Ankomst og afrejse

D1 – AJACCIO – BOCOGNANO
Velkomst i Ajaccio lufthavn kl. 13.30 lørdag og 45 minutters transport til landsbyen Bocognano.
Installation på basecampen, præsentation af opholdet og kontrol af taskerne.
Bemærk: der er kun én shuttlebus til rådighed for UCPA-flyvningen (se afsnittet om adgang).

D8 – AJACCIO
Morgenmad og transport til Ajaccio lufthavn til kl. 9.00.
Opholdets afslutning.

Dette program er vejledende.
Det kan ændres eller ændres i henhold til tekniske kriterier, sikkerhedskrav eller vejrforholdene på det pågældende tidspunkt. I så fald er det kun UCPA-vejlederne, der er bemyndiget til at træffe de nødvendige beslutninger.

Dag for dag program

D2 -TATONE – PETRA PIANA
Kort transport med det lille korsikanske tog til landsbyen Tatonne, hvorfra vi starter vores raid.
Efter at have passeret landsbyen Canaglia kommer vi til Tolla-fodbroen og dens navnkundige fårefolde, inden vi begynder stigningen gennem en storslået fyrreskov langs Manganellu-floden.
Vi vil nyde en picnicpause ved de klare vandbassiner.
Resten af stigningen, der er stejlere og mere mineralsk, bringer os til et lille plateau, hvor Petra Piana-refugiet ligger i 1842 meters højde.
Middag på refugiet og overnatning i telte.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: + 1122 m.

D3 – PETRA PIANA – MANGANU
Denne etape, en af de mest mineralske på GR20, starter med opstigningen af Bocca Muzella i 2.206 m højde, som åbner panoramaet over en storslået gletsjercirkus, hvor flere søer ligger. På denne rute i over 2.000 meters højde vil vi på skift se søerne Rinosu, Melo og endelig Capitellu.
Efter nogle tekniske passager (kæder, gelænder…) tager vi Capitellu-brydet i 2225 meters højde for at nå Manganu-refuglen i 1601 meters højde.
Vi spiser aftensmad i refugiet og overnatter i et telt eller i et refugium.
7 timers vandring. Højdeforøgelse: +700 m ; -950 m.

D4 – MANGANU – CASTEL DI VERGIO
Denne dag starter med at krydse Camputile-højsletten, inden vi går langs Tavignanu-flodens bredder til dens kilde, som er den berømte Ninu-sø og dens pozziner med tusind vandhuller, hvor vi kan holde picnic i dette fortryllende landskab. Kort stigning til Bocca A Reta i 1.883 meters højde, derefter nedtur gennem bøgeskoven til Col San Petru, inden vi drejer ind i den mørke skov i Valle Di Nielu for at tage en balkonvej til Castel Di Vergio-hytten.
Middag og overnatning i hytten.
5.30 minutters vandring. Højdeforskelle: +250 m; -500 m.

D5 – CASTEL DI VERGIO – VALLONE
Efter en kort passage til Radule-fårene går vi op ad Golo ad en god muldyrssti til dens udspring for at nå til Ciutulu Di I Mori-refugiet, Korsikas højest beliggende refugium i 1991 meter højde.
Vi går rundt om toppen af Paglia Orba (2 525 m) via Bocca Foggiale, inden vi går ned ad dalen, der fører os til Vallone-fårene.
Middag på gården og overnatning i telte.
5.30 minutters vandring. Højdemæssig stigning: +708 m; -433 m.

D6 – VALLONE – ASCU
Helt sikkert den længste og mest tekniske dag på turen. Vi går op gennem Tighjetu-dalen til Bocca Crucetta i 2.456 meter højde og derefter en kort traverse over den smaragdfarvede Cinto-sø for at nå Pointe des Éboulis i 2.607 meter højde. Fra dette betagende udsigtspunkt over Cap Corse, Calvi og alle de sydlige bjergtoppe kan man vælge at bestige Monte Cinto, Korsikas tag, der kulminerer på 2 706 m, som en mulighed.
Den lange og trættende nedtur går forbi den lille sø Argentu, inden vi når frem til plateauet Bocca Borba. Herefter skal man krydse nogle få tekniske passager (gelænder) for at nå frem til Tighjettu-bækken og holde en velfortjent pause med fødderne i vandet, inden man når frem til Haut Ascu-gitteret i 1.423 meters højde.
Middag og overnatning i hytten.
8 timers vandring. Højdeforøgelse: +1200 m; -1200 m. (+/-1350 m med mulighed for Monte Cinto).

D7 -ASCU – BOCOGNANO
For dem, der har lyst, en smuk rundvandring med udgangspunkt fra Ascu-gildet. Vi klatrer op til mere end 2.000 meter ved Bocca Di Stagnu for at nå Culaghia-kammen, den oprindelige rute på GR20. Efter en kort nedstigning gennem en mineralkorridor kommer vi ned til bunden af Stranciacone-dalen for at afslutte sløjfen og nå frem til vores gîte. Tidligt om eftermiddagen tager vi bussen til stationen i Ponte Leccia, hvorfra vi tager toget til Bocognano.
Middag og overnatning i basecampen i Bocognano.
4 timers vandring. Højdeforskelle: +590 m; -590 m.

Påkrævet udstyr

Rejsen går i højden, og det kan være koldt og vådt selv i august på GR20!
Du kan under alle omstændigheder efterlade dine ejendele i udgangspunktet og hente dem på den sidste dag. Medbring venligst en taske til dette formål.

Vigtigt personligt udstyr:
Et par tandede vandresko med høj overdel (som du allerede har brugt), en 5° komfort-sovepose, en 50L rygsæk med regnslag, hvis muligt, shorts og t-shirts, lange bukser og shorts, undertøj med lange ærmer, vandresko og sokker, Håndklæde (lille, let og hurtigtørrende mikrofiber), varm fleece, vandtæt Goretex-jakke, handsker og hat, tennissko eller lette sandaler til om aftenen, badedragt, kasket eller hat, vandflasker på mindst 2 liter eller Camel bak, vandtætte plastikposer til at inddele dine ting i rum, Tupperware 0.8L vandtæt, Opinel-kniv, skål eller tallerken – kop og bestik, toiletpapir, biologisk nedbrydelig sæbe af typen Aleppo/tandbørste, tandpasta, pandelampe med nye batterier, solbriller, solcreme og læbepomade, ørepropper, teleskopstokke, personligt apotek.

Førstehjælpskasse med overlevelsestæppe.
Typisk indhold
– Personlig medicin, hvis du har særlige lidelser (allergier osv.).
– Forebyggelse og behandling af vabler (Compeed plaster og Elasto tape)
– Noget til at afhjælpe ankel- og knæproblemer: “Elasto”-strips af typen.
– Til at rense små sår: gennemvædet kompres.
– Solbeskyttelse af hud og læber.
– Noget til at afhjælpe tarmproblemer efter kostomlægning.
– Noget til at lindre insektbid.
– Overlevelsestæppe
Spørg din læge og apoteker til råds, og husk, at du skal have din egen medicinkasse med dig, så tag kun det nødvendige minimum med.

Teknisk udstyr kan lånes: telte og gulvmåtter af karimat-typen (medbring gerne din egen madras).

Forplejning

Morgenmad og aftensmad på refugierne, gîtes eller på lejren, picnic frokost.
Ved middage på D1 og D7 og morgenmad på D2 og D8 hjælper vi alle med at tilberede maden.

Inkluderet med rejsen

Overførsler inkluderet i programmet
Indkvartering
Måltider
Tilsyn

Teknisk niveau

1 uges vandring på den nordlige del af GR20: fra Tatone til Ascu