Ankomst og afrejse

Mandag – Møde klokken 12 ved hotel Calypso, dit logi for ugen. Instruktøren vil vente på dig i fællesrummet til en picnic og afrejse til den første eftermiddag med træning (hvis du ankommer efter kl. 13, vil du ikke kunne deltage i aktiviteten).

Derefter går turen til Sormiou for at blive udstyret. Målet med denne halve dag er at lære gruppen at kende, opdage eller bekræfte dit niveau i klippeklatring, håndtering af reb og gruppens forventninger.

Tilbage til hotellet i slutningen af ​​eftermiddagen og middag kl. 19 på en lokal restaurant, som er en partner til opholdet.

Fredag – Retning Sormiou for en sidste klatredag med dine ting, som du vil efterlade på UCPA-centret. Majeur-klippen, tilgængelig efter en 20 minutters gang. Efter at have klatret ruterne på 20 m, forlader gruppen stedet omkring kl. 15.30 for at vende tilbage til centret, aflevere udstyret og hente deres ting.

Hvis du har et tog, der afgår fra Marseille Saint Charles, vil en UCPA-bil køre dig til busstoppestedet Sormioy – Jarre kl. 17.
Du kan nå din bil efterladt på hotellet med denne samme bus eller parkere den nær UCPA-centret i Sormiou (betalt parkering 5 €) for at køre direkte derfra.

Dag for dag program

Fra tirsdag til fredag foregår træningen med en frokostpause på træningsstedet.

Tirsdag – Vi tager til Tiragnes klipper. Efter en 20 minutters tilgangsmarch til Luï d’Aï bjergpasset, foreslår instruktøren dig ruter på 10 til 30 meter, der passer til alle niveauer og ligger overfor Riou-øen. Et ideelt sted at lære at klatre i spidsen. Retur til hotellet sidst på dagen og aftensmad kl. 19 i den lokale restaurant.

Onsdag – Dagens sted, tilgængeligt efter en kort køretur til Goudes og en 30 minutters tilgangsmarch, tilbyder ruter, der er fuldt udsat mod syd. Området og dens 25 meter lange ruter giver en fantastisk udsigt over Riou-øgruppen. Retur til hotellet sidst på dagen og aftensmad kl. 19.

Torsdag – Morgiou bugten ligger en kort køretur væk igen efterfulgt af en 20 minutters tilgangsmarch. Du er nu ankommet til klippen ved Abri Côtier eller Prado, beliggende overfor Cap Morgiou. Sidst på dagen, retur til hotellet og aftensmad kl. 19 i den lokale restaurant.

Bemærk: Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller tilpasses afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedskrav, aktuelle vejrforhold, deltagernes tekniske og fysiske niveau. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledelsen der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger. Vær opmærksom på, at aktiviteten ikke er obligatorisk hver dag.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en lommelygte, en vandflaske på ca. 2 liter (eller en plastflaske), lavhælkede vandresko til de indledende vandreture, briller med snor, solcreme og en vindjakke. Myggemiddel og hvis nødvendigt øreprop…
Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har nogen.

Forudse en soldrevet bruser og en vaskeklud.
Tag flippers, maske og snorkel for opdagelse med til efter aktiviteten, hvis du har nogen.
Forudse at afregne eventuelle ekstra omkostninger: butik, bar osv.

Medbring en lille lås for at opbevare dine værdigenstande sikkert i skabe, der er til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at tage en lille personlig førstehjælpskasse med.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du er udsat for specifikke problemer (allergier osv.)
– Noget til at forebygge og behandle vabler
– Noget til at forebygge eller lindre ankler og knæproblemer: “Elasto” type bånd
– Noget til at rengøre små sår: gennemvædede kompresser
– Solbeskyttelse til huden og læberne
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Spørg din læge og farmaceut om råd.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Millet sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du må ikke tøve med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har det.

Forplejning

Morgenmaden indtages i lejligheden. Vores team sørger for alt.
Til frokost sørger vi for en daglig picnic, som spises på øvelsespladsen. Den består af en salat, brød, frugt og en dessert. Medbring venligst en vandflaske på 1,5 liter.
Middagsmaden serveres hver aften på en restaurant mindre end 10 minutters gang fra hotellet. Menuen omfatter en forret, en hovedret fra et udvalg af tre retter, en hjemmelavet dessert, stillestående eller mousserende vand og kaffe. Andre drikkevarer er på egen regning.
Restauranten har også et hyggeligt barområde, hvor du kan tilbringe lidt tid før og/eller efter middagen.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering på en hyggelig hotelresidens
Forplejning (morgenmad i din indkvartering, picnic frokost og restaurantmad til dine middage)
Tilsyn
Særligt udstyr
9 klatresessioner

Teknisk niveau

Et klatreophold i calanques