Ankomst og afrejse

D1 – AJACCIO – BOCOGNANO
Modtagelse i Ajaccio lufthavn lørdag kl. 14.00 og transport til landsbyen Bocognano (OBS, der er kun én shuttlebus organiseret; transporttid: 45 min.).
Indkvartering i en hytte i bjergene, præsentation af opholdet og kontrol af tasker.

For at kurset kan lykkes, så alle kan nyde det fuldt ud, samt af sikkerhedshensyn, er det nødvendigt, at du har de nødvendige niveauer. Hvis dette ikke er tilfældet, kan vores personale nægte at lade dig følge programmet. Det er muligvis ikke muligt at tilbyde dig et alternativt program, og vi vil ikke kunne refundere dit kursus.
Dette raid er rettet mod bjergfolk, så overvurder ikke dig selv og risikér at ødelægge din ferie.

D8 : AJACCIO
Morgenmad og transport til Ajaccio lufthavn til kl. 9.00.
Afslutning af opholdet.

Dette program er givet som en indikation.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2: VIZZAVONA – U FUGONE
Afgang med tog fra Bocognano til Vizzavona, hvor en af de smukkeste etaper på GR20 venter på dig: Du vil krydse en smuk skovsti gennem Bocca Palmente, fårefoldene i Alzeta og skoven Sambuccu og nyde en betagende udsigt over Monte d’Oro og Monte Renoso, indtil du når til refugiet E Capanelle.
Nat på en sovesal i gîte U Fugone.
5h30 vandring – Højdeforskel + 900 m /- 224 m.

D3: U FUGONE – COL DE VERDE
Afgang i retning af fårefoldene i Traggette, for denne dag, som vil foregå ad en smuk skovsti, og som, hvis vejret tillader det, vil føre os til de storslåede pozzines i en gammel gletsjerdal med tusind vandhuller.
Aften ved bålet, middag og overnatning i en hytte ved Col de Verde.
6h30 vandring – Højdeforskel + 517 m /-803 m.

D4: COL DE VERDE – USCIOLU
Tidlig afgang til opstigning på Bocca Dell Oro, hvorfra du får en betagende udsigt over den østlige slette, derefter videre til Punta Cappella, hvor du følger ryglinjen ned ad ryglinjen og passerer forskellige små pas. Du fortsætter mod Bocca di Laparo, for at nå Monte Furmicula og Usciolu-refugiet.
Nat i et refugium under telt.
7 timers vandring – Højdeforskel + 1117 m / – 667 m.

D5: USCIOLU – CROCI
Vi forlader Usciolu ad statuekammen for at nå Agnone-passet, hvor vi skal tage den nye GR20. Vi går ned til den smukke Padulelli-floden, hvor vi kan holde picnic, og krydser derefter Cuscionu-plateauet ad gode, beroligende stier til Croci-fårestalden.
Nat på gîte i telte eller på sovesal.
5 timers vandring – Højdeforskel + 388 m / – 597 m.

D6: CROCI – ASINAU
Du fortsætter med at klatre op til Boca Stazzunara på 2020 m og Monte Incudine, Sydkorsikas højeste top på 2134 m, som er en mulighed. På denne etape vil du nyde en enestående udsigt over de storslåede Aiguilles de Bavella, Porto-Vecchio-bugten og måske endda Sardinien… Du afslutter denne smukke dag med en mineralsk nedstigning til Asinau-refugiet.
Nat i refugiet under telt.
7 timers vandring – Højdeforskel + 608 m / – 632 m.

D7: ASINO – BAVELLA
På denne sidste etape vandrer du langs siden af Asinau-bækkenet mod det berømte Bavella-pas. Du tager den alpine variant, som fører os op til 1 662 meter til Bocca Pargulu og derefter ned gennem Aiguilles de Bavella til passet til den sidste picnic.
Transfer til Cors’Aventure-basecampen. Nat i telte i basislejren.
5 timers vandring – Højdeforskel + 440 m / – 810 m.

Påkrævet udstyr

Rejsen går i højden, og det kan være koldt og vådt selv i august på GR20!
Du kan under alle omstændigheder efterlade dine ejendele i udgangspunktet og hente dem på den sidste dag. Medbring venligst en taske til dette formål.

Vigtigt personligt udstyr:
Et par høje vandresko (som du allerede har brugt), en vandrerygsæk på 50 liter (om muligt med regnslag), teleskopstokke, dyne (5° komfort, ledsaget af et silkelagen til ophold fra juni til september), kasket eller hat, solbriller, T-shirt(s), varm fleece, langærmet undertøj, vandtæt gore-tex-jakke (ingen regnkappe), shorts, badedragt, lange bukser og bukser, halvhøje sokker, tennissko eller lette sandaler til om aftenen, hue, handsker, vandflaske, 2L plastflaske eller camelbak, Opinel-kniv, plastskål, plastskål, plastkasse med låg 0.8 l (tupperware-type) kop og bestik, store vandtætte plastikposer, toiletpapir, pandelampe med nye batterier, biologisk nedbrydelig sæbe fra Aleppo eller Marseille, håndklæde (lille, let og hurtigtørrende af mikrofibertypen).

Førstehjælpskasse med overlevelsestæppe
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler (Compeed-plaster og Elasto-tape)
– Noget til at afhjælpe ankel- og knæproblemer: “Elasto”-strips af typen.
– Til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse af hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostomlægning.
– Noget til at lindre insektbid.
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Gulvmåtter af Karimat-typen. (Du er velkommen til at medbringe din egen madras).

Forplejning

Morgenmad og aftensmad på refugierne, gîtes eller på lejren, picnic frokost.
Ved middage på D1 og D7 og morgenmad på D2 og D8 hjælper vi alle med at tilberede maden.

Inkluderet med rejsen

Overførsler inkluderet i programmet
Indkvartering
Måltider
Tilsyn

Teknisk niveau

1 uges vandring på den sydlige del af GR20: fra Vizzavona til Bavella