Ankomst og afrejse

Dag 1 – Velkommen på campingpladsen kl. 17.00 Les Epinettes (5 km fra Chalain-søen)
Velkomstdrink: præsentation af opholdet, formaliteter og tildeling af sovepladser og udstyr, middag og overnatning.

Dag 7 – Beaume les Messieurs
Oprydning af lejren, rengøring af teltene… derefter afgang med minibus til Beaume les Messieurs. En kort forfriskende gåtur langs vandet og de bevarede vandfald. (Mulighed for at besøge de berømte grotter i Beaume, direkte adgang med køretøj, pris på stedet).
Afslutning af opholdet omkring kl. 15.00 eller 16.00/5.00 med en afsluttende drink, håndværksmæssig is ved ankomst (afhængigt af iskiosk).

Dette program er kun vejledende. Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA/VELOVITAMINE-ansvarlige, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Dag 2: Vandfald
Gå langs stien til de 7 vandfald i Hérisson. Denne vandretur langs vandet og klipperne fører os ad stier til forskellige vandfald (fra 30 til 65 m høje). Picnic med fødderne i vandet.
Som afslutning på dagen, og afhængigt af alles kondition, stopper vi ved Pic de l’aigle for at nå det højeste punkt på belvedere af de 4 søer på 962 m. Afhængigt af tidspunktet: svømning i søen på hjemvejen.
Vandringstid: 3 til 4 timer. Højdeforøgelse: + 435 m / – 440 m.
Måltider og overnatning på campingpladsen.

D3 -Arbois, hovedstad for vin fra Jura
Formiddag: Gratis besøg i landsbyen Arbois med sin frugtfabrik, sine buer, sine kanaler og sine museer: Pasteur og vinmarken, opdagelse af Jura-vinene i vinbøndernes kældre,…
Vores vej fører os derefter til Reculée des Planches “Cascades des Tuffes”, hvor vi kan holde en picnic.
Eftermiddag: Opdagelse af klatring (introduktion/fritid) på klipperne med din instruktør eller afslapning/svømning ved Chalain-søen.
Måltid og overnatning på campingpladsen.

D4 – Naturparken Haut Jura
Parken og dens højeste punkter på 1718 m (Montrond, Le Crêt de la Neige).
Denne dag tilbringes på højderne i Jura til en vandretur med lidt højdeforskel. Nåletræsskove, malkekøer til amtet… Picnic med en 360° panoramaudsigt over Jura-massivet, Alperne, Schweiz, Mont Blanc, Genevesøen… Rolig hjemkomst, derefter en pause til en drink eller et besøg på et mejeri, afhængigt af tidspunktet.
Måltid og overnatning på campingpladsen.
Vandringstid: 5 til 6 timer. Højdeforskel +/- 700 m.

Dag 5 : Cykling og søen
En rute for alle, udvalgt blandt de smukkeste veje, der giver mulighed for at opleve vinmarkerne i Jura og Ladoye-kirken. Din instruktør vil ledsage dig på ruten. Vandretur i en af de smukkeste landsbyer i Frankrig “Château-Châlon” (shopping, opdagelse af den symbolske Vin Jaune…)
Tilbage til campingpladsen til frokost, derefter er eftermiddagen fri til at vælge: kanosejlads, svømning, hvile…
Måltid og overnatning på campingpladsen.
Cykelrute: 20 til 30 km. Højdeforskel: + 100m / + 300m.

Dag 6 – I Absinthe-landet og ved Lisons kilde
Formiddag: Stop i Nans Sainte Anne for at besøge naturområdet Creux Billard, Sarrazine-grotten og Lison-kilden. Ved middagstid picnic på stranden ved St Pons-søen (is, svømning, kanosejlads, padling …)
Eftermiddag: besøg på et destilleri og absintmuseum i Pontarlier, hvor plantelikørerne er født. Tilbage til søen, og afhængigt af tidspunktet, en panoramisk vandretur på mere end 1400 m til Mont d’Or.
Aftensmad på campingpladsen til en festlig aften ved bålet med grill og lokal flambée (bål og grill i henhold til mulighederne og de gældende restriktioner i præfekturet sommeren 2022).

Påkrævet udstyr

Vandresko, solbriller

Tøj til cyklen (cykeltøj, små handsker, solbriller)
Små sko (lette kondisko) til klatring
Hvad skal du medbringe : Dun (sovepose), evt. en ekstra madras (skum eller oppustelig) for større komfort, kasket, solbriller, T-shirts, åndbart undertøj (Oldo, Carline type…), sweatshirt, fleece, vindjakke.), sweatshirt, fleece, vindjakke og vandtæt jakke af Goretex, cykelshorts, shorts, badedragt, lette bukser, korte sokker, kondisko eller sko med lukkede tæer, vandrestøvler, håndklæde, strandhåndklæde eller sarong, afslappet aftenbeklædning, cykelhandsker, hvis du har dem, vandflaske eller vandpose af Camelback-typen, kniv, skål, plastiktallerken og bestik, lommelygte, toiletsæt, lille førstehjælpskasse, 25 l dagtursrygsæk, solcreme med en solbeskyttelsesfaktor, der er tilpasset din hud, snacks (kornbar eller tørret frugt).
Og for at få kolde måltider, der er miljøvenlige, bedes du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Førstehjælpskasse
Typisk indhold.
– Personlig medicin, hvis du er udsat for særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler.
– Noget til at afhjælpe problemer med ankler og knæ: “Elasto”-bånd.
– Noget til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse af hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer som følge af kostomlægning.
– Noget til at lindre hovedpine og smerter.
– Noget til at lindre insektbid.

Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Aktiviteter: cykling (mountainbike), klatring PPE (seler, reb, sikringsudstyr, hjelm)
Overnatning: jorddug, telt.

Forplejning

Morgenmad og aftensmad indtages på overnatningsstedet. Frokosterne er i form af picnics. Der aftales afbalancerede varme og/eller kolde måltider, som tilberedes og tilberedes af gruppen. Det er muligt, at nogle middage indtages på en bondegård/restaurant.
Der sørges dagligt for madforsyninger, efterhånden som ugen skrider frem. Fødevarer er generelt af lokal oprindelse og købes forskellige steder: købmandsbutik, producent, frugtforretning, slagter/ostmager, (små og mellemstore fødevareforretninger …)

Hvis du har fødevareallergier: kontakt velovitamine@gmail.com på forhånd.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Jura Land med udendørs aktiviteter