Ankomst og afrejse

På søndag åbner sportsbyen kl. 17.00.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter går I ind på sovesalene, hvorefter vi mødes igen kl. 19.00 til en kort velkomst, præsentation af holdet og de forskellige grupper.
Vi fortsætter denne gang, lige før middagen, ved en hyggelig aperitif, så I kan lære hinanden at kende.

Der vil ikke være nogen transportservice direkte fra togstationen. For dem, der ankommer fra togstationen Marseille Saint-Charles, mødes med UCPA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For de øvrige er der en aftale direkte i sportsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at du har spist din morgenmad og taget et sidste bad, kommer du til at betale for dine indkøb (bar, butik…).
Derefter vil et UCPA-køretøj for dem, der tager til SNCF-stationen Marseille Saint-Charles, bringe jer tilbage til Sormiou-Jarre-busstoppestedet fra kl. 9.30.
Du kan planlægge et returtog fra kl. 11.00.
De andre kan nyde sportsbyen indtil kl. 11.00, hvor den lukker.

Dag for dag program

Alle dage vil være sammenhængende med en picnicpause på øvelsespladsen. Målet er at gøre fremskridt i din beherskelse af sværhedsgraden, tomrummet, håndteringen af rebet og at sammenkæde et maksimum af længder.

Mandag – Dagens begyndelse vil være afsat til valg af udstyr: valg af sele, hjelm og klatresko. Når udstyret er valgt, tager du til et øvelsessted i nærheden af sportsbyen. Formålet med denne første dag er at lære gruppen at kende og at opdage eller bekræfte dit niveau inden for klatring. Det vil også være en lejlighed til at gennemgå din viden om håndtering af reb og til at finde ud af, hvilke forventninger du har til denne uge med klatring. Takket være denne dag vil vi sammen kunne fastlægge ugens program, så alle gør fremskridt og har det sjovt!

Tirsdag – Af sted til klipperne i cirque de Tiragne. Efter en ca. 20 minutters gåtur til Luï d’Aï-passet og derefter en lille via corda, vil du tilbringe dagen afskåret fra verden med landskabet på øen Riou og Middelhavets uendelighed. Der findes ruter fra 10 til 30 meter i alle niveauer. Det vil være det perfekte sted at lære at klatre på egen hånd.

Onsdag – Efter en kort køretur til foden af Marseilleveyre-massivet og en 20 minutters gåtur til fods ankommer du til Pastré-klippen. Her finder du et skyggefuldt sted, der ligger skjult i toppen af en fyrreskov. Som en rigtig balkon over Marseille by vil den give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul-øerne og den blå kyst. I vugges af cikadernes sang og klatrer op ad en 15 meter høj klippe, der mere ligner en sten eller en mur. Det vil være det perfekte sted til at gøre tekniske fremskridt i fodarbejdet.

Torsdag – Efter en kort køretur til Morgiou-bugten og en kort 20 minutters gåtur for at nå Abri Côtier-klippen. Der, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, vil du klatre i meget veludstyrede og beskyttede ruter, ideelle til at realisere dine bedste præstationer.

Fredag – I vil tage af sted direkte fra sportsbyen til fods til en sidste dag med klatring. Vi tager dig med til klippen Lost Ark, som stadig ligger i et vildt og ubesøgt område. Her vil du klatre ruter fra 10 til 40 meters højde på kompakt klippe af høj kvalitet. Vi forlader klippen omkring kl. 15.00 og ankommer til sportsbyen kl. 16.00.

Herefter er det tid til at aflevere det lånte udstyr tilbage, til en sidste debriefing med gruppen og til at sige farvel til din instruktør.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau. Til orientering er aktiviteten ikke obligatorisk, og du kan, hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Medbring skiftetøj, en elektrisk lommelygte, en 2 liters vandflaske (eller en plastikflaske), lave vandresko til vandreturene, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggespray og ørepropper, hvis det er nødvendigt… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Medbring en solbruser og en flanel.
Medbring finner, maske og snorkel til den efterfølgende aktivitet, hvis du har dem.
Medbring penge nok til eventuelle ekstraudgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at opbevare dine værdigenstande sikkert i de dertil indrettede skabe (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille personlig førstehjælpskasse.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankel- og knæproblemer: bandager af typen “Elasto”.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og smerter

Spørg din læge og apoteker til råds.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Scarpa sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne kan indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Glæden ved at klatre i calanques i 7 dage