Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Jerevan
Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet. Fri tid til frokost.

D-9 – returflyvning. Gratis måltider.

Dette program er vejledende. Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA’s tilsynsførende, der har beføjelse til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2 – Opvarmning og introduktion til lavinesøgemaskiner
Transport (25 km) til landsbyen Banavan (1300 m højde). Start af vandreturen i et vulkansk miljø, der er karakteristisk for Armenien. Når vi går op ad Azad-flodens kløft, kan vi beundre spektakulære basaltiske orgler. 3 til 4 timers vandring, højdeforskel -90/+100 m. Introduktion til brugen af lavinesøgere. Efter vandreturen besøges det hedenske tempel Garni, “solens tempel” (77 e.Kr.), og derefter klosteret Gueghard, “spydets kloster”, det kloster, der siges at have gennemboret Kristi side. Klostret er delvist gravet ned i klippen, og dets ydervægge er nogle steder dekoreret med “khatchkars” (fint indgraverede kors). Vend tilbage til Jerevan sidst på dagen. Overnatning på hotel i Jerevan.

Dag 3 – Hatis-bjerget (2500 m)
Transport (30 km) til landsbyen Kotayk (1500 m højde). Sneskovandring op på Mount Hatis (2500 m), derefter nedtur til Sankt Paul og Sankt Peter kirken. 5 til 6 timers vandring, højdeforskel + 1000 / -1000 m. Efter vandreturen, transfer (40 km) til skisportsstedet Tsaghkadzor (1800 m). Overnatning på hotellet.

Dag 4 – Alibek-bjerget (2697 m)
Besøg i Kecharis-klosteret, derefter stolelift til toppen af Alibek-bjerget (2697 m). Nedstigning på snesko til Mayravank-klosteret (2000 m) og landsbyen Solak (1650 m). 5 til 6 timers vandring, højdeforskel + 200 / -1000 m. Transport (30 km) til landsbyen Aghveran (1950 m). Overnatning på hotellet.

Dag 5 – Teghenis-bjerget (2840 m)
Sneskovandring op på Teghenis-bjerget (2840 m). På toppen, fantastisk panorama over Ararat- og Aragatsbjergene. Nedtur til Teghenyats-klosteret (2100m) og landsbyen Bujakan (1850m). 5 til 6 timers vandring, højdeforskel + 800 / -1000 m. Om eftermiddagen transport til Stepanavan, en lille by, der ligger tabt i skoven i det nordlige Armenien. Ca. 100 km vej. Overnatning på hotellet.

D6 – Vandring til landsbyen Pushkino
3 t 30 til 5 timer til fods, højdeforskel +200 / -200 m. Derefter vej (80 km) til byen Dilidjan (1200 m) i en region, der kaldes “det armenske Schweiz”. Overnatning hos lokalbefolkningen.

D7 – Vandretur til Jukhtak-klostrene (1500 m) og Matossavank
3 til 4 timers vandring, højdeforskel + 300 / -300 m. Opdagelse af byen Dilidjan, derefter tilbage til Jerevan ad landevejen via den store sø Sevan, “Armeniens perle”, som ligger i bjergrige omgivelser i næsten 2000 m højde. Undervejs besøges Sevan-klosteret med to gamle kirker på en halvø over søen (9. århundrede). 80 km i bil. Overnatning på hotel i Jerevan.

Dag 8 – Jerevan
Opdagelse af de vigtigste seværdigheder i den armenske hovedstad: Historiemuseet, Matenadran, instituttet for gamle manuskripter, mindesmærket og museet for det armenske folkemord, der blev begået fra 1915 til 1922 … Overnatning på hotellet i Jerevan.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
1 mellemstor rygsæk (30 til 35 liter) til at bære dagens ejendele, frokost, kamera og varmt tøj.
1 rejsetaske, som skal transporteres af et køretøj (i flyets lastrum)

Personligt udstyr anbefales:
Gore-Tex vindtæt jakke
dunjakke eller anorak
Balaclava
Hue, handsker
Vanter
Thermolactyl strømpebukser eller undertøj
Varm trøje eller polarpels
Bukser, der er egnede til vandring, eventuelt overtræksbukser
3 par uldsokker
Après-ski-støvler
sko til indendørs brug
Solbriller
Vandflaske (termokande)
lommekniv
Elektrisk lampe
Personligt apotek
Toiletartikler

Til vandring
1 par vandtætte lædersko. Du kan også bruge “canadiske” støvler (foret og vandtætte støvler, der går op til midten af benet) eller sko med plastikskaller.
1 par gamacher med et fastgørelsessystem under hælen.

Specialudstyr: snesko og stave, lavinesøgningsudstyr

Forplejning

Picnic eller måltider hos lokale folk ved frokosttid og varme måltider om aftenen. Maden er enkel, men velsmagende og baseret på traditionelle opskrifter.

Inkluderet med rejsen

Internationale flyvninger
Lokal transport
Ledsagelse af en engelsktalende guide
Fuld pension indtil morgenmad på D9
Entréer til museer

Teknisk niveau

Armenien på snesko.