Ankomst og afrejse

Dag 1: Modtagelse fra kl. 17.00 og før kl. 19.00 til måltidet på gîte Le Villard (05460 Abriès).
Hvis du ankommer efter kl. 19.00, bedes du kontakte gîte “le Villard à Abriès (04 92 46 71 14).
Nat på gîte.

Dag 6: Sidste vandfald, på et af stederne Aiguilles eller Ceillac, afhængigt af forholdene.
Udstyret returneres om eftermiddagen og kurset afsluttes.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller tilpasses efter tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller aktuelle vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Forord – Du har allerede øvet dig i tovklatring i naturen eller indendørs.
Under hele turen er vi for at sikre en mere sikker øvelse særlig opmærksomme på den individuelle og kollektive sikkerhed.

Dag 2: Aiguilles-vandfaldet
Præsentation af kurset. Udlevering af udstyr. Den første dag vil være en lejlighed til at gøre os bekendt med det specifikke udstyr til vandfaldet (isøkse, steigejern) og de grundlæggende klatreteknikker. Til dette formål vil vi udelukkende udvikle os i pinwheels på ruter på omkring tyve meter og specielt tilpasset til indvielsen. Målet er at tilegne sig de bevægelser og fornemmelser, der er specifikke for denne aktivitet.

Dag 3: Aiguilles-vandfaldet
Målet med den anden dag er at nærme sig klatring i spidsen af et reb. Vi indvier dig i at installere isnåle. Derefter vil du med den tekniske viden fra den første dag udstyre den anden klatreplads. Efter at have monteret pins, vil du gennemføre disse pladser i spidsen af rebet. Vi arbejder på at installere de sikringer, der er nødvendige for at sikre de ruter af forskellige længder, der er planlagt for den følgende dag.

Dag 4: Ceillac
Transfer til Ceillac. Ceillac er kendt for sine vandfald, som er åbne for alle niveauer og let tilgængelige. Vi vil gå en af de multi-pitch ruter i dette område, f.eks. ruten “Holiday on ice”, et smukt vandfald på ca. 200 meter, som består af flere isspring afvekslende med lavvandede snebakker. En ideel legeplads til at sætte det, du har lært på de to første dage, i praksis.

Dag 5: Vi vælger vandfald efter forholdene. Der er flere steder til rådighed for os: Aiguilles, Ceillac, hvor der venter os andre linjer eller andre Queyras-vandfald.

Påkrævet udstyr

Vigtigt personligt udstyr til vinterklatring:
2 par sokker, bukser eller overtræksbukser og jakke af Gore Tex-typen, strømpebukser, gamacher, undertrøje, polarpels, 1 par bjerghandsker, 1 par tyndere langrendshandsker eller uld- eller læderforede handsker, en hue eller et bjergpas, 1 pandebånd, 1 bøllebuks, 1 puff, solbriller (kategori 4).
Personligt apotek (med Compeed-type dobbeltskind), lommekniv, pandelampe, isoleret vandflaske, termokande (valgfrit, men meget værdsat), solcreme og læskærm.

Et behageligt skiftetøj til om aftenen, efterskistøvler.
En lagenpose til hytten.

Og for at kunne spise kolde måltider på en miljøvenlig måde, bedes De medbringe let bestik og en 0,7 eller 1 liter “Tupperware”-beholder.

Steigejern, støvler, seler, hurtigtrækkere, pins, hjelme, reb, rygsæk. Petzl-udstyr.

Du er velkommen til at medbringe dit eget bjergbestigningsudstyr, hvis du har noget (sko, sele, sikringsudstyr …).

Forplejning

Middag og morgenmad indtages på gîte’et. Picnic og mad til dagen.
Indkvarteringen vil hjælpe dig med at opdage gastronomien og de gode produkter fra Queyras.
Drikkevarer er på egen regning.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport fra værtshytten
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Oplev gletsjerklatring og isklatring!