Ankomst og afrejse

D1: UCPA byder dig velkommen lørdag sidst på eftermiddagen med en velkomst, derefter fordeling af værelser og informationsmøde.

Dag 8: Statusrapport og ugens resultater. Opholdet afsluttes lørdag sidst på formiddagen.

Dag for dag program

Dag 2: Presqu’île og kitesurfing
Om morgenen tager du af sted til fods for at udforske området omkring centrum. Det ligger i den nordøstlige del af øen og er det ideelle udgangspunkt for at udforske baglandet eller halvøen Ras R’mal. Sidstnævnte er kendt for at være vild og et tilflugtssted for et stort antal lyserøde flamingoer (den kaldes også “halvøen med lyserøde flamingoer”).
Ved middagstid tager vi til Smilebeach, vores kitesurfingspot. Her spiser du frokost sammen med resten af kitesurfinggruppen. Om eftermiddagen (gen)lærer du de teoretiske grundprincipper, og derefter går du videre til varmt vand, på et spot hvor du har et fodaftryk på 32 km²! Din instruktør vil tilrettelægge ugen efter dit niveau og vejrforholdene, med 1 instruktør for højst 6 elever.
Om aftenen er der planlagt en velkomst-apéritif på hotellet. Dette vil være en lejlighed til at dele øjeblikke med hele gruppen, men frem for alt til at opdage de tunesiske vine, der produceres lokalt.

D3 : Houmt Souk og kitesurfing
Om morgenen når I øens “hovedstad”: Houmt Souk, med sin souk, sin fiskerihavn og sin fæstning fra det 16. århundrede. Du udforsker byen mellem de smalle gader med hvide huse og bougainvilleaer, de mange boder med farverige produkter og tesaloner. Her er der mulighed for at spise frokost i hjertet af byen på en lokal restaurant og blive fristet af en lækker couscous.
Om eftermiddagen vil din instruktør ledsage dig til kitesurfingspottet til endnu en 2 timers lektion. Dette vil være en mulighed for at omsætte rådene fra dagen før i praksis.
Om aftenen: traditionelle retter, tunesiske kager, mynte te, arabisk undervisning … en 100% tunesisk aften venter dig.

Dag 4: Mountainbiking, synagoge og kitesurfing
Denne morgen vil være en mulighed for at opdage øens jødiske kvarter. I cykler gennem baglandet for at besøge den storslåede Ghriba-synagoge (den vigtigste synagoge i landet og som indeholder de ældste tekster af Toraen). Ved middagstid benytter du lejligheden til at stoppe for at spise frokost på en lille restaurant i nabolaget.
Derefter tager I, som hver eftermiddag, til kitespottet og dets store lagune. Din instruktør vil informere dig om vandet og dagens forhold, inden han lader dig øve dig og giver dig sine personlige råd.
Efter middagen slutter du dagen af med musik i en bar, hvor der hver aften er en kunstner til stede.

D5 : Fri dag
Du lever denne dag i dit eget tempo. Der tilbydes dig flere muligheder, som f.eks:
– Afslapning ved hotellets pool eller på de nærliggende strande
– udforskningstilstand, hvor du udforsker regionen på egen hånd
– opdagelsesrejse, hvor vi tager dig med ud i ørkenen, til berberlandsbyerne med troglodytterboliger i Chenini, Ksar Haddada og Tataouine (et af optagelsesstederne for Start Wars).

D6 : Kajak / padle og kitesurfing
Om morgenen kan du tage på en tur i kajak (eller padle) fra lagunen ved smile beach. Fra havet kan du opleve den tunesiske kystlinje med halvøen Pink Flamingo i baggrunden. Derefter spiser du frokost foran havet sammen med hele kitesurfingholdet.
Om eftermiddagen er det igen af sted til en sejlsession, på dette sted, hvor du har fodfæste. Ud over råd fra din instruktør vil du kunne udveksle med hele gruppen. Den enkeltes erfaringer vil også gøre det muligt for dig at gøre hurtige fremskridt.
Efter middagen på hotellet kan du forlænge aftenen på strandbaren på stranden i nærheden af hotellet.

D7 : Berberlandsby og kitesurfing
Sydvest for øen ligger berberlandsbyen Guellala. For århundreder siden var byen berømt for sine underjordiske pottemagere og sine mere end 400 pottemagere. I dag kan man stadig beundre deres håndværk. Mens du er i byen, har du mulighed for at spise på en lille lokal restaurant.
Om eftermiddagen kører vi til Smilebeach for at få en sidste kitesurfing-session. Dette vil være en mulighed for at sætte alle ugens råd i praksis og gennemgå dine fremskridt med din instruktør.
Til den sidste aften venter hele holdet på dig til en grillfest i ranchens have.

Programmet for ugen er angivet som en indikation og kan ændres afhængigt af vejrforholdene. I tilfælde af manglende vind er der planlagt alternative aktiviteter.

Påkrævet udstyr

Til denne tur anbefaler vi, at du har vandresko og en lille rygsæk med, så du kan have dine personlige ejendele med på ture. Du bør også medbringe en jakke til de køligere aftener i begyndelsen af sæsonen.

Vi anbefaler også, at du medbringer din egen førstehjælpskasse med nogle plastre, personlig medicin, myggespray osv. Instruktørerne og lederne har ikke lov til at give dig noget af dette.

Endelig skal du være opmærksom på den djerbiske sol. Tag badetøj med, men også mindst en langærmet t-shirt, hat eller kasket, solbriller (med lukning), beskyttelsescreme til ansigt og læber (om muligt med respekt for vandets fauna og flora).

Hotellet stiller sengelinned og badehåndklæder til rådighed på stedet.

Alt udstyr i forbindelse med sportsaktiviteterne stilles til rådighed af UCPA.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Fuld pension
Alle aktiviteter og besøg er inkluderet i programmet
Sportscoaching
Sportsudstyr
Transport til aktivitetsstederne
Hvis du har bestilt transport med UCPA: internationale flyvninger tur/retur + transport mellem lufthavnen og centret

Teknisk niveau

Det bedste af Djerba: kitesurfing og tunesisk kultur!