Ankomst og afrejse

Søndag, åbning af sportslandsbyen kl. 17.

Efter en velkomstdrink og nogle administrative formaliteter, vil du indrette dig i sovesalene, og derefter mødes vi igen kl. 19 til en lille velkomsthilsen, præsentation af teamet og de forskellige grupper.
Vi vil fortsætte denne tid, lige før middagen, med en hyggelig aperitif for at give jer mulighed for at lære hinanden at kende.

Ingen shuttlebus arrangeret direkte fra SNCF-stationen. For dem, der ankommer fra SNCF-stationen i Marseille Saint-Charles, har I møde med UPCA søndag mellem kl. 17 og 18 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
For alle andre, bedes I møde direkte i sportslandsbyen mellem kl. 17 og 18.

Lørdag, efter at have taget din morgenmad og nydt et sidste bad, kommer du til at afregne dine eventuelle køb (bar, butik …).
Derefter, for dem der skal til togstationen SNCF i Marseille Saint-Charles, vil en UCPA-køretøj hente jer fra kl. 9.30 ved busstoppestedet Sormiou-Jarre.
Du kan planlægge en returtoget fra kl. 11.
For de andre, kan I nyde sportslandsbyen indtil kl. 11, lukketid.

Dag for dag program

Alle dage vil være sammenhængende, med en picnic-pause på praksisstedet. Målet vil være at forbedre din mestring af sværhedsgrad, tomrum, rebmanøvrer og at udføre så mange længder som muligt.

Mandag – Dagen vil starte med valg og udstyr til sportsudstyr: valg af klatrebælte, hjelm og klatresko. Når udstyret er valgt, går turen til et praksissted nær sportsbyen. Målet med denne første dag er at lære gruppen at kende, opdage eller bekræfte dit niveau i klippeskalade. Dette vil også være en mulighed for at gøre det klart omkring din viden om rebhåndtering og kende dine forventninger til denne klatreuge. Gennem denne dag kan vi sammen fastlægge ugens program, så alle kan gøre fremskridt og have det sjovt.

Tirsdag – På vej mod klippesiderne i Tiragne-cirkusset. Efter en tilgangsti på ca. 20 minutter til Lui d Ai passet, og derefter at have krydset en lille Via Corda, vil du tilbringe dagen isoleret fra verden, med udsigt til Riou-øen og hele Middelhavets vidde. Der finder du spor fra 10 til 30 meter, på alle niveauer. Dette vil være det perfekte sted at lære at klatre i hovedet.

Onsdag – Efter en kort tur med bil for at komme til foden af Marseilleveyre-massivet, og en 20 minutters tilgangsmarch, ankommer du til Pastré-klippen. Der finder du et skyggefuldt sted, skjult på toppen af en fyrretræ. Som en sand balkon over byen Marseille, vil det give dig en utrolig udsigt over hele byen, Frioul-øerne og den blå kyst. Vugget af cicadas sang vil du klatre på en klippe på 15 meter mere slab eller væg type. Dette vil være det perfekte sted at forbedre teknikken i fodplacering.

Torsdag – Efter en kort tur med bil til Morgiou fers, og en kort 20-minutters tilgangsmarch har du adgang til Abri Côtier-klippen. Derfra, med en privilegeret udsigt over Cap Morgiou, havet og den lille fiskerihavn, vil du klatre i meget veludstyrede og beskyttede spor, ideelt til at opnå dine bedste præstationer.

Fredag – Du forlader direkte fra sportsbyen til fods for en sidste dag med klatring. Vi tager dig til Arche Perdue-klippen, som er i et hjørne stadig vildt og bevaret for mængden. På stedet vil du klatre i spor fra 10 til 40 meter høje, på en kompakt og høj kvalitet klippe. Vi forlader denne klippe omkring kl. 15 for en forventet ankomst i sportsbyen kl. 16.

Herefter er det tid til at returnere det lånte udstyr, dele en sidste debrief med gruppen og det vil være tid til at sige farvel til din instruktør.

Udførelsen af dette program er angivet som vejledende. Det kan ændres eller tilpasses, afhængigt af tekniske kriterier, sikkerhedsmæssige krav eller gældende vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA-ledelsen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger. Det kan også tilpasses afhængigt af deltagerens tekniske og fysiske niveau. For information er aktiviteten ikke obligatorisk, du kan hvis du ønsker det, nyde centret og stranden.

Påkrævet udstyr

Forudse skiftetøj, en lommelygte, en flaske på ca. 2 liter (eller en plastflaske), lavskaftede vandresko til tilgangsmarcher, briller med snor, solcreme og en vindtæt jakke. Myggespray og om nødvendigt ørepropper… Tøv ikke med at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Planlæg en solbruser og en vaskeklud.
Medbring til efter aktiviteten, svømmefødder, maske og snorkel til opdagelse, hvis du har sådanne.
Forudse noget til at afregne eventuelle ekstra udgifter: butik, bar osv.

Medbring en lille hængelås til at sikre dine værdigenstande i skabe, der er til rådighed (30 x 20 x 25 cm).

Førstehjælpskasse
Vi opfordrer dig til at medbringe en lille førstehjælpskasse til personlig brug.

Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har bestemte lidelser (allergier osv.)
– Noget til at forhindre og behandle vabler
– Noget til at forhindre eller lindre ankelskader og knæskader: elastiske bandager
– Noget til at rengøre mindre sår: imprægnerede kompresser
– Solbeskyttelse til hud og læber
– Noget til at lindre hovedpine og muskelsmerter

Rådfør dig med din læge og apotek.

Lafuma 40l rygsæk, Petzl hjelm, Petzl Corax sele, Boreal og Scarpa sko, Beal reb, Petzl karabinhager, Petzl quickdraws, Petzl nedtrapper og Beal lanyard.
Beskadiget eller bortkommet udstyr refunderes til UCPA-satsen.
Du er velkommen til at medbringe dit eget udstyr, hvis du har noget.

Forplejning

Vores kok tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer, der passer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg, skinke, frisk frugtjuice… Måltiderne indtages på stedet i vores spisestue eller på den udendørs terrasse med den utrolige havudsigt. Ved middagstid får I en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Lykken ved at klatre i calanques i 7 dage