Ankomst og afrejse

Velkomst kl. ca. 18.30-19.00 ved Les Granges vandrecenter for dem, der ankommer i bil. Hvis du ankommer med tog, mødes vi ca. kl. 18.30 (afhængigt af TER’ens ankomsttidspunkt) og transporteres til centret (skal bestilles mindst en uge før på 0634770898 eller tbertaina@gmx.fr; og betales på stedet).
Når alle er ankommet, begynder ferien!
Præsentation af hestene med din guide efterfulgt af en hyggelig aperitif for at lære hinanden at kende. Forklaringer om ugens aktiviteter og sikkerhedsinstruktioner vil gå forud for måltidet.

Opholdet slutter lørdag morgen efter morgenmaden.
Transfer af ryttere, der ønsker det, til La Brillanne / Oraison togstation eller Forcalquier busstation.

Dette program er kun vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

Etaperne er på mellem 22 og 30 km til hest (ca. 5 timer – 5.30 timer til hest), frokostpausen varer mellem 1.30 og 3 timer afhængigt af perioden, tid til at spise og nyde en provencalsk siesta.
Det er nødvendigt at regne ca. 30 minutters gang pr. dag (vandring i gennemsnitligt bjerg)
Vi foreslår en anden rundtur i begyndelsen af sæsonen før 1. juni og i slutningen af sæsonen efter 15. oktober.

Dag 2 – Les Granges ( Alt. 624m ) – Les Granges
En smuk dag omkring ridecentret for at kontrollere den gode forståelse mellem rytter og sit hest. Afgang af rideturen ad den romerske vej, der krydser landsbyen Revest des Brousses. Picnic i largue-dalen nær en lille flod. Galopper på de smukke skovveje og mellem lavendelmarkerne. Tilbage til centrum via skoven Seigne.
Ca. 5 til 6 timer til hest

Dag 3 – Les Granges – Forcalquier (Alt. 659m)
Vi slutter os til GR6 ad en lille hemmelig sti, der fører dig gennem de store parker, hvor vores heste opholder sig uden for sæsonen. Landsbyer og landsbyer med bemærkelsesværdig arkitektur følger hinanden. Picnic på en solbeskinnet bjergside. Smuk ankomst til Forcalquier og gennemkørsel af den gamle middelalderby. Efter en sidste galoptur tilbringer vi aftenen på gîte de la Parise (komfortabel sovesal, men det er muligt at overnatte på hotellet i Forcalquier for dem, der ønsker det, spørg os ved tilmeldingen). Om sommeren kan denne etape erstattes af en rundtur i højden, hvor man kan nyde bøgeskovenes friskhed, og af en aften i en fårefolde med græsgange.
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D4 – Forcalquier – Près Giraud (Alt. 489m)
Besøg af det geologiske område Les Mourres (med sine klipper i form af ansigter eller svampe…), altanstier og derefter Pierrerue-dalen (dyrkning af meloner, courgetter, squash) og dens små galopper på behagelige, bløde stier. Picnic ved Moneyssargue-vandfaldene, hvor du kan tage en dukkert. Besøg i den berømte landsby Lurs, en velfortjent pause i bistroen.
Aften med vores venner, der er gedehyrder, på rideskolen Pré Giraud.
Smagning af gedeost. Komfortable værelser til 3 og 5 personer (mulighed for at få et enkeltværelse med tillæg inden for rammerne af fyldningen af gîte’et).
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

Dag 5 – Près Giraud – Gîte des crêtes de Lure (Alt. 1597 m)
Superb etape, meget luftig og meget kontrastfyldt rundtur. Dalen St-Etienne les Orgues (urteforkæmpernes landsby) og landsbyen Cruis, som vi krydser. Om eftermiddagen kommer vi ind i Montagne de Lure og dens tørre bøgeskove. Opdagelse af stedet for Lure-kapellet (12. århundrede) og dets eremitage med en park med flere hundrede år gamle træer. Aften på “Gîte d’étapes des crêtes de Lure” i 1550 meters højde. Værelser til 3, 4 og 6 personer. Panoramaudsigt over hele Haute-Provence.
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

D6 – Gîte des crêtes de Lure – Les Granges
En ridetur på kraterne (højeste punkt, hvor vi rider: 1750 m) og på græsgange, hvor vi måske har fornøjelsen af at se en flok gemser eller kongeørne. En lille afstikker til toppen af Pré de Fau til glæde for øjnene! Bjerget Lure, der ligger i hjertet af PACA-regionen, med sin 360° udsigt giver os mulighed for at se: Luberon, Haut Verdon, Mont Ventoux, Ecrins… Derefter vender vi tilbage til dalen via combe de la Sapiée og dens fårefolde af tørre sten med et lauzetag. Picnic ved Gros Chêne-fårestalden og velfortjent lur under det majestætiske træ. Tilbage til ridecentret via Lardiers-dalen, dens lavendel- og salviemarker.
Ca. 5 til 6 timer på hesteryg

Påkrævet udstyr

VORES RÅD :
Obligatorisk:
Blød rejsetaske
Dun (en bivuak pr. vandretur fra 1. juni til 15. oktober)
Vandresko er obligatoriske. Gummistøvler og læderstøvler er ikke tilladt.
Hjelm (vi kan låne nogle på stedet)

Nyttige ting:
Lommekniv, pandelampe, fleece, regntøj (vi kan låne nogle), varm jakke (afhængig af årstiden), badedragt (afhængig af årstiden, eller ikke for de modige!!!!), ridebukser eller tilpassede jeans, jorddug (vi kan låne nogle), vandflaske eller plastikflaske (1,5l), plastikpose (til at samle genstandene i hestens sadeltasker), personligt apotek, kontanter (intet kreditkort, til drikkevarer, håndværksmæssig is, omstigningsstation/ridebanecenter…), sko af “by” til aftenen. For miljøansvarlige kolde måltider bedes du medbringe let bestik og en beholder af typen “Tupperware” på 0,7 eller 1 liter.

Komfort :
Solbriller, solcreme, håndklæde til hurtig tørring

Pisk og sporer er ikke tilladt. Af hygiejnemæssige årsager må der ikke medbringes børster, fodpinde eller tæpper.
Hestene er allerede fuldt udstyret (trense, sadel, sadeltaske, saddeltaske, tæppe…)

Alt rideudstyr er inkluderet i prisen. Ridecentret kan også udlåne regntøj, mini chaps og hjelme.

Forplejning

Frokosterne er planlagt i form af picnics, som tages fra taskerne (en forskellig blandet salat hver dag, pålæg, ost, frugt, kaffe eller te).
Til aftensmad kommer vores logistikbil med, og vi vil nyde et varmt og solidt måltid med provencalsk specialiteter og grøntsager fra haven om sommeren.

Inkluderet med rejsen

Indkvartering
Logistik
Overførsel af bagage
Måltider
Tilsyn
Leje af heste og udstyr
Teknisk udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten

Teknisk niveau

Kom og oplev ridning i Haute Provence