Ankomst og afrejse

Velkomst kl. ca. 18.30-19.00 ved Les Granges vandrecenter for dem, der ankommer i bil. Hvis du ankommer med tog, mødes vi omkring kl. 18.30 (afhængigt af TER’ens ankomsttidspunkt) og transporteres til centret (skal bestilles mindst en uge før på 0634770898 eller tbertaina@gmx.fr).
Når alle er ankommet, er det starten på ferien!
Præsentation af hestene med din guide efterfulgt af en hyggelig aperitif for at lære hinanden at kende. Forklaringer om ugens aktiviteter og sikkerhedsinstruktioner vil gå forud for måltidet.

Opholdet slutter lørdag morgen efter morgenmaden.
Transfer af ryttere, der ønsker det, til La Brillanne / Oraison togstation eller Forcalquier busstation.

BEMÆRK : Denne tur gives som en indikation. Afhængigt af vejrforholdene under turen kan vi tage en anden rute. Perioden og lokaliteten er ideel til at lytte til rådyrene, det er dog muligt at de ikke er der. Det er aldrig sket, at man ikke har hørt dem i en hel uge!

Dag for dag program

Etaperne er på mellem 22 og 30 km til hest (ca. 5 timer – 5.30 timer til hest), frokostpausen varer mellem 1.30 og 2 timer afhængigt af etapen, så der er tid til at spise og nyde en provencalsk siesta.
Det er nødvendigt at regne med ca. 30 minutters gang om dagen på et undertiden stærkt ujævnt terræn (udflugt i gennemsnitligt bjerglandskab).

Dag 2 – Les Granges ( Alt. 624m ) – Le Contadour ( ALT. 1200m )
I dag tager vi afsted på en smuk dag i den østlige del af bjerget. Rundturen fører os op i højderne ved ryttercentret. En skovdal vil føre os til sletten Banon, der er kendt for sine lavendelmarker og sin gedeost, som vi vil spise flere gange i denne uge. Dalen er velegnet til et par galopper. Derefter holder vi vores picnic i landsbyen Banon, hvor vi får mulighed for at spise en meget god håndværksmæssig is til dessert. Om eftermiddagen tager vi op til den smukke gîte d’étape du Trait i Contadour, en landsby, der længe har været beboet af vores lokale forfatter Jean-Giono
Nat på gîte du Trait (Contadour og en gammel bjerggård i hjertet af bjergmarkerne)
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D3 – Le Contadour – Jabron-dalen (Alt. 633m)
Her går vi ud i vildmarken! Vi rider op ad bjergryggen for at krydse Les Fraches’ alpegårde. En nedstigning og vi er allerede på den anden side. Krydsningen af Jabron-dalen giver os mulighed for at nyde en spektakulær udsigt over klipperne på Lures nordside. Vi krydser landsbyerne Montfroc og Langes. Vi gør holdt i hjertet af den lille landsby St Vincents sur Jabron, hvorfra der er en fantastisk udsigt til toppen af Lure (1826 m).
Nat på gîte de la Ribière i hjertet af den lille landsby St Vincents sur Jabron
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D4 – St Vincents sur Jabron – Gîte de Crêtes de Lure (Alt. 1597m)
Picnic ved Baisse de Malcort, den vildmark, der ligger længst væk fra civilisationen, en halv dag fra de første bosættelser i alle retninger! Om eftermiddagen klatrer vi igen for at nå Crêtes, ugens højeste punkt (1700 m) med en 360° udsigt. Vi vil kunne se Ecrins, Drôme Provençale, Mont Ventoux og St Victoire. Ankomst til Crêtes de Lure gîte.
Overnatning på Crêtes de Lure gîte i skisportsstedet, en tidligere bar/restaurant renoveret i 2010, dette vil være vores højeste indkvartering.
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D5 – Gîte des Crêtes de Lure – Bergerie la Plus Haute Grange ( ALT. 1100m )
Vi kører mod Bergerie de la plus haute Grange, hvor vi vil bivuakere (mulighed for at sove i fårefolden eller under stjernerne). Vi stiger ned gennem combe Aurore, hvorefter vi passerer foran bjergets største eg. Picnic foran Pascalounes fårefolde. Om eftermiddagen krydser vi L’hospitalet-dalen for at nå frem til fårefolden, hvor vi vil smage den fremragende gedeost fra Anglars (nabo til fårefolden) til aperitif. Under måltidet vil hjortene begynde at brøle. Vi kan lytte til dem hele aftenen!
Natten på den højeste lade vil være vores bivuaksted, et magisk sted med en storslået udsigt over dalen.
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D6 – Gîte des crêtes de Lure – Les Granges
På vores sidste dag krydser vi en sti, der er meget farvet af træerne. Denne sti fører os til landsbyen Saumane, hvorfra vi skifter dal for at komme ind i Lardier-dalen. Om eftermiddagen vil en sti føre os højere op, og vi vil overse Ongles-dalen, hvor vi kan se ridecentret i det fjerne. Vi krydser Ongles-dalen og vender tilbage til ridecentret.
Middag og overnatning i ridecentrets gîte (afhængigt af tilgængelighed er der mulighed for enkelt- eller dobbeltværelser mod et tillæg på 25 €/person, som betales på stedet).
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

Påkrævet udstyr

VORES RÅD :
Obligatorisk:
Blød rejsetaske
Dun (en bivuak pr. vandretur fra 1. juni til 15. oktober)
Vandresko er obligatoriske. Gummistøvler og læderstøvler er ikke tilladt.
Hjelm (vi kan låne nogle på stedet)

Nyttige ting:
Lommekniv, pandelampe, fleece, regntøj (vi kan låne nogle), varm jakke (afhængig af årstiden), badedragt (afhængig af årstiden, eller ikke for de modige!!!!), ridebukser eller tilpassede jeans, jorddug (vi kan låne nogle), vandflaske eller plastikflaske (1,5l), plastikpose (til at samle genstandene i hestens sadeltasker), personligt apotek, kontanter (intet kreditkort, til drikkevarer, håndværksmæssig is, omstigningsstation/ridebanecenter…), sko af “by” til aftenen. For miljøansvarlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Komfort :
Solbriller, solcreme, håndklæde til hurtig tørring

Pisk og sporer er ikke tilladt. Af hygiejnemæssige årsager må der ikke medbringes børster, fodpinde eller tæpper.
Hestene er allerede fuldt udstyret (trense, sadel, sadeltaske, saddeltaske, tæppe…)

Der er alt rideudstyr til rådighed, og ridecentret kan også låne regntøj, mini chaps og hjelme ud.

Forplejning

Frokosterne er planlagt i form af picnics, som tages fra taskerne (en forskellig blandet salat hver dag, pålæg, ost, frugt, kaffe eller te).
Til aftensmad kommer vores logistikbil med, og vi vil nyde et varmt og solidt måltid med provencalsk specialiteter og grøntsager fra haven om sommeren.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Logistik
Overførsel af bagage
Måltider
Tilsyn
Leje af heste og udstyr
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Kom og oplev ridning i Haute Provence