Ankomst og afrejse

Dag 1 – Fly til Jerevan
Modtagelse i lufthavnen og transport til hotellet (sen ankomst).

D10 – returflyvning.

Dag for dag program

Dag 2 – Jerevan
Opdagelse af de vigtigste seværdigheder i den armenske hovedstad: Matenadran, instituttet for gamle manuskripter, mindesmærket og museet for det armenske folkemord, der blev begået fra 1915 til 1922. Spadseretur gennem byen, håndværksmarked. Overnatning på hotellet i Jerevan.

D3 – Khor Virap- og Novarank-klostrene
Efter den store Arax-slette kører du til klosteret Khor Virap, der blev bygget i det 12. århundrede (40 km, 3/4 times kørsel). Besøg i klosteret, der domineres af den imponerende silhuet af Ararat-bjerget (5160 m), som ligger i Tyrkiet, men som ikke desto mindre er et helligt sted for armenierne. Legenden fortæller, at den hellige Gregor tilbragte 13 år i et hul i dette kloster, før han blev befriet af kong Tiridate III, som derefter konverterede til kristendommen.
En god times kørsel for at nå frem til Vayots Dzor-regionen, et solrigt bjergområde med vin, hvor vi kan besøge kældre og smage lokal vin.
Lidt længere fremme besøger vi Novarank-klosteret, der blev bygget i det 12. og 13. århundrede i en bjergcirkus med stejle klipper.
Vi fortsætter vores rejse og passerer Vorotan-passet (2350 m). Kort før Sissian besøger vi resterne af Zohrats Kar, et gammelt observatorium fra det 3. og 2. århundrede f.Kr., inden vi fortsætter vores rejse til Sissian i det fjerneste østlige Armenien. Ca. 200 km kørsel i løbet af dagen. Overnatning på hotellet i Sissian.

Dag 4 – Trekking til Shinuhayr-landsbyen
Transport til Khot landsby, startpunktet for vandreturen. På stien kan vi betragte Vorotan kløften og passere forbi kirkegårde, der går tilbage til mindre end tusind år f.Kr. og hvoraf den ene indeholder ruinerne af den røde kirke (12. århundrede). Vandreturen slutter ved landsbyen Shinuhayr. Højdeforøgelse: +56m, -197m. 5-6 timers vandring. Rute til Tatev-klosteret. Adgang til klosteret er mulig med svævebane (afhængig af tilgængelighed). Derefter overførsel ad landevej til Vayots Dzor-regionen. Middag og overnatning på hotellet i Hermon, hvor vi bliver i to nætter.

D5 – Vandring til Smbataberd-fæstningen og Tsakhats Kar-klosteret
Om morgenen kører vi til landsbyen Artabuynk (1618 m). Vi begynder vandreturen til Smbataberd-fæstningen og Tsakhats Kar-klostret (10. århundrede), der begge ligger på modsatte bjerge. Hvis vejret er klart, kan vi nyde udsigten over dalen og de omkringliggende bjerge. Nedtur til landsbyen Yeghéguis, der er spækket med resterne af en rig historisk fortid. Højdeforøgelse: +420 / -480. 6 timers vandring.

Dag 6 – Mount Armaghan (2830 m)
Vi tager Selim-passet (2410 m), i hvis højde der ligger et karavanserai, der blev bygget i 1332. Dette monument minder os om, at denne vej var en meget travl rute for handlende i middelalderen, der forbandt den arabisk-persiske verden med Kaukasuslandene. Vi fortsætter til landsbyen Madina, hvorfra vi begynder bestigningen af Mount Armaghan (2830 m), en gammel vulkan med en lille sø og et kapel på toppen. 500 til 600 m stigning. 5 til 6 timers vandring. Middag og overnatning på hotellet i landsbyen Madina.

Dag 7 – Ajdahak Trek / 1. etape
Transport til Noradouz, en landsby på den sydlige bred af den store Sevan-sø, “Armeniens perle”, hvis blå vand strækker sig ud i en bjergomgivelse i næsten 2000 m højde. Kirkegården er et enestående sted. Kirkegården er et enestående sted med sine mange middelalderlige gravsten, kaldet “khatchkars”. Derefter fortsætter vi vores rejse til den lille landsby Tsakhkashen (2200 m), som er udgangspunktet for et 3-dages trek i Ajdahak-massivet (50 km med bus). Gennem storslåede græsgange i bjergene fører den første etape os til Akna-søen (3050 m). 900 m højdeforskel, 5 til 6 timers vandring. Overnatning i telte ved søens bred i en storslået natur.

Dag 8 – Bestigning af Ajdahak-bjerget (3597 m)
Først gennem store områder med alpine græsgange, derefter op ad stejlere skråninger til toppen, hvor vi bestiger Ajdahak-bjerget (3597 m). Nedkørsel på sydsiden til Vanqui-søen (2900 m). På klipperne kan man se drager, der ifølge den armenske mytologi er udskåret for at beskytte kilden. Højdeforøgelse på 550 m / tab på 700 m, 5 til 6 timers vandring. Overnatning i telte.

Dag 9 – Sidste etape af Ajdahak-træffet – Geghard-klosteret og Garni-templet
Om morgenen tredje og sidste etape af vandreturen til landsbyen Géghard (2000 m). Højdemæssig stigning – 900 m, 4 timers nedadgående vandring.
Om eftermiddagen besøg i Géghard-klosteret, “spydets kloster”, det kloster, der siges at have gennemboret Kristi side. Klostret er delvist hugget ind i klippen, og dets ydervægge er nogle steder dekoreret med “khatchkars” (fint indgraverede kors).
Herefter går turen til det hellenistiske Garni-tempel (solens tempel). Tilbage til Jerevan ved dagens slutning. Overnatning på hotellet i Jerevan.

Påkrævet udstyr

Medbring 2 stykker bagage (pas på, ikke mere end 15 kg pr. person)
– 1 mellemstor rygsæk (30-35 liter) til at bære dine ejendele for dagen, kamera, vindjakke, regnjakke, frokost, 2 vandflasker på 1 liter (i flykabinen)
– 1 rejsetaske til transport med et terrængående køretøj (i flyets lastrum)

Anbefalet personligt udstyr
1 varm sovepose (komforttemperatur -5°)
2 eller 3 T-shirts
Sweatshirt eller langærmet trøje (solskoldning)
Uld- eller fleecetrøje
Anorak eller dunjakke
Vindjakke
Regnkappe, der dækker tasken
Bomuldsbukser
Shorts
Svømmedragt
Hat eller kasket
Hat
Tørklæde
Solbriller
Toiletartikler
Lille personligt apotek
Let elektrisk lampe med ekstra batteri
Toiletpapir og lighter til bortskaffelse
Vandflasker af aluminium
Lommekniv.

Til vandring
Robuste trekkingsko med hak i sålen og god støtte for anklerne
Et par tennissko til om aftenen
Et par par varme vandresokker
Gaiters, der er nyttige i begyndelsen af sæsonen (sne), samt vandrestave.

Bemærk venligst, at der ikke er sovepose medfølger.

Forplejning

Picnic ved frokosttid og varme måltider om aftenen. Maden er enkel, men velsmagende og inspireret af traditionelle opskrifter.

Inkluderet med rejsen

Lokal transport
Ledsagelse af en fransktalende guide
Fuld pension fra morgenmad på dag 2 til morgenmad på dag 10
Adgangsbilletter til de museer, der er opført i programmet
Og hvis du har købt programmet med fly: internationale flyvninger og lufthavnstransport

Teknisk niveau

Et lille bjergrigt land dybt inde i Kaukasus