Ankomst og afrejse

Søndag, åbning af sportslandsbyen kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil du blive indkvarteret i sovesalene, og derefter mødes vi igen kl. 19 til en kort velkomsttale, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne tid, lige før middag, omkring en hyggelig aperitif for at give dig mulighed for at lære hinanden at kende.

Ingen shuttle service er organiseret direkte fra SNCF stationen. For dem, der ankommer fra SNCF stationen i Marseille Saint-Charles, har I et møde med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de andre, har I et møde direkte på sportslandsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have spist din morgenmad og nydt et sidste bad, vil du komme og afregne dine eventuelle køb (bar, boutique…).
Derefter, for dem der skal til Marseille Saint-Charles SNCF station, vil en UCPA-køretøj hente jer fra kl. 9.30 fra busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan planlægge en returbillet med toget fra kl. 11.
For alle andre, kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 11, dens lukketid.

Dag for dag program

Alle dage vil være sammenhængende, med en picnict-pause på træningsområdet. Målet vil være at forbedre din mestring af sværigheder, tomrummet, rebmanøvrerne og at gennemføre så mange længder som muligt.

Mandag – Starten af dagen vil være dedikeret til sportsudstyr: valg af sikkerhedssele, hjelm og klatresko. Når udstyret er valgt, vil du gå til et træningsområde tæt på idrætsbyen. Formålet med denne første dag er at lære gruppen at kende, opdage eller bekræfte dit niveau i klippeklatring. Dette vil også være en mulighed for at gøre status over din viden om rebhåndtering og blive klar over dine forventninger til denne uge med klatring. Takket være denne dag kan vi sammen fastlægge programmet for ugen, så alle kan gøre fremskridt og have det sjovt!

Tirsdag – Vi er på vej mod klipperne i Tiragne cirkus. Efter en tilgangsvandring på omkring 20 min til Luï d’Aï passet, og derefter passering af en lille via corda, tilbringer du dagen afskåret fra verden, med udsigt til Riou-øen og hele Middelhavets vidder. Der vil du finde ruter fra 10 til 30 meter, på alle niveauer. Dette vil være det perfekte sted at lære at klatre i spidsen.

Onsdag – Efter en kort biltur for at komme til foden af Marseilleveyre massivet, og en tilgangsvandring på 20 min, er du nu ankommet til Pastré klippen. Du vil finde et skyggefuldt sted der, skjult på toppen af en fyrreskov. Som en virkelig balkon over byen Marseille, vil det give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul øerne og den blå kyst. Vugget af sangen fra cikaderne, vil du klatre på en klippe på 15 meter, der er snarere dikteret plade eller væg. Dette vil være det perfekte sted at forbedre teknisk på fodplacering.

Torsdag – Efter en kort biltur for at komme til Morgiou calanque, og en kort tilgangsvandring på 20 min, har du adgang til klippen ved Abri Côtier. Der vil du, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, klatre i meget godt udstyrede og beskyttede ruter, ideelt til at opnå dine bedste præstationer.

Fredag – Du vil gå direkte fra idrætsbyen til fods for en sidste dag med klatring. Vi vil tage dig med til den fortabte ark klippe, der ligger i et hjørne der stadig er vild og bevaret fra masserne. Der vil du klatre i ruter fra 10 til 40 meter høj, på kompakt og høj kvalitet klippe. Vi vil forlade denne klippe omkring kl. 15 for at ankomme tilbage til idrætsbyen omkring kl. 16.

Derefter er det tid til at aflevere det lånte udstyr, dele en sidste debrief med gruppen, det vil være tid til at sige farvel til din instruktør .

Dette program er angivet som en indikation.
Der kan forekomme ændringer eller justeringer, afhængig af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrbetingelser. I dette tilfælde er kun UCPA tilsynsfolkene berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses i henhold til deltagernes tekniske og fysiske niveau. Fyraften er ikke obligatorisk , du kan, hvis du ønsker det, nyde faciliteterne og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en elektrisk lampe, en vandflaske på omkring 2 liter (eller en plastflaske), lave vandrestøvler til tilgangsruter, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggemiddel og om nødvendigt ørepropper … Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forudse en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktivitet, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har nogen.
Forbered dig på at betale eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Tag en lille hængelås med til at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til din rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi anbefaler, at du medbringer en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlige medikamenter, hvis du har specifikke lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre problemer med ankler og knæ: “Elasto”-type bånd
– Noget til at rense små sår: imprægnede kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Rådfør dig med din læge og apoteker.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Scarpa sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Glæden ved at klatre i calanques i 7 dage.