – Naturparken Lauca – 250 km
Vi forlader havniveauet og klatrer hurtigt op ad de første skråninger af Andesbjergene. Undervejs besøger vi det arkæologiske museum Miguel Azapa og tager korte gåture for gradvist at akklimatisere os til højden. Efter frokost kommer vi til naturparken Lauca: århundrede gamle kaktusser, små koloniale kirker, unge hyrder og deres lama- og alpacaflokke. Vi overnatter på en lokal lodge i Putre i 3500 m højde.

Dag 4 – Salar de Surire – 200 km
Vi fortsætter vores rute og kommer ind på altiplano gennem ørkenlandskaber, der er præget af de store vulkaners (Guallatire, Isluga) regelmæssige silhuetter, hvoraf nogle er aktive. Nogle gange krydser en “nandu”, en lokal struds, vejen. For at begrænse virkningerne af “soroche” (højdesyge) tager vi en kort akklimatiseringstur ved Chungarosøens bredder i 4 560 m højde ved foden af den hvide kegle på vulkanen Parinacota (6 330 m). Frokost ved Salar de Surire (4400 m), i højden af de højeste tinder i Alperne. Nogle få flamingoer strejfer rundt på disse enorme hvide saltområder. Efter at have krydset grænsen og klaret toldformaliteterne når vi til landsbyen Sabaya i Bolivia (3700 m). Vi overnatter på en lokal lodge.

Dag 5 – Salar de Uyuni – 230 km
Hvis forholdene tillader det (ikke oversvømmede spor), krydser vi Copaisa- og Uyuni-salarerne direkte til “La Isla del Pescado” uden at passere gennem Oruro. Gå på denne fiskeformede ø, der er dækket af koraller og kæmpekaktusser. 3 timers vandring. Nat på en lodge i Jirira (3700 m).
NB: Salaren er undertiden oversvømmet og vejen er afskåret. I så fald er det nødvendigt at tage en omvej til Poopo-søområdet.

D6 – Tunupa-udkigspost – 100 km
Om morgenen går vi op til et storslået udsigtspunkt (4600 m), der ligger på skråningerne af vulkanen Tunupa (5300 m). Her er der en storslået udsigt over den enorme saltflage, der strækker sig helt ud til horisonten. I en højde af 3660 m er den ekstraordinære Salar d’Uyuni verdens største saltskorpe, 10.000 km2, eller to franske departementer. 800 m højdeforskel, 7 timers vandring. Vi fortsætter vores rejse og når udkanten af den store Salar ved byen Uyuni. Besøg i en saltmine og på togkirkegården. Nat på et hotel i Uyuni (3650 m).

D7 – Fra Uyuni til Potosi – 170 km
Bustur (4 timer) til Potosi. Med sine sølvminer og mange koloniale barokkirker er byen en del af “Verdensarv”. Om eftermiddagen kan du besøge det lokale marked. Fri tid til frokost. Nat på et hotel i Potosi (4000 m).

Dag 8 – Potosi
Besøg i sølvminerne på Cerro Rico, “det rige bjerg”, som dominerer byen. På erobringstidspunktet gav disse miner rigdom og magt til det spanske imperium. Fri tid i byen om eftermiddagen. Om aftenen, komfortabel bus til La Paz (240 km, 8 timer). Gratis måltider. Nat i bussen.

Dag 9 – La Paz
Tidlig ankomst til La Paz. Den bolivianske hovedstad ligger mellem 3000 og 4000 m med Illimani-gletsjerne i baggrunden. Fri dag i La Paz, hvile og evt. besøg i den koloniale del, Murillo-pladsen, katedralen, troldmandsmarkedet og etnologimuseet. Gratis måltider. Nat på hotellet.

D10 – Den kongelige bjergkæde
Transport i bil til Cordillera Royale (2 timer) og Tuni-søen (4450 m). Vandretur til Chiarkota-søen (4650 m) og Condoriri-basecampen, en storslået gletsjertop på 5600 m, hvis form minder om en kondor med spredte vinger. En 4 timers vandring. Efter vandreturen kører du til bredden af Titicacasøen, som med sine 3800 m er den højeste sejlbare sø i verden (100 km, 2 timer). Nat på hotel i Copacabana (3800 m).

D-11 – Titicacasøen – Tilbage til Peru – 200 km
På vej til Peru! Overskridelse af den peruvianske grænse, derefter kørsel til Puno. Overnatning på hotel (3800 m).

D-12 – De flydende øer Uros og Taquile Island
Om morgenen, opdagelse med båd af Urosernes flydende øer, et indianersamfund, der bor på søen midt i siv. Efter 2 timers sejlads når vi øen Taquile (1.30). Indbyggerne, Taquilenos, lever af et fællesskabsarbejde baseret på vævning og bevarer nidkært deres autonomi. Vi krydser øen til fods (2.30) og besøger arkæologiske steder, hvorefter vi sejler til Capachica-halvøen. Nat i et lokalt hus (3800 m).

D-13 – Vandretur på Capachica-halvøen, hvor indbyggerne lever af et fælles arbejde baseret på vævning. Fra et udsigtspunkt er der en fantastisk panoramaudsigt over Cordillera Real og øerne Taquile og Amantani. 200 m stigning, 3 timers vandring. Overnatning i et lokalt hus (3800 m).

Dag 14 – De peruvianske Andesbjerge
Vi krydser altiplano til Raya-passet (4336 m), inden vi går ned til Urubamba-dalen, der på højre side er afgrænset af Vilcanota-gletsjerkæden, som kulminerer i 6384 m højde ved Ausangate. Undervejs kan du besøge Pucara-området og Inka-området Raqchi. Aftensmad og overnatning i Raqchi.
Ca. 4.30 minutters kørsel og 300 km.

Dag 15 – De 7 farvers bjerg eller regnbuebjerget
Fra Raqchi køres til bjerget De 7 farver (2 timer i bil, 60 km). Efter en times vandring ankommer vi til det berømte regnbuebjerg “Vinicuna”, som afslører et unikt naturlandskab med sine farvegradueringer, der skyldes tilstedeværelsen af forskellige mineraler i jorden. Efter frokost vender vi tilbage til bussen og kører til Cuzco (3h30 kørsel, 130 km). Middag til fri disposition, overnatning på hotellet i Cuzco.

D-16 – Den hellige dal
Afgang til den hellige dal, opdagelse af landsbyen Pisac, derefter vej til den lille landsby Ollantaytambo, som har bevaret sit inka-udseende. Nat i et fast telt i Ollantaytambo i en lejr (2800 m).

D17 – Machu-Picchu
Afgang med tog til Aguas Calientes, derefter besøg Machu-Picchu, inkaernes mystiske tabte by, der blev opdaget i 1911. Machu-Picchu er et symbol på inkacivilisationens magt på sit højdepunkt, og ruinerne i Machu-Picchu er overraskende store og omgivelserne er storslåede. I 2500 meters højde ligger templer, paladser, huse og terrasser med udsigt over Urubamba-flodens svimlende kløfter. Tilbage med tog til Ollantaytambo. Nat i et fast telt.
NB: Hvis du tilmelder dig fra 15/09 til afrejse den 02/10/2022, er “standardturen” til Machu Picchu ikke længere tilgængelig. I stedet besøger og bestiger du Huayna Picchu-bjerget (bjerget foran dig, hvorfra du har en smuk udsigt) og slutter dig til resten af gruppen til den anden del af besøget i den forsvundne by.

D-18 – Tilbage til Cuzco via Maras’ saltsletter
Kør til Cuzco via Maras-saltbassinerne, med sine 4.000 bassiner, der er blevet udnyttet siden præ-inkatiden. Om eftermiddagen, opdagelse af Cuzco. Cuzco, “navlen” på quechua-indisk, er hovedstad i det gamle inka-imperium i 3400 m højde og byder på en harmonisk arkitektonisk blanding, hvor inkabyggerier af sammenføjede sten støder sammen med spanske barokkirker og paladser. Gratis måltider. Nat på hotellet.

D-19 – Cuzco
Fri dag i Cuzco til at opleve byen i dit eget tempo. Frie måltider. Nat på hotellet.

Påkrævet udstyr

Medbring to stykker bagage (vægten af indskudsbagagen må under ingen omstændigheder overstige 15 kg).
1 mellemstor rygsæk (30-40 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnjakke, evt. madpakke og vandflaske.
1 rejsetaske, som transporteres i køretøjet.

Anbefalet personligt udstyr
1 par varme bukser
1 par lette bukser
Varmt undertøj
Uldne skjorte
Varm trøje eller fleece
Varm dunjakke eller anorak
Regntøj som f.eks. en poncho
varm hat
Et par varme handsker eller vanter
Shorts
T-shirts eller poloshirts
Tørklæde
Lommetørklæder
Solcreme
Læbestift
Hovedbeklædning
Solbriller (et ekstra par briller på recept til de berørte)
Minitoiletartikler
Vandflasker af metal
Elektrisk lampe med ekstra batterier (flade batterier fås ikke i Peru)
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
2 store plastikposer
Kamera + beskyttelse

Til overnatning
Sække med lagner (tæpper til rådighed)

Til vandring
Vandresko, solide og vandtætte, med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par varme vandresokker

Kollektivt udstyr, telte, tæpper (medbring en “kødpose”).

Forplejning

Picnic til frokost og varme måltider om aftenen, varieret og afbalanceret, baseret på friske lokale produkter, når det er muligt.
Af praktiske årsager er måltiderne i Lima, Potosi, La Paz, Cuzco og frokost i Agua Clientes ikke inkluderet (15 måltider). Der skal afsættes et minimumsbudget på 200 euro.

Inkluderet med rejsen

Lokale flyvninger og overførsler
Indkvartering, mad bortset fra nedenstående måltider
Tilsyn
Adgangsgebyrer til de steder, der er nævnt i programmet
Kollektivt udstyr
Alle de tjenester, der er anført i programmet
Og hvis du har købt programmet med flyrejser: internationale returfly og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Peru, Chile og Bolivia, 3 lande i Andesbjergene