Ankomst og afrejse

Mødes søndag eftermiddag i sportsbyen kl. 17.30. Velkomst og indkvartering. Velkomstdrink og, før middagen, præsentation af ugen.

Om lørdagen, fri vandring i landsbyen, eller i bil på toppene af Grand Canyon.
Opholdets slutning og afgang fra UCPA-bussen kl. 10, til Aix-en-Provence TGV station om formiddagen med ankomst kl. 12.30.
Mulighed for personer i bil at nyde Sainte-Croix søen (kano, pedalbåd).

Dag for dag program

Fra mandag til fredag vil vi udvikle en global tilgang til klatring, hvor sikkerhed, fornøjelse og progression vil være forbundet konstant.

Vi vil begynde at klatre fra den første session, efter at have set eller genopfrisket det grundlæggende: justering af et seletøj, rebforbindelse, sikring.
Derefter, afhængigt af dit niveau, vil vi tage forskellige temaer op såsom:
– De basale teknikker: adskillelse, placering af en karabinhage, knudehåndtering, foldning af et reb, sikring af en anden person, sikring af en leder, sikkerhedsvagter, rappelling, kommunikation.
– Mere komplekse teknikker: flugt, rappelopsætning, top position relæ, tilføjelse af beskyttelse, etc.
– Klatrebevægelser: grundlæggende holdning, fodplacering, klatring i front, fald, modstand, krydsninger, at gruppere og degruppere, overførsler, …
– At læse en rute, identificere forskellige greb, variere din progressions rytme, vejrtrækning, afslapning, håndtering af anstrengelsen, tillid og engagement.
– De nøglefaktorer for progression afhængigt af dit niveau.
– Bedømmelse, reglerne for aktiviteten, rangering og udstyr af en klippevæg, naturomgivelser, steds økologi, flora og fauna, læsning af en topografi, udstyr.

Du vil klatre både som anden og som leder, med to på et reb, på ruter, der passer til dit aktuelle niveau.
Vi vil tage til forskellige klipper for at variere stilarter og få dig til at opdage alle stedets rigdomme.
Vi tager normalt afsted for hele dagen, med en kold frokost.

Ved slutningen af dette ophold, uanset dit niveau, vil du have forbedret dig inden for de forskellige områder, og du vil have de nøgler, der er nødvendige for at fortsætte med at klatre med mere fornøjelse, effektivitet og sikkerhed.

Om eftermiddagen, afhængigt af stedet, er det muligt at svømme i Sainte-Croix søen efter en god klatresession!

Det kan være nødvendigt for dig at bruge din egen bil for at komme til stederne. Omkostningerne vil blive refunderet direkte af sportsbyen.

Forløbet af dette program er kun vejledende.
Det kan være under for ændringer eller tilpasninger afhængigt af tekniske faktorer, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrforhold. I sådanne tilfælde er kun UCPA tilsynschefen berettiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også blive tilpasset efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Korte eller stramme bukser, træningstøj, joggingtøj eller lærredsbukser, ærmeløs top eller t-shirt, sweatshirt, sweater eller fleecetrøje, vindjakke, badedragt, sneakers eller lette vandresko, kasket eller tørklæde eller hat, en drikkeflaske (uundværlig) og en kniv, solcreme.
Glem ikke dit eget lille apotek, der er ikke noget apotek i landsbyen.
Eventuelt, din magnesiumpose og handsker til abseiling.
En lille butik med klatreudstyr venter på dig i landsbyen.

Klatresko, sele, reb og karabinhager, quickdraws, nedtrapper, hjelm, rygsæk.
Du kan medbringe dit eget udstyr.

Forplejning

Vores kok og hans team tilbyder dig varierede og afbalancerede menuer baseret på lokale produkter, der svarer til dine daglige behov.
Forbedret morgenmad, ost, æg med bacon, frisk frugtjuice…
Klimaet i Alpes-de-Haute-Provence gør det muligt at nyde morgenmad og aftensmad hovedsageligt på terrassen. Ved middagstid vil I have en picnic på aktivitetspladsen. Medbring din egen vandflaske.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Forplejning
Tilsyn
Særligt udstyr
10 klatresessioner

Teknisk niveau

Prøv og gør fremskridt i klippeklatring på Verdon-klipperne