Ankomst og afrejse

Reception på fredag i Marina de Bas-du-Fort i Gosier på Guadeloupe mellem kl. 17 og 18.
Mød op foran lufthavnsapoteket ved udgang nr. 3, hvis du har taget flyet med UCPA.

Besætningerne dannes i forhold til antallet af både
Sikkerhedsbriefing

Dag 15 – Forberedelse til afrejse, udtjekning. Tidlig frokost til afgang fra sportsbyen omkring kl. 12.30. Natflyvning til Paris.
D16 – Ankomst til Paris omkring kl. 7:00

Dag for dag program

D2 til D7 – Sejlads på krydstogt

Efter at have sat sejl fra Marina de Bas du Fort sejler vi mod Saintes-arkipelaget, en af de smukkeste bugter i verden.
Vi sejler mellem Terre de Haut og Terre de Bas og nyder en meget behagelig ankerplads lige under Pain de Sucre.
Vi er beroliget af roen og benytter lejligheden til at smage nogle lækre “tourments d’amour”, som er typiske kokoskager fra området.
Når vi har krydset kanalen, går vi til Dominica, en vild og meget velbevaret ø, hvor faunaen og floraen er herre over området.
Når vi ankommer til Prince Rupert-bugten, kan vi sejle op ad Indian River, inden vi sejler mod Marie Galante og lægger anker i Saint Louis.
Vi benytter lejligheden til at besøge romfabrikken og tage en tur på en af de smukkeste strande i det caribiske øhav: Anse Canot. Vi vender tilbage til Guadeloupe via stranden ved Sainte Anne og Gosier. Vi når derefter til Marina de Bas du Fort, inden vi overgår til sportsbyen Les Saintes.
Sejlads i Caribien er en smagsprøve på sejladsforhold, der er anderledes end dem, vi kender fra vores europæiske kyster: ud over sublime havlandskaber i turkisblåt vand har vi mulighed for at nyde et komplet sceneskift takket være det lokale køkken (grillet fisk og aromatiserede drikkevarer…) og de strande eller bugter, der er utilgængelige fra land…
Mellem havnene og de velvalgte ankerpladser er der også afslapningsøjeblikke, som afbrydes af vandreture, udflugter eller besøg under mellemlandinger. Vi har masser af tid til at opleve den lokale kultur og fordybe os i den endemiske tropiske vegetation. På havet har vi ofte mulighed for at observere eksotiske fisk: rokker, kirurgiske fisk og måske endda skildpadder og delfiner …

Formålet med dette krydstogt er også at gøre fremskridt i dit eget tempo i sejladsudøvelsen og udvikle dine færdigheder i alle de nøglepositioner, der er nødvendige for en god drift af en sejlbåd.
Du vil altid have mulighed for at tage ansvar, lige fra roret til justering af storsejlet, fra styring af navigationen (kartografi) til en god styring af forsyningerne.
Ved afslutningen af dit ophold vil du modtage et certifikat på UCPA-niveau, som vil give dig mulighed for at overveje din videreudvikling, så du kan gå længere og længere med hensyn til selvstændighed og ansvarlighed på en sejlbåd.

D-8 : Afslutning af sejlturen fredag i Marina de Bas-du-Fort i Gosier.
Besætningen gør båden ren inden afgang.
Transfer til sportsbyen Les Saintes

D9 til D13 – Opdagelse af Saintes fra sportsbyen Les Saintes.
Skiftevis aktiviteter under opsyn og fritid. 3 vandsportssessioner (strandkajak, sejlads, stand-up-paddle) + 1 dag på opdagelse i Terre-de-Bas

Dagsudflugt til Terre-de-bas, den anden ø i Saintes-arkipelaget
Paradisiske strande, fantastisk udsigt / Højst 1½ time til fods / Under opsyn af en instruktør
Afgang om morgenen, overfart med båd til Terre-de-bas, vandretur og minibus rundt til øens smukkeste udsigtspunkter mellem Grande Anse og Petite Anse om formiddagen. Frokost ved havet. Om eftermiddagen svømning og snorkling, overførsel med båd og hjemkomst til centret sidst på dagen.

Halvdags kajaksejlads i Les Saintes-bugten mod Pain de sucre eller Anse Mire. Introduktion til kajaksejlads, padling max. 1 time. Stop på en strand og snorkel for at beundre den fantastiske undervandsverden fuld af fisk og koraller.

Halvdags stand-up paddling i Baie des Saintes.

Halvdags sejlads: Afgang fra havnen i Les Saintes, læring og sejlads rundt om øen Cabrit og i bugten Les Saintes. Instruktøren vil ledsage dig, så du selv kan tage kontrol over båden.

D-14 – Fridag: Mulighed for en valgfri opdagelse af Guadeloupe eller Marie-Galante, som skal bestilles under din tilmelding eller på stedet afhængigt af tilgængelighed.

Guadeloupe-dag : Bådtur tidligt om morgenen, besøg på markedet i Basse-Terre efterfulgt af en tur i den tropiske skov mod Carbet-vandfaldene. Stop ved Longueteau romfabrik, frokost og besøg på en bananplantage.

Dagstur til Marie-Galante: Marie-Galante ligger få kilometer fra Les Saintes, mellem Grande-Terre på Guadeloupe og Dominica, og er en af de mest stille øer på Antillerne. Få mennesker, postkortstrande, en varm velkomst og sukkerrørsafgrøder med nogle reference destillerier.
Overfart med privat båd (45 minutter), gruppe på 12 personer, lokal guide, frokost inkluderet.

Hele ugen i din fritid, lån af snorkle-, kajak- og stand-up-paddleudstyr.
Gåtur til toppen af Chameau (Terre-de-Haut’s højeste punkt) for at beundre solnedgangen over øgruppen.
Mulighed for yderligere aktiviteter, der kan bookes på stedet afhængigt af tilgængelighed:
Stand-up-paddle, kajak, windsurf, katamaran, dykning, sejlads (mellem 30€ og 40€ undtagen for dagsture).

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres på grund af tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforhold. I så fald er det kun UCPA’s ledere, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Det kan også tilpasses efter deltagernes tekniske og fysiske niveau.

Påkrævet udstyr

Pak dine ejendele i bløde poser, som er nemmere at opbevare om bord. Du må ikke tage en kuffert eller hård bagage med. Medbring en let sovepose og et bundlag, en let regnjakke, skridsikre sko, en lommelygte (eller pandelampe), en vandflaske, skiftetøj, en kasket eller hat og let tøj til solbeskyttelse. Medbring finner, maske og snorkel, hvis du har dem.

For din komfort:
Et lille apotek til eventuelle skader, personlig medicin og myggespray.
Det er nyttigt at have en pandelampe med.

Praktisk for aktiviteten:
Medbring støvletter.
Medbring lukkede sko som f.eks. kondisko for at nyde de mange vandreture.

Pas på solen! Medbring meget effektiv solbeskyttelse. Medbring mindst en langærmet lycra-T-shirt, en hat eller kasket, solbriller (med bindebånd), og glem ikke håndklæde og badetøj.

Guadeloupe ligger i et tropisk område, myg er hyppige, så medbring myggespray og cremer til om aftenen (ingen biafine).

UCPA stiller alt sportsudstyr til rådighed for opholdet i Les Saintes.
Til krydstogtferien: båden og dens sejladsudstyr.
Du sejler om bord på en 11-15 meter lang, effektiv, sødygtig, komfortabel og nyere båd med en hjælpemotor, der er udstyret med en hjælpemotor. Båden er udstyret med tre dobbeltkahytter, en komfortabel salon med køkken, køleskab og kortbord. Den har et rummeligt cockpit og en jolle til at gå i land.

Som en del af vores miljøvenlige tilgang stiller vi ikke længere plastikflasker til din picnic til rådighed, så medbring venligst din egen vandflaske.

Forplejning

Inkluderet med rejsen

Indkvartering om bord på båden
Brug af båden i 8 dage
Tilsyn med sejladsen og træning i overensstemmelse med dit niveau
Transport til sportsbyen Les Saintes
Indkvartering med helpension og måltider i landsbyen Les Saintes
1 dag i Terre-de-bas alt inklusive
3 vandsportssessioner
Tilsyn og udstyr til de planlagte sessioner
Underholdning om aftenen
Ansvarsforsikring

Teknisk niveau

Et krydstogt for at opleve Guadeloupe og dens øer efterfulgt af en uges afslapning i Les Saintes