Ankomst og afrejse

Modtagelse søndag fra kl. 8.30. Ankomst senest kl. 11. Morgenmad (8.30 til 10), uddeling af udstyr og præsentation af programmet om morgenen kl. 11. Måltider i sportslandsbyen. Kl. 13.15, ski på Chamonix-området (kontrol af niveauer, håndtering af vandretursudstyr og sikkerhedsudstyr). Afrejse sidst på eftermiddagen til Eaux Rousses (Pont-dalen i Val Savarenche).

Hvis du har købt “ankomst dagen før” -indstillingen, byder vi dig velkommen mellem kl. 18 og 20. Hvis du forventer at ankomme efter kl. 20, bedes du kontakte sportslandsbyen (e-mail: argentiere@ucpa.asso.fr eller telefon) så vi kan give dig indgangsdørkoden. Du finder så en kuvert i dit navn og anvisninger til at finde dit værelse. Middagen serveres indtil kl. 20.30.

Fredag – Overgang til Sberna lejren (3404 m), Neyron-passet og nedstigning til Eaux Rousses. Højdeforskel: cirka 650 m. Hvis fredagens etape ikke er mulig, bestigning af et bjerg ovenfor Victor Emmanuel før vi vender tilbage til dalen. Tilbage til Argentière i slutningen af eftermiddagen. Kurset slutter kl. 18.

Fredagens aftensmad er ikke inkluderet. Mulighed for at reservere det (med tillæg) den første dag i kurset.

Hvis du ønsker at forlænge med en nat efter kurset
– Normalt ingen plads i sportslandsbyen. Skal kontrolleres ugen før via email: argentiere@ucpa.asso.fr
– Liste over gite’er (sommerhus / hytte) på Chamonixs hjemmeside.

Dag for dag program

Mandag – Afgang fra Pont (1960 m) og opstigning til Chivasso-hytten (2604 m). Sikkerhedsøvelser. Højdeforskel: + 650 m

Tirsdag – Opstigning til Punta Baseï (3338 m). Højdeforskel: +/- 750 m. Overnatning på Chivasso.

Onsdag – Col de la pointe Foura, Gd Etret-passet (3150 m) og overfart til Victor Emmanuel-hytten via Grand Etret-gletsjeren. Højdeforskel: + 1100 m. Overnatning på Victor Emmanuel (2732 m).

Torsdag – Opstigning af Gran Paradiso (4061 m) og nedstigning til Chabod-hytten via Lavéciau-gletsjeren. Højdeforskel: + 1300 m. Overnatning på Chabod-hytten (2750 m).
Sneforholdene tillader undertiden ikke at gennemføre fredagsetapen. I dette tilfælde, fra toppen af Grand Paradis, tilbage til Victor Emmanuel-hytten.

Denne programplan er kun vejledende og kan ændres eller justeres af tekniske årsager, organisatoriske behov, sikkerhedsforanstaltninger eller aktuelle vejrbetingelser. I dette tilfælde er kun UCPA-lederne bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.
Programmet kan også justeres i henhold til deltagerne tekniske og fysiske niveau, og deltagerenes form.

Tjek venligst det krævede niveau for dette kursus. Hvis du ikke har det nødvendige niveau, kan vi ikke altid tilbyde dig et andet program.

Oplysningerne om overnatningssteder uden for sportslandsbyen, indkvartering faciliteter, komfort og restaurering er kun vejledende, de er ikke kontraktlige.

Påkrævet udstyr

Til denne lejr er ski til turski, feller og knive ikke inkluderet. Du har muligheden for at tage ‘turski udstyr’ optionen i samme øjeblik som du tilmelder dig lejren. Pris 100 €, for et par ski på minimum 80 mm under foten med insert-bindinger (type Low Tech).

Drikkeflaske (eller plastflaske) eller termokande, personligt apotek, lommekniv, lille toilettaske, toiletpapir, lommepenge.

Kasket eller tørklæde, hue og pandebånd, solbriller af god kvalitet, kvalitetsmaske, tyndt åndbart undertrøje, T-shirts, sweatshirt, fleece eller tyk trøje, vandtæt jakke som goretex, goretex-type bukser, leggings eller joggingbukser, 2 eller 3 par sokker, handsker, vanter. Høj faktor solcreme og læbepomade.

Find en balance mellem skiløbers udstyr og bjergbestigers udstyr: praktisk, behageligt, vandtæt, isoleret, let.

Vejret kan skifte hurtigt i bjergene, og temperaturforskellene kan være meget store.
Husk at beskytte dig selv mod både kulde og sol.

Volumen og vægt bør være din guide: sammensætning og bæring af din taske. Vær praktisk før alt andet.

Sko, rygsække, klatrejern, seler, reb og sikkerhedsudstyr: lavinesender, skovl, sonde osv.
Vi anbefaler, at du medbringer det udstyr (især sko), som du er vant til. Det vil blive kontrolleret.

Forplejning

Alt er inkluderet, undtagen vand og andre drikkevarer, som du skal betale for i refugiet.
I nogle af de højtliggende refugier, især i Schweiz, er der ikke andet vand end flaskevand, som du selv skal betale (op til 6 euro pr. flaske).
For at begrænse mængden af bagage, som du skal bære, og for at kunne tilbyde dig et passende måltid mad, er der undtagen i særlige tilfælde halvpension i hytten (måltider leveres af hytteværten).
Kun middagsmåltiderne (picnic) og maden til løbet tages med i taskerne.

Inkluderet med rejsen

Lokale overførsler (for at opnå større fleksibilitet beder vi dig dog om at bruge dit eget køretøj mod et gebyr og forsikring af køretøjet og dets passagerer)
Indkvartering
Måltider
Tilsyn
En del af det tekniske udstyr, der er nødvendigt for aktiviteten (se listen over personligt udstyr og udstyr udlånt af UCPA) fra mødestedet den 1. dag på stedet til afrejsetidspunktet den sidste dag

Teknisk niveau

Grand Paradis Park, en perle af natur der skal udforskes på langrendsski!