Ankomst og afrejse

Velkomst søndag morgen fra kl. 8.30. Morgenmad (8.30 til 10), indkvartering (om morgenen har du adgang til et sikkert rum, hvor du kan efterlade dine bagage), udstyr og dit skiløbspas, der er gyldigt fra den første dag i kurset, stilles til rådighed.

Træn efter eget ønske, vores teams giver dig alle oplysninger for at komme godt i gang med dit ophold i sneen: sikkerhedstips, vejrinfo, sneforhold, piste informationer.

Tip fra sportslandsbyen: vi anbefaler at ankomme før kl. 13 for at få det meste ud af din første feriedag!

Kl. 18 inviterer UCPA-teamet dig til en præsentation af dit ophold: UCPA-ånden, gruppedannelse, mødetider, højdepunkter i ugen.

Hvis du har købt muligheden for “ankomst dagen før”, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du tage kontakt til sportslandsbyen (mail eller telefon) så vi kan give dig koden til indgangsdøren. Du vil så finde en kuvert med dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Aftensmaden serveres indtil kl. 20:30.

Efter en sidste formiddag uden tilsyn, returnering af udstyr lørdag inden kl. 12.
Du skal forlade dit værelse senest kl. 13.
Afgang fra sportsbyen kl. 14.

Dag for dag program

8 til 9 sessioner fra mandag til fredag.

Mandag – brug af selvklæbende skind, håndtering af sikkerhedsudstyr (D.V.A.), evaluering af skiløbniveau, introduktion til udstyret.

Tirsdag – en hel dag med første tur ud i terrænet. Du lærer at bruge sælskind og knive, forskellige opstigningsteknikker (konverteringer), forståelse af rytme for økonomisk opstigning, valg af opstigningsspor. Et maksimum af +300 m højdeforskel vil blive foreslået (afhængigt af gruppens niveau og motivation kan denne højdeforskel eventuelt øges).

Onsdag – om morgenen kan du stå på ski selvstændigt eller hvile.
Om eftermiddagen foreslås en off-piste tur med eller uden skind. Dette vil være på instruktørens vurdering i forhold til sneforholdene og gruppen. Når du vender tilbage til centret, vil et topografisk og orienteringsfokus hjælpe dig med bedre at forstå rutevalgene, fulgt af forberedelsen til næste dags tur, der ikke vil overstige +600m højdeforskel (afhængigt af gruppens niveau og motivation kan denne højdeforskel eventuelt øges).

Torsdag, hele dagen med gennemførelse af ruten forberedt dagen før. Dagen ender i en af skjulestederne i Vanoise Nationalpark, hvor du vil bruge aftenen. Du vil dele et hyggeligt øjeblik og opleve en uforglemmelig oplevelse i naturen ved at køre ned ad pisterne med din pandelampe.

Fredag, denne sidste dag med skiløb vil ikke overstige +600m højdeforskel (afhængigt af gruppens niveau og motivation kan denne højdeforskel eventuelt øges) og afsluttes med din tilbagevenden til civilisationen ved slutningen af dagen, du returnerer dit touring skiudstyr. UCPA skiudstyr vil blive tilbudt for at stå på ski lørdag morgen på egen hånd. Derefter vil du dele et sidste hyggeligt øjeblik på UCPA-centret.

Udførelsen af dette program er angivet som en indikation.
Det kan ændres eller tilpasses afhængigt af tekniske eller organisatoriske kriterier, sikkerhedskrav eller de aktuelle vejrbetingelser. I sådanne tilfælde er det kun UCPA-ledere, der er autoriseret til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses afhængigt af deltagernes tekniske og fysiske niveau, afhængigt af deltagernes form.

Sørg for at tjekke det nødvendige niveau for kurset. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, vil vi ikke nødvendigvis kunne tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningsteder uden for sportslandsbyen, indkvarteringsydelser, komfort og catering er kun vejledende, de er ikke bindende.

Påkrævet udstyr

Til skiløb
1 skijakke og 1 skibukser, 1 eller 2 trøjer eller fleecetrøjer, 1 par varme tights, 1 godt par handsker eller luffer, 1 skihue eller 1 hjelm, 1 par solbriller der filtrerer UV-stråler, 1 skimaske, 1 solcreme med høj beskyttelse, 1 læbestift.

Sørg for at have en lille hængelås til at låse dit skab eller sikre dit udstyr, en drikkeflaske (eller en vandflaske) og en lille rygsæk til at have mad med på pisterne.

Medbring dit eget håndklæde (lagner leveres af UCPA).

Ski, støvler, bindinger, skind, knive, rygsække, (og sikkerhedsudstyr: D.V.A.) skovle, sonder, slæder.

Forplejning

Spisestue med 220 pladser.

Selvbetjening med et udvalg af forskellige retter
– 5 eller 6 valgmuligheder i form af forretbuffet (råkost, pålæg og salater…)
– varme retter: kød eller fisk ved hver servering
– grøntsags- eller stivelsesbuffet ved hver servering
– oste- og dessertbuffet

Så meget du vil, sæsonens frugt, yoghurt og flødedessert.

Afhængigt af ugen tilbyder teamet temamenuer om aftenen: pastafest, savoyardmenu, ø-menu…

Inkluderet med rejsen

Indkvartering og fuld pension
Tignes / Val d’Isère-skipas gyldigt indtil kursets afslutning
Teknisk udstyr, der er specifikt for programmet
9 sessioner, 23 timer med instruktør

Teknisk niveau

LE-programmet i Haute Tarentaise for at starte med skiløb i bjergene