Ankomst og afrejse

Søndag, åbning af sportsvillage kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil du tage hen og indrette dig i sovesalene, og så mødes vi igen kl. 19 til en kort velkomsttale, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne tid, lige før middagen, med en afslappet aperitif for at give dig mulighed for at lære hinanden at kende.

Ingen shuttlebus organiseres direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har I møde med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre (over for Leclerc-butikken).
For de andre, har I møde direkte på sportsvillage mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have spist jeres morgenmad og nydt et sidste bad, vil I komme og afregne for eventuelle køb (bar, butik…).
Derefter, for dem der skal til SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, vil en UCPA bil køre jer herfra fra 9.30 fra busstoppestedet Sormiou-Jarre.
I kan planlægge en returrejse med tog fra kl. 11.
For de andre, kan I nyde sportsbyen indtil kl. 11, lukketid.

Dag for dag program

Hele ugen vil du klatre i løbet af dagen, med en picnic-pause på øvelsesstedet.

Mandag – Du vil starte aktiviteten ved at udstyre dig med klatreudstyr, og derefter vil du begynde at klatre på en klippe af en længde. Denne første halve dag vil give dig mulighed for at tjekke eller styrke dit kendskabsniveau. Du vil klatre i front, gennemgå eller lære håndtering af reb for at sætte en sikker forankring. Du vil også tackle nedstigningen i abseil, og om eftermiddagen vil du fuldføre en stor klatretur, med udsigt til Riou-øerne, på klippeformationerne Diedre Guem, Archipel eller Rumpe Cuou.

Tirsdag – Du vil fuldføre en stor klatretur i Sormiou, med udsigt til Riou-øerne, i klippeformationerne Diedre Guem, Archipel eller Rumpe Cuou.

Onsdag – Gå på angreb på Cap Canaille, med dens farver og usædvanlige former. Du vil tilbringe dagen med en sublim og svimlende udsigt over Cassis bugten.

Torsdag – Den store Candelle venter på dig. Du vil gennemføre en stor klassisk tur ved at følge “Marseille’s Crest” for at nå toppen af Candelle. Deroppe vil 360 graders udsigt over massivet tage vejret fra dig.

Fredag – Du vil klatre på Sormiou-næbbet. Det er en klippe 120 meter høj, der tårner op over havet med en pragtfuld og privilegeret udsigt over Calanque. For at nå toppen, og tilbringe et uforglemmeligt øjeblik med at beundre panoramautsigten, vil du skal klatre op 5 eller 6 længder i en række vanskelighedsgrader. Du vil vende tilbage til fods fra toppen af klippen, med en planlagt ankomst til sportsbyen kl. 16.

Forløbet af dette program er givet som en indikation.
Det kan være underlagt ændringer eller justeringer, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-lederne bemyndigede til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagerens tekniske og fysiske niveau. Bemærk, at deltagelse i aktiviteten ikke er obligatorisk, hvis du ønsker det, kan du også nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastikflaske), vandresko med lavt skaft til tilgangsveje, solbriller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper…
Tøv ikke med at medbringe dit personlige udstyr, hvis du har noget.

Forudse en solbruser og en vaskeklud.
Tag svømmefødder, svømmemaske og en snorkel med til opdagelse efter aktiviteten, hvis du har nogen.
Forudse at betale for eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe, der er stillet til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpssæt
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpstaske.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige problemer (allergier, etc.)
– Nødvendigt til at forhindre og behandle vabler
– Nødvendigt til at forhindre eller lindre ankelskader og knæproblemer: elastikbind
– Nødvendigt til at rengøre små sår: befugtede kompresser
– Solskærm til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpiner og muskelømhed

Spørg din læge og apotek for råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig en varieret og afbalanceret menu, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages i centrum i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring venligst din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Tag højder på ved at klatre de store ruter i calanques.