Ankomst og afrejse

Reception søndag på gîte d’Abriés “Ancolie bleue” fra kl. 17.00. Måltidet kl. 19.00
Telefon: 04 92 20 54 42
giteancoliebleue@gmail.com

Måltid og overnatning i gîte.

Sidste stunt, tilbagelevering af udstyret om eftermiddagen.
Kurset afsluttes fredag sidst på eftermiddagen.

Dag for dag program

Præambel – Under hele rejsen er vi særligt opmærksomme på den individuelle og kollektive sikkerhed for at sikre en mere sikker oplevelse.
Du kender og har allerede øvet dig i bjergklatring i naturen eller indendørs.
Dag 2 – Aiguilles-vandfaldet
Præsentation af kurset. Tildeling af udstyr. Den første dag vil være en lejlighed til at gøre dig bekendt med det specifikke udstyr til bjergbestigning (isøkse, steigejern) og de grundlæggende klatreteknikker. Til dette formål vil vi udelukkende udvikle os i pinwheels på ruter på omkring tyve meter og specielt tilpasset til indvielsen. Målet er at tilegne sig de bevægelser og fornemmelser, der er specifikke for denne aktivitet.

Dag 3 – Aiguilles-vandfaldet
Formålet med den anden dag er at lære at klatre i spidsen af et reb. Vi indvier dig i at installere isnåle. Derefter vil du med den tekniske viden fra den første dag udstyre den anden klatreplads. Når du har monteret pins, vil du gennemføre disse pladser i spidsen af rebet. Vi arbejder på at installere de sikringer, der er nødvendige for at sikre de ruter af forskellige længder, der er planlagt for den følgende dag.

Dag 4 – Ceillac
Transfer til Ceillac. Ceillac er kendt for sine vandfald, som er åbne for alle niveauer og let tilgængelige. Vi vil tage en af de multi-pitch ruter i dette område, f.eks. ruten “Holiday on ice”, et smukt 200 m vandfald bestående af flere isspring afvekslende med lavvandede snebakker. En ideel legeplads til at sætte det, du har lært på de to første dage, i praksis.

D5 og D6 – På disse to dage vælger vi vandfaldene alt efter forholdene. Der er flere steder til rådighed for os: Aiguilles, Ceillac, hvor andre linjer eller andre Queyras-vandfald venter på os.

Påkrævet udstyr

Vigtigt personligt udstyr til vinterklatring:
2 par sokker, bukser eller overtræksbukser og jakke af Gore Tex-typen, strømpebukser, gamacher, undertrøje, polarpels, 1 par bjerghandsker, 1 par tyndere langrendshandsker eller uld- eller læderforede handsker, en hat eller et bjergpas, 1 pandebånd, 1 halstørklæde, 1 tørklæde, solbriller. Personligt apotek (med Compeed-type dobbeltskind), lommekniv, pandelampe, isoleret vandflaske, solcreme og læskærm. Behageligt skiftetøj til om aftenen, efterskistøvler. En sæk med lagner til hytten.

SÆRLIG COVID-19.
Hver deltager skal medbringe :
Et tilstrækkeligt antal masker (mindst 2 pr. dag). Maskerne skal bæres under transport, i visse overnatningssteder, på steder med stor trafik osv.
Sæbe
Hydroalkoholisk gel,
Små affaldssække (5 liter)
Og til miljøansvarlige kolde måltider skal du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter

Steigejern, støvler, seler, hurtigtrækkere, pins, hjelme, reb, rygsæk.
Petzl-udstyr.

Du er velkommen til at medbringe dit eget bjergbestigningsudstyr, hvis du har noget (sko, sele, sikringsudstyr …).

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen varme og kolde drikkevarer (medbring dine egne teposer), som du selv betaler for.
For at begrænse antallet af medbragte tasker og for at kunne tilbyde dig et passende måltid er der halvpension i gîten. Den kolde frokost indtages på aktivitetsstedet.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport fra værtshytten
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

En introduktion til bjergbestigning og opdagelse af usædvanlige steder